Пічки та “їжаки-неваляшки”: розповідаємо, як волонтерять у Хмельницькому

Пічки та “їжаки-неваляшки”: розповідаємо, як волонтерять у Хмельницькому

 

  • Хмельничани згуртувалися й активно допомагають ЗСУ та переселенцям. 
  • Серед тих, хто займається волонтерством - працівники ВПУ № 11.

На виклик російської масштабної агресії гідно відповів колектив вищого професійного училища №11. Його працівники доєднались до волонтерського руху. 

Оскільки одним із профільних напрямків закладу є робота з металом, тож зосередилися саме на цьому. Виготовляли на замовлення військових пічки. Наразі захисники використовують для обігріву та приготування їжі 70 пічок, переданих їм працівниками училища. 

Відео дня

Колектив брав активну участь в облаштуванні блокпостів на в’їздах до Хмельницького. Майстри виробничого навчання виготовили понад 700 «їжаків-неваляшок», необхідних для протидії техніці російських військових - вантажівкам, бензовозам, а також колісній броньованій техніці.

«Ми зварювали пластини у бронежилети, волонтери їх випробовували й після цього передавали на фронт. На початку активних дій, коли була надзвичайно висока потреба в захисті для наших захисників, ми виконували такі замовлення. Виготовили 65 комплектів до бронежилетів», - розповів директор закладу Василь Селізар.

Також працівники ВПУ облаштували бомбосховище в центральній частині міста, встановили графік чергувань. В навчальному закладі теж є укриття, де забезпечено цілодобове чергування і мешканці мікрорайону можуть ним користуватися під час повітряних тривог.

Окрім того, освітяни продовжують плести сітки. Працюють над великими розмірами, які військові використовують для маскування техніки. Уже сплели понад півсотні сіток і робота продовжується.

«Підтримуємо зв’язки з військовими частинами та намагаємося реагувати на потреби захисників. Уже передавали солодощі, продукти довготривалого зберігання, взуття, шкарпетки тощо», - продовжив Василь Михайлович.

Окрім плетіння сіток, збору харчових продуктів, роботи з металом працівники закладу працюють у штабі допомоги вимушеним переселенцям. Зокрема, вони допомогли із поселенням 41 переселенцю.

Саме завдяки ВПУ №11 було виготовлено куби для Алеї Героїв на  Проскурівській. Долучився заклад і до їх монтажу.

Читайте також: У Хмельницькому не вистачає рук для плетіння маскувальних сіток

 

 

 

Коментарі

keyboard_arrow_up