Від невролога до сексопатолога. До кого з хмельницьких лікарів виписують найбільше направлень

Від невролога до сексопатолога. До кого з хмельницьких лікарів виписують найбільше направлень
  • Цьогоріч у міських медзакладах створили понад 900 тисяч направлень до лікарів-спеціалістів.
  • Допомоги яких фахівців потребують найбільше хмельничани?

Відвідати вузького спеціаліста пацієнти можуть за направленням медика первинної ланки або особистого лікаря. За потребою фахівці створюють електронне направлення. Воно необхідне для того, щоб пацієнт отримав безоплатну послугу за Програмою медичних гарантій від НСЗУ.  Як повідомляють у Національній службі здоров’я України, електронні направлення також потрібні для формування статистики задля ефективного використання бюджету охорони здоров’я. 

Саме за електронними направленнями журналістка vsim.ua дізналася, до кого із вузьких спеціалістів відправляють найбільше та найменше хмельничан. Для цього скористалася даними з аналітичних дашбордів НСЗУ. Обрала шість медзакладів у Хмельницькому комунальної власності. Серед них - міський перинатальний центр, міська дитяча лікарня, центр первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2, лікувально-діагностичний центр та міська лікарня. 

Загалом від початку цього року електронні направлення отримали 915 612 хмельничан. У цьому матеріалі обрано п’ятірку лікарів, до яких створили найбільше та найменше електронних направлень у кожному закладі.

Відео дня

До яких фахівців направляють лікарі перинатального центру, дитячої лікарні та ЦПМСД

Отож, у міському перинатальному центрі цьогоріч створили 7 974 електронних направлень. Із них найбільше до офтальмолога, лора, генетика, стоматолога та ендокринолога. Найменше пацієнтів відправляли до кардіохірурга, отоларинголога-онколога, педіатра, сурдолога та фтизіатра. 

Від початку року в закладі на мамографію, тобто рентген молочної залози, направили 1 720 пацієнтів, що є найбільшим показником серед інших методик медичної візуалізації. 

У міській дитячій лікарні медики первинної ланки створили 38 836 електронних направлень. Найбільше дітей відправляли на консультацію до невролога. А також до ортопеда-травматолога, дерматовенеролога, отоларинголога та офтальмолога. Найменше - до фтизіатра, акушера-гінеколога, ендоскопіста, нефролога та до стоматолога-ортодонта. 

Крім того, найбільше дітей направляли на ультразвукове дослідження серця в реальному часі. Таких - 1 053. 

До невролога, травматолога, дитячого й дорослого офтальмолога та до лора виписали найбільше направлень в амбулаторіях центру первинної медико-санітарної допомоги №1. Від початку року загалом створили 65 857 електронних направлень. З них найменше до сексопатолога, стоматолога-ортопеда та стоматолога-терапевта, до комбустіолога та лікаря з лікувальної фізкультури. Рентгенографія грудної клітки - найпопулярніша послуга серед пацієнтів амбулаторій. На неї було виписано 13 676 направлень. 

В амбулаторіях ЦПМСД №2 всього було створено 113 376 електронних направлень. Найбільше до невролога, дитячого офтальмолога, ортопеда-травматолога та до лора. Найменшою була потреба відвідати лікаря з променевої терапії, сексопатолога, стоматолога-ортопеда, ортодонта та лікаря загальної практики. 

У цьому медзакладі, як і в попередньому, найбільше хмельничан направили на рентген грудної клітини - 13 182. 

До кого направляють хмельничан медики міської лікарні та лікувально-діагностичного центру

Невролог, травматолог, ендокринолог, хірург та кардіолог - до цих фахівців відправили найбільше пацієнтів міського лікувально-діагностичного центру. Загалом електронних направлень від початку року там виписали 226 774. Найменше - до педіатра, дитячого пульмонолога, стоматолога-ортопеда, стоматолога-терапевта й до підліткового терапевта. Серед методик медичної візуалізації найпопулярнішою в медзакладі є рентген грудної клітини, на що направили 2 802 пацієнти. 

У міській лікарні медики цьогоріч створили 3 662 електронних направлень до спеціалістів. Із них найбільше до травматолога, хірурга, ендокринолога, лора та невролога. А найменше пацієнтів направляли до ревматолога, судинного хірурга, терапевта, уролога й фізіотерапевта. 

Детальніше із даними можете познайомитися в інфографіці. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up