Читаємо українське: підбірка книг від відомих хмельничан

Читаємо українське: підбірка книг від відомих хмельничан
  • Все не стоїть на місці й українська література теж.
  • Час від часу книжкова скарбниця поповнюється новими надбаннями.
  • Якщо не знаєте, що прочитати - скористайтесь порадами відомих хмельничан.

Читання - один із найрозповсюдженіших способів провести дозвілля. Подейкують, що за допомогою цього заняття можна покращити свій психологічний стан. Щобільше, дослідники університету Мічигану з'ясували, що люди, які читають щодня по 30 хвилин, живуть довше за тих, хто зовсім не читає книжок.  Однак, тим, хто полюбляє провести час за книгою, переваги читання знати не цікаво. Бо насолоду такі люди отримують лише від самого процесу читання. Серед них є і відомі хмельничани. Із журналістами vsim.ua вони поділилися своїми “топовими” книгами, що написані українськими письменниками. Гортайте далі та знайомтесь із ними детальніше. 

Супергерой міста Хмельмен 

Що радить прочитати супергерой Хмельмен

Фото - Пастка для різникаЮрій Даценко “Пастка для різника”

Відео дня

1888 рік. Лондон.  Місто трусило немов у лихоманці. Таємничий незнайомець, прозваний у народі Джеком Різником, одну за одною вбиває жінок легкої поведінки, щоразу дивним чином вислизаючи з рук поліції. Кілька років по тому. Проскурів. Молодий лікар-хірург отримує від поліції запрошення на експертизу трупа дівчини-повії. Побачене вражає його. Така жорстокість притаманна самому дияволові. Поліція швидко оголошує справу розкритою. Проте відбувається ще одне вбивство… Лікар розуміє: слідчі лише марнують час, і береться за власне розслідування. Куди воно заведе молодого хірурга? І що означає незрозумілий напис, знайдений на стіні поблизу тіла другої жертви? Чи мають стосунок до вбивств проскурівські масони і які таємниці приховує місцева знать? З певних причин він має підстави вважати, що у подільській провінції орудує той самий Джек Різник.

Ціна за книгу коливається від 85 до 100 грн.

Комікс “Таємниці Хмельвіля”

Книга представлена як в паперовому варіанті, так і в електронному. “Для батьків - це справжня знахідка”, - зауважує Хмельмен. У цій книзі можна знайти безліч історій про Хмельницький. Що стосується додатків - послухати цікаві розповіді можна і в аудіо форматі. Озвучує їх сам Хмельмен. Додаток Khmelville є безкоштовним як для Android, так і для iOS.


Музикант Сергій Строян

Що радить прочитати лідер гурту “Чумацький шлях” Сергій Строян

Фото - Сліди на дорозіВалерій Ананьєв "Сліди на дорозі" 

Саме ця книга надихнула Сергія на написання тексту до нової пісні. Це жива книга про війну на сході України. За її прочитанням можна максимально відчути всю описану атмосферу. І написаний лист коханому на фронт, і допомога пораненому товаришеві - всі ці події немов здатні пройти наскрізь читача. 

Вартість книги - від 218 до 290 гривень.

 

 

Чиновник і мандрівник Андрій Бондаренко

Що радить прочитати хмельницький чиновник і мандрівник Андрій Бондаренко

Орест Зуб “Формула продуктивності”

“Найпростіша і найбільш дієва книга по тайм-менеджменту від мого друга, мандрівника і онлайн-підприємця Ореста Зуба”, - каже Андрій. Мовляв, завдяки цій книзі чоловік почав вчасно йти з роботи. А в своєму графік він став знаходити додатковий час на родину, самовдосконалення і хобі. 

Книгу можна придбати “онлайн”. Її вартість коливається від 53 до 86 гривень.


 

 

Письменниця Ольга Саліпа

На изображении может находиться: Ольга Саліпа, улыбается, на улице

Картинки по запросу "характерник василь шкляр"Василь Шкляр “Характерник”

Цей твір від сучасного класика української літератури хмельницька письменниця називає глибоким і багатогранним. За її словами він підійде тим, хто любить історичні книги. Ольга Саліпа зізнається, що за читанням виписувала з “Характерника” цитати, здебільшого - по-простому філософські. 

Книгу можна придбати в інтернеті. Найдешевша пропозиція - 124.90, а найдорожча - 150 гривень.

 

 

Картинки по запросу "“Гессі”, Наталія Матолінець"Наталія Матолінець “Гессі”

“Гессі” позиціонується як твір для підлітків, але сама Ольга читала його із задоволенням. Письменниця називає текст красивим, кольоровим, смачним і запашним. І додає, що читала цю книгу в обідні перерви, щоб відволіктися від реального світу і пірнути у вигаданий. 

На різних сайтах ціна книги коливається від 100 до 125 гривень. 

 

Картинки по запросу "“Доця”, Тамара Горіха Зерня "Тамара Горіха Зерня  “Доця”

Початок революції, війна, волонтерство. Головна героїня мешкає у Донецьку і бачить всі ті події з іншої точки зору, ніж звикли бачити ми. "Сильна і чесна книга, читається дуже легко. З тих, до якої поспішаєш ввечері" - пояснює Ольга Саліпа.

Придбати книгу в інтернеті можна від 199 до 334 гривень.

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Elena Dostavka

    прикольно. Первый раз вижу и слышу.
    Правда парень в меховой шапке на день города с детками фоткался,вот его помню
  • Омон Ра

    Нет, спасибо.

    Таня Аналитик reply Омон Ра

    Читай-читай, своє не пахне.
  • Игорь Седых

    а хто ці "відомі" хмельничани?
  • Dorian Gnap

    Ці відомі хмельничани трохи невідомі)

    Дмитро Стецков reply Dorian Gnap

    Dorian Gnap сьогодні відомі завтра і не відомі, але де ж узяти свідомих? та ще й сьогодні

    Ira Movchaniuk reply Dorian Gnap

    Dorian Gnap широко відомі в дуже вузьких кругах)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up