Відкачати жир та розгладити зморшки: через що хмельничани готові “лягти під ніж” пластичного хірурга

Відкачати жир та розгладити зморшки: через що хмельничани готові “лягти під ніж” пластичного хірурга
Фото ілюстративне
  • У Хмельницькому роблять операції з корекції краси.
  • Підтягують шкіру повік, прибирають клаповухість, корегують ніс та підкачують губи.
  • 99,9 % клієнтів - жінки. На які операції вони готові? Та що собі підправляють чоловіки, читайте у нашому матеріалі.

Час від часу перед дзеркалом кожна жінка знаходить в собі недоліки. Хтось іде до тренажерного залу, сідає на дієту, маскує набряклість слоєм тонального крему чи ховає клаповухість за модною стрижкою. Є й ті, хто відразу біжить за допомогою пластичного хірурга. 

В окремих випадках в погоні за ідеалом, хмельничанки лягають під скальпель неодноразово. А іноді на операції приходять і чоловіки. 

Корекцією зовнішності у Хмельницькому займаються пластичні хірурги військового госпіталю. Буває, що в день тут проводять з десяток операцій. Гаряча пора влітку та в останній місяць весни. В цей час медики не покладаючи рук шліфують тіла та обличчя хмельничан.

Відео дня
  • У нашому госпіталі є реконструктивна хірургія і естетична. У зв’язку з подіями в країні зараз багато звертаються за відновленням форми чи функцій певних органів. А якщо брати естетичну хірургію, то до нас приходять здебільшого цивільні люди. За індивідуальним договором ми надаємо їм послуги, - розповідає пластичний хірург військового госпіталю Ірина Жара. 

Найпопулярніші операції: 

  • блефаропластика - підтяжка шкіри і м’яких тканин повік, 
  • отопластика - корекція форми вушної раковини, 
  • абдомінопластика - корекція форми черевної стінки, 
  • ліпосакція – видалення зайвого жиру на певній ділянці (або на кількох).

Все задля молодості

Якщо раніше хмельничанки хотіли мати груди, як у Памели Андерсон, то тепер під ніж лягають переважно, щоб виглядати молодше. Прибрати зморшки приходять жінки віком від 38 років і вище. Також в госпіталі можна скорегувати повіки від природної набряклості. До речі, роблять такі операції і чоловіки. 

Фото з архіву Ірини Жари
  • Мішечки під очима, нависає шкіра над очима - це все до нас. Прибрати все можна за допомогою естетичної блефаропластики. Ми робимо маленький надріз, висікаємо жирові відкладення і зайву шкіру. Далі робимо непомітний шовчик. Це дуже просто. Іноді до нас звертаються зовсім молоді люди, у них такі мішечки спадкові. Був у моїй практиці випадок, коли прийшов юний 19-річний хлопець і просив, щоб ми йому прибрали мішки під очима, бо з ним нібито через них ніхто не хотів зустрічатися. Я його довго вмовляла, що не треба цього робити і батько просив, але він нікого не слухав. Зробили, не знаю чи йому це якось допомогло, але результатом був задоволений, - розповідає лікар. 

Процес реабілітації після пластики на обличчі - індивідуальний. Є пацієнти, які через 10 днів йдуть додому без жодних слідів операції. Деяким доводиться відновлюватися кілька місяців. 

  • Є жінки, які на 10-й день вже можуть користуватися декоративною косметикою. Коли мова йде про нижні повіки - то тут довше. У мене була пацієнтка, в якої підм’язова гематома розсмоктувалася місяць. Вона приїхала із-за кордону і хотіла підтягнути шкіру повік, щоб чоловік не знав. Мала за пару тижнів летіти назад, але затрималася на пару місяців. Тому все суто індивідуально, - розповідає лікарка. 

Також популярна серед хмельничан пластична операція з корекції форми вушної раковини. В основному, щоб прибрати клаповухість до пластиків звертаються жінки віком від 18 до 30 років. 

  • Ми такі операції робимо дуже давно і успішно. В 99,9 % клієнти задоволені результатом. Якщо в когось є клаповухість, приходьте. Була в мене нещодавно пацієнтка із клаповухістю. Дуже просила зробити їй однакові вушка. Я в таких випадках говорю, що з одного боку все прекрасно вийшло, а з іншого супер прекрасно. Ми всі асиметричні, але до пластики цього не бачимо,  - посміхається лікарка. 

“Відкачуємо жир з проблемних зон”

Позбавляють хмельничанок і від зайвого жиру. Іноді така операція потрібна, на перший погляд, струнким та худорлявим. Ірина Жара розповідає, що до них часто звертаються молоді дівчата з диспропорціями. Пацієнтка може мати відповідну своєму зростові вагу, але мати пишні бедра або “рятівний круг” в зоні живота. Тоді, за словами лікарки, жодні дієти та вправи не допоможуть, адже схуднути локально неможливо. 

  • Часто звертаються для того, щоб відкачати жир із проблемних зон. Це можуть бути навіть зовсім молоді дівчата.  Наприклад, приходить дівчина і в неї верхня частина тулуба дуже така гармонійна, а стегна - пишні. Це викликає певну диспропорцію. Або буває, що дівчина вже висохла від дієт, а животик залишаються і як вона бідолашна не качає прес - нічого не допомагає. В таких випадках - це наші клієнти, - пояснює медик.

Для того, щоб робити ліпосакцію є певні вікові обмеження. Після 40 років - вона просто не допоможе, говорить лікарка. Кількість жирових клітин з часом лише зростає. До того ж, в жінок їх набагато більше ніж у чоловіків.

  • Ліпосакцію краще робити до 40 років, щоб дати шкірі правильно скоротитися. За 50 - сенсу в ліпосакції ніякого. Ми заберемо об’єм, а шкіра буде провисати. Там треба робити глобальні операції, які включають в себе підтяжку шкіри та підшкірної жирової клітковини. 

Зайві кілограми у відкаченній зоні - не повернуться, запевняє лікарка. Справа в тому, що під час операції забирають певну кількість жирових клітин. Вони не відновлюються в подальшому в цій зоні. Однак, якщо людина буде вести не правильний спосіб життя, зайві кілограми можуть з’явитися на іншій ділянці тіла. 

  • Люди, які йдуть на такі операції, в подальшому самі слідкують за собою і, як правило, до нас не повертаються. Іноді до нас приходять жінки із другим або третім ступенем ожиріння і хочуть, щоб ми їм допомогли. Це зробити складно, але буває, що ми йдемо на такі операції. Наприклад, коли жінка має просто мішки на ногах. Особливо у спеку їй важко навіть ходити. Тоді ми йдемо пацієнткам на зустріч. Якщо в першому випадку, де локальний жир і повторна операція не потрібна, то в другому ми робимо декілька операцій. Бо одномоментно відкачати більше 3-4-х літрів жиру ми не можемо. Це ризик для здоров’я, - розповідає Ірина Жара. 

“З розтяжками і целюлітом не до пластиків”

До пластичних хірургів часто звертаються жінки для того, щоб прибрати зайву шкіру після різкого схуднення. Також клієнти військового госпіталю - це жінки після пологів. Однак з розтяжками пластична хірургія не допоможе. Вони утворюються внаслідок гормонального дисбалансу. Тоді треба йти до ендокринолога, а щоб покращити стан шкіри - робити процедури плазмоліфтинга. 

Фото зі сторінки Ірини Жари у Facebook
  • Якщо у жінки пологи одні за одним або великий плід, чи двійнята, вона стикається з проблемою обвислої шкіри. Ця проблема локалізується на передній черевній стінці. Також на животі часто трапляються розтяжки - це мікротравми підшкірні, і з ними боремося вже не ми, а косметологи. 

Целюліт частково прибирають за допомогою ліпосакції. Хоча це також патологія не хірургічна. 

  • Бувають дівчата зовсім худенькі і з целюлітом. А ті у кого явна зайва вага - можуть його взагалі не мати. Між жировими клітинами є мембранки, якщо вони не еластичні існує ризик “апельсинової шкірки”. Це також гормональна проблема, - пояснює медик. 

Підточують скули і рівняють носи

Останнім часом збільшується популярність такої пластичної операції, як видалення жирових мішечків Біша. Вони знаходяться у щічках. Нерідко в погоні за ідеальним профілем та точеними скулами дівчата звертаються до хірургів. Ірина Жара пояснює, що в таких випадках відмовляє жінок до останнього. 

  • Я ставлюся до таких операцій зі скептицизмом. Вони потрібні лише одній на мільйон. Як правило, гармонію, яка дала природа, не варто порушувати, бо можуть вийти не зовсім естетичні речі. Робимо ми такі операції лише у окремих випадках. Наприклад, якщо у жінки широкі скули і надто кругла форма обличчя, а сама вона худенька - це теж створює дисгармонію. Тоді треба допомагати, - пояснює медик. 

Рівняють у Хмельницькому військовому госпіталі і носи. Ірина Жара говорить, що для неї це одна із найскладніших операцій в пластичній хірургії. Тому іноді залучають фахівців із столиці. На операції по збільшенню грудей, здебільшого теж направляють в Київ. 

Ірина Жара з колегами після успішної ринопластики
  • Роблять ринопластику і наші лори, але коли мова йде не про складні випадки. Іноді ми запрошуємо спеціалістів з Києва. Часто направляємо до них, бо це складна операція. Груди також збільшуємо в межах госпіталю рідко. Охочі є, але їх порівняно мала кількість для того, щоб відточити такі навички на належному рівні. Пару разів ми робили самі. За прості варіанти можемо взятися, а ось з асиметріями - тільки в Києві. 

Роблять ін’єкції краси

Також у військовому госпіталі практикують косметичні ін’єкції. Їх переважно використовують, щоб збільшити уста або надати їм привабливої форми. Деяким жінкам зробити “укол краси” пропонують самі медики. 

  • Якщо мова йде про губи, то від будь-яких хірургічних втручань я відмовляю. Зараз вперед пішла косметологія і щоб надати губам об’єм, хірургічні втручання просто непотрібні. Все робиться за допомогою гіалуронової кислоти. Буває, що я сама пропоную жінкам таку процедуру. З віком губи втрачають форму. І їх треба підкреслювати. Головне це робити естетично, а накачувати туди зайвого, - пояснює Ірина Жара.

Ефект від уколів гіалурону тримається до 1,5 року. Потім процедуру потрібно повторювати. Але це набагато краще ніж скальпель, запевняє медик.

Друзі, а як ви ставитеся до пластики? Думками діліться у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up