Водохреща: як підготувати організм до купання

Водохреща: як підготувати організм до купання
  • Хрещення Господнє святкують 19 січня. У цей день освячують водойми, а люди купаються у крижаних ополонках в пам'ять про те, що Ісус хрестився у ріці Йордан.
  • Яким би святим не було дійство купання, все ж таки лікарі радять почати підготовку до нього хоча б за два дні. 

Готуватися до пірнання в ополонку лікарі радять задовго, але все ж таки більшість із нас згадують хоча б про якусь підготовку за кілька днів до самого Водохреща.

Тож, якщо зважилися купатися, почніть підготовку до купання хоча б за 2 дні, пише 24tv.

Перший день

Відео дня

Прийміть контрастний душ. Але перед тим зробіть зарядку 5-10 хвилин. Потім починаємо загартовуватись. Перші дві хвилини стоїмо під теплим душем. Починаємо зі ступнів, після обливаємо литки, руки до ліктів та решту кінцівок. Далі переходимо на холодний, але поступово. Після закутуємось у халат, вдягаємо шкарпетки та п'ємо чай.

Процедуру потрібно повторити 3-4 рази за день. Кожен раз подовжуємо тривалість обливання.

Другий день

Необхідно збільшити кількість часу під холодною водою. Стояти під душем можна вже повністю. Але лікарі не радять стояти під холодною водою більше ніж 5-7 хвилин. Після слід розтертися теплим рушником, вдягнути халат і шкарпетки. А ще треба активно рухатись.

Читайте також: Водохреще-2020: де можна буде купатися у Хмельницькому

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево 10:35 Готуємося до Великодня: де купити смачні паски та інші частування для святкового столу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up