Від чого помирають мешканці Хмельниччини (СПИСОК)

Від чого помирають мешканці Хмельниччини (СПИСОК)
Фото ілюстративне
  • За минулий рік в області померло майже в 2 рази більше людей, ніж народилося.
  • Приблизно такими ж є показники за 2 місяці цього року.
  • Від чого помирають мешканці Хмельниччини? 
  • Кількість та класифікацію за причинами дізнавайтесь на нашому сайті. 

Хвороби, аварії, алкогольні отруєння та вбивства - все це в списку причин смертей мешканців області. За даними Державної служби статистики України, природний рух населення за минулий рік скоротився на 272 297 людей. Крім того, в країні зафіксували 2 189 випадків смертей дітей до 1 року. Тим часом, за січень-квітень 2020 року, в Україні померли 195 287 осіб.

Аби дізнатися, якою є ситуація на Хмельниччині, із інформаційним запитом журналісти vsim.ua звернулися до Головного управління статистики в Хмельницькій області. Попросили надати інформацію щодо кількості померлих за окремими причинами смерті за увесь 2019 рік та перше півріччя 2020-ого. А також вказати кількість живонароджених й померлих за цей самий період.

Вже на наступний день після звернення, ми отримали відповідь на інформаційний запит, що задовольнила його не повністю. А саме, була відсутня щомісячна статистична інформація щодо розподілу померлих за причинами смерті за 2020 рік. Головне управління статистики в Хмельницькій області повідомляє, що її надання закладу припинено у зв’язку із спалахом COVID-19. А сформовані і оприлюднені дані у повному обсязі з’являться після закінчення карантину. Тож інформацію за поточний рік ми отримали лише за два місяці: січень та лютий. 

Відео дня

Нагадаємо, від початку пандемії на Хмельниччині зафіксували 884 лабораторно-підтверджених випадків коронавірусу. З яких 56 – це діти, а 139 – медики. В області від COVID-19 померло 20 людей. Про це повідомляють у пресслужбі Хмельницької обласної державної адміністрації. 

Гортайте далі та дізнавайтеся причини смертей за 2019 та січень-лютий 2020. Серед них: хвороби системи кровообігу, органів травлення, органів дихання, інфекційні та паразитарні хвороби, хвороби нервової системи, крові та ендокринні захворювання. Також новоутворення та зовнішні причини смерті, до яких входять аварії, вбивства, утоплення та інше. 

Пневмонія, бронхіт, астма - на останній сходинці у 2019

Так, за 2019 рік на Хмельниччині народилося 9 939 людей. Померлих зафіксовано 19 399, що майже в 2 рази перевищує показник народжуваності. За минулий рік найбільше помирали від хвороб системи кровообігу - 11 930 громадян. До переліку захворювань входить інсульт, серцева недостатність, ішемічна хвороба серця та інше. Найменше мешканці Хмельниччини помирали від хвороб органів дихання - 608 осіб. До захворювань відноситься пневмонія, бронхіт, бронхіальна астма та інші. 

Яка ситуація у 2020

Цьогоріч у січні-квітні в області на світ з’явилося 3 078 людей. Померло за цей період - 6 488. Нагадаємо, дані стосовно причин смертей нам надали за січень-лютий 2020. 

Хвороби системи кровообігу - саме від них помирали найчастіше. До слова, як і у 2019. За два місяці поточного року таких зафіксували 2 079 осіб. Серед них: 1 083 із ішемічною хворобою серця, 27 - із алкогольною кардіоміопатією й 402 із цереброваскулярними хворобами. Найменше мешканці області помирали від хвороб шкіри та підшкірної клітковини - 3. А також від окремих станів, що виникають в перинатальному періоді. Таких випадків зафіксували 3. 

Детальніше про окремі причини смертей мешканців Хмельниччини дивіться в інфографіці. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up