Хмельничани здали одинадцять літрів крові для ЗСУ (ВІДЕО)

Хмельничани здали одинадцять літрів крові для ЗСУ  (ВІДЕО)
Фото - скриншот з відео Суспільного

 

  • До колективної здачі крові долучилась рекордна кількість містян.

  • Які вимоги до донорів?

  • Коли відбудеться наступний колективний похід до центру служби крові?

Вчора, 12 серпня, у Всесвітній день молоді хмельничани здали 11 літрів крові для українських військових. Рекордна кількість осіб долучилась до колективного походу до Хмельницького обласного центру служби крові. 40 містян та містянок зголосились стати донорами для ЗСУ. В реєстратурі закладу їм подарували сертифікат на безплатну каву та квиток у кіно. Перед процедурою здачі крові кожен донор повинен внести свої дані в електронну базу. Потім їх обстежує лікар.

Вимоги до донорів

Людина, яка бажає здати кров, повинна бути:

  • Відео дня
    /li>

«Важливо не мати таких хвороб, які передаються через кров. Тобто, це гепатит, жовтуха, хвороба Боткіна, туберкульоз, сифіліс, малярія. Не бути сліпим, глухим, не мати психічних захворювань. Не мати гострих респіраторних інфекцій», – пояснив лікар-трансфузіолог Юрій Джура.

Перед здачею крові потрібно поснідати. Не можна їсти жирну їжу, молочні продукти, копченості та пити алкоголь. Перед донацією в центрі служби крові донорів пригощають солодким чаєм та печивом.

За один раз можна здати 450 мілілітрів крові. Мінімальний термін між здачами – два місяці. 

Юлія Козуб прийшла здати кров, бо має вихідний на роботі. Про колективний похід прочитала в соцмережах. «Перший раз було все добре, а от зараз стало трошечки зле. Я побачила в Інстаграмі пост та вирішила долучитися, оскільки можу вже знову здавати кров», – коментує Юлія.

Заступник директора центру служби крові Ярослав Столяр говорить, що під час війни потреба в донорській крові різко зростає. Кожна група крові потрібна як військовим, так і цивільному населенню.

«Наші люди завжди реагують, коли є потреба в крові», – подякував хмельничанам Ярослав Столяр.

«Частину людей не змогли допустити через низький рівень тиску або гемоглобіну. Проте все одно, така кількість донорів – це дійсно рекорд. Раніше ми мали їх близько 25-ти, а сьогодні аж сорок», – розповіла Суспільному голова правління благодійного фонду «Мій Донор» Анастасія Козак.

Наступний колективний похід планують на 23 серпня, у День прапора та напередодні Дня Незалежності України.

Ми вже повідомляли нашим читачам, як компаніям та організаціям колективно долучитись до донорства.

Детальніше дивіться у відео:

Читайте також: “Наді мною літали кулі й свистіли снаряди”: медикиня з Хмельниччини розповіла як пережила пекло на війні

 

Коментарі (1)
  • Oksana Muravska

    Кожного дня так здають.

keyboard_arrow_up