Вакцинація або звільнення. МОЗ затвердило професії, для яких щеплення від COVID обов’язкове

Вакцинація або звільнення. МОЗ затвердило професії, для яких щеплення від COVID обов’язкове
Фото - Новинарня
  • У Міністерстві охорони здоров’я затвердили перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти коронавірусу.

У МОЗ затвердили перелік професій, які підлягають обов’язковому щепленню від Covid-19. Про це йдеться у відповідному наказі від 4 жовтня, зареєстрованому Мін’юстом. Отож, які ж працівники підлягають обов’язковій вакцинації:

  • Центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів
  • Місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів
  • Закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності 

Наказ набирає чинності через один місяць з дня його публікації. 
У Міністерстві також додають, що працівники закладів освіти та органів виконавчої влади, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. 
За посиланням можна переглянути пункти або центри вакцинації. 
Освітяни та працівники органів влади, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень не підлягатимуть обов'язковій вакцинації. Перелік медичних протипоказань та застережень можна прочитати за посиланням. 

Опитування

Ви вакцинувалися від COVID-19?

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (34)
  • Dmitriy Dmitriy

    Діло пахне ще одним майданом?
  • Читач23

    Я в шоці від людей, невже так хочеться вмерти, що не вакцинуються? Чи фейки з інтернету таку силу мають мізки промивати?)

    Читач94 reply Читач23

    А ким доведена інформація, що вакцина врятує від смерті ?
  • Irina Golub

    Хай собі мізки провакинують
  • Яна Велинская

    Не имеют права, НИКАКОГО, заставлять вакцинироваться, дело каждого добровольное!!!!!!
    Чем отличается вакцинированных человек от невакцинированного? Тем, что заболеть может, но болезнь перенесет легче и не умрет!!!!

    Читач23 reply Яна Велинская

    Чому Ви собі вирішили, що ми маємо вчити вашу мову, щоб читати ваші пости? Пишіть українською!

    Читач94 reply Читач23

    Вас ніхто не змушує,ні вчити мову,ні читати пости.Краще промовчати,розумнішими будете здаватись)

    Читач23 reply Яна Велинская

    А що робити з тими диваками, які бояться вакцини, але їх робота повязана з іншими людьми? Зачинити, але платити зарплату? Правильно роблять, як мізків нема самим додуматися що треба вакцинуватися, то може хоч так дойде

    Вера Титова reply Читач23

    Якась дивна логіка. А чому не вакцинуватися отим іншим людям, які мають мізки та не бояться вакцини? Тоді вони будуть захищені навіть при контакті з не вакцинованим без мізків.
    Я не проти вакцини, і до речі сама давно вакцинована, але не розумію цього примусу. Життя людини – це її власна справа у будь-якій демократичній країні. Якщо людина боїться захворіти – вона вакцинується, не боїться або їй байдуже – не вакцинується.
    А то виходять якісь подвійні стандарти: хтось має вакцинуватися аби іншим, які не хочуть вакцинуватися, але й бояться захворіти, спокійніше жилося.
    І не треба про тих, хто хоче вакцинуватися, але не може. Згідно даних МОЗ щодо абсолютних протипоказань до вакцинації таких менше 1%, і  це або люди які отримали принаймні одну дозу вакцини та виявили в себе алергічні реакції, або ті, хто має такі проблеми з імунітетом, що їм точно не до відвідування навчальних закладів та держустанов не тільки через ковід, але й через багато інших захворювань, які для низ можуть бути фатальними.
    Так що вакцинація – це виключно добровільна справа, і ніякою турботою про оточуючих її не виправдати.

keyboard_arrow_up