“М’які іграшки нам не потрібні”: що можна принести в Хмельницький будинок дитини

“М’які іграшки нам не потрібні”: що можна принести в Хмельницький будинок дитини
  • У Будинку дитини “Берізка” є близько ста вихованців.
  • Часто-густо містяни приносять туди речі, іграшки або солодощі.
  • Але беруть не все.
  • Що і як приймають?

На годиннику 12-та. В одній з груп будинку дитини “Берізка” саме готуються до сну. Поки дітей ще не вклали спати, до них заглянули журналісти vsim.ua. “Хочу до мами” - каже дівчинка у джинсовому сарафанчику. Вихователька бере її за руку і відволікає іграшками. Тим часом кілька хлопчиків позують нам на камеру. Всі діти охайно одягнені. Вони посміхаються і тішаться гостям. 

Хмельницький обласний спеціалізований будинок дитини “Берізка” знаходиться на вулиці Хотовицького. Нині в закладі перебуває близько ста вихованців. Тут живуть діти віком від 0 до 7 років. Тих, кого залишили батьки напризволяще - одиниці. Більшу частину складає малеча, яка жила в асоціальних умовах. 

У закладі розповідають, що протягом року хмельничани приносять речі, солодощі, засоби гігієни та іграшки. Та перш ніж потрапити до дітей, все це проходить крізь “контрольний пункт”. Тут і виникає питання: що ж можна принести у будинок дитини? Це й почали обговорювати в соцмережі Facebook. 

Відео дня

Щоб дізнатися, як і чим можна допомогти дітям, ми звернулися до тимчасово виконуючої обов’язків директора будинку дитини “Берізка” Катерини Горин. 

Катерина Горин розповіла, що із допомогою до стін закладу навідуються часто. Особливо напередодні новорічних свят. Прийти  до “Берізки” може кожен. Зробити це радять з 10:30 до 11:30. Після того, як спеціальна комісія огляне все принесене - складають акт прийому. У ньому зазначають хто, що і скільки доставив до дитячого будинку. Як згадувалося вище, пройти “повз комісію” може не все. 

Що стосується одягу, то в будинку дитини “Берізка” приймають як нові речі, так і вживані. Приносити можна від верхнього одягу до нижньої білизни. Щоправда, все це має бути в гарному стані: без дірок і плям. 

Крім одягу, принести можна і засоби гігієни: креми, шампуні чи вушні палички. Для найменших краще придбати памперси. Найпотрібнішими розмірами є 3 і 4. А от харчування для маленьких діток сюди просять не нести. Мовляв, всіх годують лише однією сумішшю. На інші не переходять, бо ж це може нашкодити травленню. Є й виключення щодо харчування старших вихованців. Наприклад, заборонено приносити їжу, що виготовлена власноруч. Тут приймають лише запаковані та із зазначеним терміном придатності продукти. Все це - заради безпеки малечі. 

Чи не найактуальнішим подарунком від містян є іграшки. Проте і тут є свої нюанси. 

Вийшовши із закладу, журналісти vsim.ua помітили “цікаву картину”. Двоє чоловіків грузили дитячий одяг до автівок. Речей там було досить таки багато - ціла купа. Згодом вони пояснили, що все це є “списаним” і дорога цьому одягу на смітник. 

Контакти будинку

Телефон: 0(382) 22-13-10

Адреса: вул. Хотовицького, 4

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (40)
  • Валентина Чирка

    Дивіться краще за своїми дітьми, як немає чим зайнятись. А там є люди які добре дбають про дітей.
  • Наталі Ліненко

    Я про Рівне
  • Наталі Ліненко

    Можливо щось змінилось? Зараз! Але сумніваюсь.
  • Наталі Ліненко

    Я це прожила і бачила

keyboard_arrow_up