З електронними сигаретами важче кинути курити - МОЗ

З електронними сигаретами важче кинути курити - МОЗ
Фото: stb.ua
  • Електронні сигарети зараз рекламують як альтернативу звичайним цигаркам. 
  • Та чи варто досвідченим курцям переходити на "вейп". 
  • МОЗ зібрали факти про електронні кальяни і їх вплив на здоров'я. 

Кількість курців електронних сигарет постійно збільшується. В МОЗ кажуть, що в цілому електронні цигарки менш шкідливі, але в їхньому складі також є нікотин, який викликає залежність. Інші ж науковці переконані, що дим електронної сигарети може бути канцерогеном і підвищує ризики хвороб серця, раку легень. 

Лікарі визначили декілька причин, чому варто відмовитися від електронних сигарет. 

З переходом на електронні сигарети важче кинути курити

Деякі люди намагаться відмовитися від куріння за допомогою електронних сигарет. Однак існують дослідження, які вказують, що такі спроби мають менші шанси на успіх, у порівнянні з тими, хто ці пристрої не використовує. 

Відео дня

Електронні+звичайні сигарети = ще більший ризик для здоров'я

Часто люди, які переходять на електронні цигарки, не кидають курити і звичайні сигарети. МОЗ застерігає мешканців від такого подвійного стилю куріння, адже це може бути небезпечно для здоров'я. 

Популярність куріння електронних сигарет зростає серед підлітків

У 2017 році було проведене Глобальне опитування молоді щодо вживання тютюну. За результатами, в Україні майже кожен 5-й підліток віком від 13 до 15 років є споживачем електронних сигарет. 

Пасивне куріння електронних сигарет також є небезпечним

Навіть якщо ви не є курцем електронних сигарет, але постійно знаходитесь поруч з людьми, які їх курять, то це може призвести до нікотинової залежності. До того ж, ви можете почати курити звичайні цигарки. Особливо небезпечним є пасивне куріння е-сигарет для вагітних жінок та дітей.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up