Двоє хмельничан змогли подолати COVID-19

Двоє хмельничан змогли подолати COVID-19
Фото ілюстративне
  • Вже сьогодні дві пацієнтки інфекційної лікарні поїдуть додому.
  • Вони одужали після діагнозу COVID-19.

Про одужання першої дівчини з діагнозом COVID-19 заговорили ще 1 квітня. Тоді їй провели перший після курсу лікування  аналіз на коронавірусну інфекцію. Він дав негативний результат. За два дні дослідження повторили. ПЛР-тест знову був негативний. Дівчину почали готувати до виписки. Про це повідомила головний лікар інфекційної лікарні Оксана Піддубна. 

За процедурою виписки біоматеріали дівчини відправили до Києва. Там мали провести ще один тест у Центрі громадського здоров’я та погодити виписку. 

Сьогодні, 10 квітня, зі столиці нарешті прийшли результати. 

Відео дня

“Повторний ПЛР аналіз першої хворої на Covid-19 хмельничанки негативний. Жінку планують виписати додому”, - повідомили у прес-службі Хмельницької міської ради. 

Вже сьогодні 29-річна хмельничанка покине медзаклад та повернеться додому. Там, згідно протоколів МОЗ, вона має протягом двох тижнів перебувати на самоізоляції.

Нагадаємо, що 29-річна дівчина із Хмельницького стала першою в області, у кого виявили коронавірус. Повідомлялося, що інфікуватися вона могла під час подорожі в Австрію та Угорщину. Звідти 29-річна хмельничанка повернулася 16 березня. Інфікування було лабораторно підтверджено 27 березня. 

Це не остання приємна новина на сьогодні. Поки журналісти готували цей матеріал із міської ради повідомили ще про одну виписку. Одужала лікарка військового госпіталю, в якої теж був коронавірус. Наразі вона також збирається додому.

"До виписки готують жінку-лікаря, її повторний аналіз теж негативний", - зазначили у прес-службі міської ради. 

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Михайло Варахоба

    Побільше б таких новин, тому-що народ дуже наляканий.
  • Тетяна Гаврилюк

    Здорово!
  • Ростислав Кашканов

    Отлично.пусть все будут здоровы.
  • Олена Павлова

    Слава Богу та лікарям!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up