Багатодітна родина із Хмельницького постраждала у ДТП. Дві сестрички потребують допомоги

Багатодітна родина із Хмельницького постраждала у ДТП. Дві сестрички потребують допомоги
  • Еля та Валерія другий рік не можуть оговтатися від складних травм після аварії.
  • Сьогодні, 25 лютого, до складної операції почали готувати молодшу сестричку.
  • Школярі вигадали план, як допомогти дівчаткам.

Жахлива аварія на Красилівщині мало не вартувала життя цілій родині. То був звичайний серпневий день. Наталя Стасюк розповідає, що гостювала у своїх батьків разом із чоловіком та дітьми. За два тижні до школи сім'я вирішила повернутися до Хмельницького. Зранку Наталя зібрала дітей у дорогу та подзвонила до свекра. Він приїхав по родичів та мав відвезти їх додому у Хмельницький. По дорозі дівчатка, як завжди, підспівували радіо. Молодші хлопці - щось гучно обговорювали.

Неподалік від заправки “Shell”, поблизу села Сушки, їхній автомобіль “Volkswagen Transporter” зіштовхнувся з вантажівкою “Volvo”. За словами жінки, про ДТП вона нічого не пам'ятає, адже в аварії отримала відкриту черепно-мозкову травму. А от її діти забути те страшне зіткнення не можуть і досі.

На момент аварії в мікроавтобусі було 7 людей. За кермом сидів 60-річний свекор Наталі, в салоні - вона, чоловік та 4 дітей: дві доньки й сини-близнюки. Після аварії всіх доставили до лікарні. 

Відео дня

Найбільше постраждали Наталя, її свекор та двоє дівчаток. 

Наталя зі старшою донькою Валерією

За словами жінки, вся родина потроху оговталася від ДТП, адже пройшло вже більше ніж півтора року (аварія трапилася 18 серпня 2018 року). Зараз про травми нагадують лише шрами, а от 14-річній Валерії та 12-річній Елі пощастило менше. 

Після операцій у дівчат розвинувся остеомієліт.

Довідково: Остеомієліт - запальне захворювання кісткової тканини або кісткового мозку з ураженням елементів кістки, яке зазвичай спричинюють піогенні  бактерії. Може виникнути внаслідок відкритих пошкоджень.

Про теперішній стан Елі та Валерії журналістам vsim.ua розповіла подруга родини та голова батьківського комітету школи №29, в якій навчаються дівчатка, Олена Крупницька. 

Фото зі сторінки Олени у Facebook

Старшій Валерії вісім днів тому зробили операцію. За словами мами, вона стала почувати себе краще та перестала температурити. Зараз дівчинку готують до складного процесу реабілітації. За словами медиків, триватиме він не один рік. І на це підуть великі кошти. 

Сьогодні, 25 лютого, до операції почали готувати молодшу доньку Наталі - Елю. Мама наразі поруч із дитиною і не відходить від неї ні на крок. Вдома за сестричку хвилюються молодші брати та тато. Переживають за однокласницю і школярі СЗОШ № 29. Діти разом із вчителями та дирекцією закладу вигадали смачну ініціативу в підтримку родини Стасюків. 

За словами Олени Крупницької, директор школи домовився із міською владою. Навчальному закладу виділили місце на ярмарку, який відбудеться 29 лютого у парку Чекмана. Там школярі продаватимуть різноманітні смаколики, печиво та торти, які спекли з батьками вдома. Всі виручені кошти підуть на лікування дівчат родини Стасюків. 

Організатори хочуть залучити до благодійної акції ще й майстринь випічки із Хмельницького. До них Олена звернулася у Facebook.

Детальніше про аварію, в якій травмувалися родина Стасюків, читайте в матеріалі: Мікроавтобус зіткнувся з вантажівкою на Красилівщині. Травмувалося 7 осіб

Фото з архіву Наталі Стасюк

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (71)
  • Леся Касянчук

    +++++++
  • Галина Добринчук

    +++++++
  • Василь Костюк

    ++++++++
  • Іван Борищак

    Допоможи їм Господи
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up