“Захищаю спогади жінок про пологи”: доула з Хмельницького розповіла, як допомагає майбутнім мамам

“Захищаю спогади жінок про пологи”: доула з Хмельницького розповіла, як допомагає майбутнім мамам
Фото ТРК "Місто"
  • Професія, що офіційно не зареєстрована в Україні, вже прижилася у Хмельницькому.
  • Навіщо потрібен професійний партнер при пологах, розповіла доула Анна Волохова.

Партнерські пологи вже давно не дивують ані жінок, ані лікарів. Часто-густо від самого початку й до кінця із породіллею присутній або її чоловік, або матір. Втім головний лікар Хмельницького перинатального центру Андрій Ропотан каже, що найкращим партнером є саме майбутній батько. 

Та от список супроводжуючих під час пологів нині розширився. Адже до можливих партнерів додалася ще доула. Щоб стати доулою в Україні, існує спеціальне навчання. Пройти його можна в Дніпрі. В той час у світі, цій діяльності навчаються в деяких клініках. Наприклад, у США, в госпіталі Денбері, можна отримати посвідчення доули перейшовши від теорії до практики.

Хмельничанка Анна Волохова працює доулою два роки. Жінка розповіла журналістам vsim.ua, як і чим допомагає майбутнім мамам.

Відео дня

“Кожній жінці потрібно від мене щось своє”

За два роки Анна Волохова супроводжувала шестеро жінок. У чому полягає її робота, Анна пояснює просто: “я помічниця при пологах, довірене лице жінки”. Допомагати народити іншим Анна Волохова вирішила після двох власних пологів. Саме свою другу вагітність жінка називає вдалою та абсолютно свідомою. Адже вона, за словами Анни, була максимально природньою. Жінка каже, що ці пологи прожила від початку до кінця. Саме тоді й зрозуміла, що може допомагати народжувати й іншим. 

Анна Волохова розповіла, що до кожної жінки існує свій підхід. Мовляв, спершу варто зрозуміти, чого потребує від доули сама вагітна. Адже запити можуть бути різними: від фізичних до моральних. Сам супровід доули є теж індивідуальним. Стосується це як самої вагітності, так і пологів. 

Із клієнтками Анна знайомиться у неформальній обстановці, там, де зручно вагітній. Так доула та її клієнтка пізнають одна одну ближче. Анна Волохова каже, що тоді й починає розуміти, яку саме роль має зіграти в житті жінки. Якщо ж вагітна вирішує народжувати в супроводі доули, між обома сторонами заключається договір. Він у свою чергу забезпечує гарантію того, що в жінки є підтримка. Водночас сама доула гарантує цілковиту конфіденційність. 

Під час самих пологів доула перебуває поряд. Анна Волохова із власного досвіду каже, що вкрай важливо нахвалювати жінку. Мовляв, ти молодець, ти справжня героїня. 

Так, Анна Волохова пригадує випадок, коли мусила здійснювати підтримку по телефону. Доула каже, що все відбулося серед ночі. Тоді породілля розповідала про свої почуття, а Анна її заспокоювала та підтримувала. Таким чином, доула забезпечила жінці те, що вона потребувала в той момент найбільше - бути почутою. 

А от самі лікарі до такого партнерства ставляться по-різному. Анна Волохова розповідає, що деякі медики сприймають доул за чаклунок, конкурентів або навіть аферисток. Та Анна каже, що насправді доули займають в процесі пологів зовсім іншу нішу. Ту, що пов’язана із банальними, але такими необхідними для породіль, речами. 

“Діяльність, що не принесе статку”

Скільки ж коштує партнерство доули? Анна Волохова зізнається, що ця діяльність статку не принесе. Донедавна жінка не мала встановленої вартості своїх послуг. Нині ж супровід під час пологів коштує 2 тисячі гривень. У вартість входить забезпечення партнерства від початку процесу до переведення жінки в післяпологову палату. 

“Захищаю спогади жінок про пологи” - саме під таким гаслом працює Анна Волохова. Адже доула впевнена, що пологи можна прожити із задоволенням. У цьому вона переконалася сама.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Лена Пенкаль

    Страшно родити другий раз  , перший раз не страшно , бо не знаєш , що це і в кожного це відбувається індивідуально , але ні разу не хотілось , щоб чоловік бачив , що відбувається за стінами родзалу .
    Вагітність це не хвороба і коли дівчата це зрозуміють отримають задоволення від спогадів , це як марафон і найважче це роди , але результат перекриває усі болі і незручності
    Чоловік важливий при зачатті і в перші дні вдома ))))
  • Інна Круць

    Мене б навпаки нервувала доула на пологах і ще й такі гроші заплати)))
  • Екатерина Фурман

    чоловік був найкащою доулою)
  • Sidorcuk Masa

    Может ето и правильно,кто то , будет сидеть рчдышком, разминать спину, успокаивать, говорить как и что , что надо делать, говорить что ты молодец, умничка, справишся , и т д Ведь у некоторых роды впервые , не знают за что взятся
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up