7 причин полетіти на Занзібар з “TravelTime” цієї осені (Новини компаній)

7 причин полетіти на Занзібар з “TravelTime” цієї осені (Новини компаній)

Хочете жити без турбот, ну, хоча б тижнів зо два? Тоді вам на Занзібар, де найпопулярніший вираз - hakuna matata, "немає проблем", "все добре!"

Ще один улюблений вираз занзібарців - pole-pole, "не поспішаючи", "повільніше". Таке уповільнення - чудові ліки від тривоги і суєти високосного 2020 року.

Крім повного звільнення від турбот, острів на східному узбережжі Танзанії вабить білими пляжами, пронизливою ​​блакиттю океану і духом безпечних пригод.

Екзотичний острів за розумні гроші

Острови Індійського океану традиційно асоціюються з розкішним відпочинком: білий пісок, пальми, шикарні бунгало. Втекти від наступаючих холодів хочеться саме туди, де тепло цілий рік. Назви островів пестять вухо: Маврикій, Мадагаскар, Мальдіви, Сейшели, Занзібар. Усі вони по-своєму прекрасні, але при цьому саме Занзібар - найдоступніший. Відпустка на Занзібарі обійдеться приблизно в два рази дешевше, ніж на Мальдівах, і приблизно в три рази дешевше, ніж на Сейшелах або Маврикії.

Прямий рейс з Києва

З 24 жовтня SkyUp відкриває прямий рейс Київ - Занзібар, з технічної посадкою в Єгипті. Рейси виконуватимуться чотири рази на тиждень, по вівторках, середах, п'ятницях і суботах. Тривалість пакетного туру - 7-10-11 ночей. У нього входять: переліт і трансфер в обидві сторони, готель і харчування на вибір, медичне страхування.

На сьогодні тест на коронавірус від українців в Танзанії не вимагають. Поки Танзанія для України в «червоній» зоні, туристична агенція “TravelTime” організовує ПЛР-тестування для своїх клієнтів в аеропорту «Бориспіль» після повернення - його ціна включена у вартість туру.

У нас осінь, а на Занзібарі – весна

Занзібар, як і більшість островів Індійського океану, - цілорічний напрямок (сезон дощів не яскраво виражений і триває всього один місяць - квітень). Багато туристів найбільше люблять занзібарську весну, яка збігається з нашою осінню. В цей час температура повітря 27-30 градусів, і температура води приблизно така ж.

Різноманітна екскурсійна програма

Оскільки навколо – незрівнянної краси бірюзові води Індійського океану, перш за все варто відправитися на морську прогулянку. Екскурсія на цілий день включає снорклінг, купання з дельфінами, відвідування мангрових лагун і піщаного острову, де влаштовують барбекю. А уявляєте, як виглядає захід над Індійським океаном з борту човна?

Наступний крок - зайнятися дайвінгом, більшість відпочиваючих саме заради цього сюди і приїжджають. Занзібар з усіх боків оточений кораловими рифами різного ступеню яскравості, а для досвідчених дайверів тут є особливо привабливі об'єкти: залишки двох британських кораблів, одному з яких більше ста років.

Сухопутний must-see на Занзібарі - Стоун-Таун, "Кам'яне місто". Так називають стару частину столиці, побудовану в основному в середині ХIX століття, коли Занзібаром правили султани Оману. Арабська архітектура тут поєднується з африканською, індійською і європейською. Одна з фішок Стоун-Тауна - різьблені дерев'яні двері з шипами в індійському дусі, прекрасний фон для інстаграмних фотографій.

Біля будинків на вузьких вуличках вирує життя - грають діти, господині випікають пиріжки, торговці штовхають візки з фруктами.

Також в Стоун-Тауні знаходиться британський форт, колишній ринок рабів (Занзібар був великим центром работоргівлі), собори різних конфесій. Для багатьох туристів головним магнітом стане будинок Фредді Меркюрі, де майбутній соліст "Квін" прожив до п'яти років.

Часто екскурсію по Стоун-Тауну поєднують з відвідуванням острову Прізон (20-30 хвилин на човні від порту). Неважко здогадатися, що раніше на острові була в'язниця, а тепер - готель і заповідна паркова зона з гігантськими Сейшельськими черепахами, яких можна гладити (але ні в якому разі не можна на них сідати - навіть дитина може пошкодити черепасі внутрішні органи).

Ще одна цікава локація для любителів дикої природи - національний парк Джозані. Він умовно розділений на зону мангрових лісів і зону тропічного лісу, де живуть різні види мавп, в тому числі дуже рідкісний ендемічний вид з сімейства мартишкових - червоний колобус.

Джип-сафарі на Занзібарі - хороший спосіб поєднати поїздку з вітерцем і візит в печери. У деяких з них є підземні озера з прозорою теплою водою, де можна купатися.

Можна полетіти на сафарі

Занзібар - це Танзанія, а Танзанія - це національні парки: Серенгеті, Нгоро-Нгоро, Тарангіре, Мікумі, Селоус, Саадані тощо. Відпочиваючи на Занзібарі, можна знайти час для сафарі, побачити слонів, жирафів, носорогів, буйволів, левів, зебр, антилоп гну. У великих парках, як Серенгеті або кратер Нгоро-Нгоро, розташованих в глибині країни, сафарі займе не менше трьох днів, а в маленьких, які знаходяться близько до узбережжя, можна все встигнути за день.

На сафарі літають на легких літаках (одномоторному Cessna 208B або двомоторному ATR). Якщо сафарі одноденне, то виліт рано вранці, повернення - ввечері.

Підходить для дітей

Дрібний білий пісок, чисто прибрані пляжі, тепла і прозора вода, немає водоростей і медуз - ідеальні умови для малюків. Спеціальних розваг для дітей не дуже багато, це не Туреччина і не Єгипет, проте океан, з приливами і відливами, з черепашками і морськими зірками - сам по собі довгограюча  розвага. Втім, можна знайти готель з ігровим майданчиком або дитячим клубом.

Меню для дітей теж є не скрізь, а нормальні супермаркети на Занзібарі є лише в Стоун-Тауні, в інших магазинах продають в основному продукти тривалого зберігання. Тому, якщо їдете з дітьми, вибирайте готелі від 4* і вище, з харчуванням для дітей. Туристична агенція “TravelTime” гарантує бронювання номерів в кращих готелях о. Занзібар.

Дуже смачна їжа

У занзібарській кухні, як і в архітектурі, змішалися індійські і близькосхідні мотиви, а це означає - багато різних спецій, рис, боби, смажені і запечені банани як гарнір. Все це прекрасно поєднується зі свіжовиловленими морепродуктами і рибою. Лобстер, тунець, краби, кальмари, королівські креветки -  все досить дешево, страва на одного обійдеться доларів в 10-15. Спробуйте каррі з восьминогом - хороший приклад місцевих гастрономічних традицій. Ще тут безліч чудових фруктів, від манго, папайї, лічі та ананасів до всякої малознайомої екзотики типу кремового яблука, рамбутана, карамболя.

Безпечний відпочинок

На Занзібарі немає жовтої лихоманки, немає мухи Цеце і фактично немає малярії. Хоча острів африканський, тут майже не водиться небезпечна живність, за винятком двох видів отруйних змій, які зазвичай тримаються подалі від людини і вже точно не зустрічаються на території пристойних готелів.

Водопровідну воду пити не можна, як в будь-який екваторіальній країні.

Що до населення, то люди тут не тільки красиві, але ще й доброзичливі. З іноземцями вітаються на вулицях: "Джамбо!" ( "Привіт!") Гуляти можна скрізь навіть вночі. Крадіжка майже виключена; якщо залишите телефон в ресторані, вас, швидше за все, наздоженуть, щоб віддати забуту річ. Шахрайство відносно туристів - рідкість. Єдине, з чим доводиться змиритися, - це жебрацтво, але в бідних країнах воно неминуче. І ще не виключені помилки в розрахунках за покупку, причому в будь-яку сторону. В цілому туристів тут люблять, адже економіка острова тримається саме на приїжджих.

Якщо ви мріяли про подорож у тропічний рай — швидше бронюйте квитки до Занзібару.

Довірте організацію свого відочинку професіоналам TravelTime з 12-річним досвідом у сфері туризму!

 

Зателефонуйте нам і отримайте підбірку найпопулярніших турів:

+38 097 733 65 42

+38 067 782 50 50

Адреса: вул. Володимирська, 94, оф 3

http://traveltime.km.ua/

https://www.instagram.com/traveltime_km/

https://www.facebook.com/traveltime.km.ua

 

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up