У Хмельницькому не вистачає рук для плетіння маскувальних сіток

У Хмельницькому не вистачає рук для плетіння маскувальних сіток
  • Хмельничан і переселенців просять долучитись до корисної справи. 
  • У місті не вистачає рук, аби плести маскувальні сітки для воїнів.

Війна досі триває і багато в чому залежить від роботи тилу. Хмельницький з початком повномасштабного вторгнення окупантів перетворився на гуманітарний пункт, де активно приймають переселенців, збирають допомогу і вдягають воїнів на передову. 

Один з пунктів такої допомоги зараз терміново потребує людей. Мова йде про спорткомплекс ХНУ, де плетуть маскувальні сітки. Виш на Інститутській із самого початку війни збирає десятки небайдужих хмельничан, які хочуть бути корисними й пропонують свою допомогу. Наразі для плетіння сіток не вистачає рук. Повідомлення про це координатори розмістили у соцмережі. Зізнаються, зараз людей долучається дуже мало.

  • Порівняно з початком війни зараз дуже мало людей. Було орієнтовно 2000, а зараз до 50. Охочим бажано з собою мати ножиці, хто хоче нарізати. І якщо в когось є речі чи тканина чорного, сірого,  коричневого, зеленого, камуфляжного кольорів, можна приносити, ми теж нарізаємо”, - каже координаторка Дана. 

Хмельничан кличуть долучитись до корисної справи і приходити до спорткорпусу Хмельницького національного університету, що на Інститутській.

Відео дня

"Працюємо без вихідних, крім важливих свят. Є сховище, кава, чай та смачні пиріжки", - додають волонтери.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (58)
  • Ольга Шевцова

    Спортивно-культурний центр "Плоскирів" (вул. Шухевича, 90), запрошує бажаючих в робочі дні з 9.00 до 18.00 плести сітки. Будемо раді бачити кожного!
  • Віталій Українець

    Мусимо придумати на обл.рівні механізм для запуску роботи в цьому напрямку!

    Читач 007. reply Віталій Українець

    А що думати занести сітки в облраду, міськраду там купа дармоїдів ..., А ще занести сітку кожному судді міськрайонного суду в нарадчу кімнату щоб довго там не сиділо, 100 к зарплати , може і поплести
  • Юлія Бервено

    Наболіло. Тільки й чути, переселенці такі, переселенці сякі. Та, що ви знаєте про нас? Я з Луганщини,  моє місто потопає в вогні. Я не безхатько, в мене була домівка, гарна робота. І не по своїй волі я стала "отою"  переселенкою. Чоловік з перших днів воює, вже вдруге. Я вісім років волонтеріла, і для мене було однаково кому везти на ноль їжу, хмельничанам чи своїм хлопцям зі сходу. Гуманітарку бачите? А хтось із вас спитав, як живуть переселенці на 2 тисячі від держави, які ще не хто заплатив. Коли житло 10 тисяч за місяць. А ми теж хочемо їсти, нам потрібні і туалетний папір і зубна паста. І кішку теж чимось потрібно нагодувати,  бо вона в мене теж переселенка. І на роботу пішла в Хмельницькому, і бачу як ваші місцеві чоловіки заливаються алкоголем,  і як під парканом гадять, теж бачу. І всі кафе ввечері переповнені кожного дня, бо ходжу з роботи і бачу. І біля військкомату плели сітки не ваші 200 тисяч населення,  а лише чотири жіночки. Дуже болісно читати всі ваші коментарі, не дай бог вам опинитись на моєму місті та бути переселенкою.

    Ольга Клименко reply Юлія Бервено

    Юлія Бервено

    Яна Велинская reply Юлія Бервено

    Чуеш, переселенцев, не надо ля-ля....

    Ото как раз заливаются алкоголем ваши беженцы! Работать не надо, коммуналку платить не надо живут в комплексе СВ , там ещё и кормят 3 раза в день, так что это бегущие, от безделья и бухают!
  • Ілона Бугаєва

    Руки є. Не вистачає свідомості в людей!

keyboard_arrow_up