Коли олди не в темі: що означають слова з лексикону сучасної молоді

Коли олди не в темі: що означають слова з лексикону сучасної молоді
Фото зі сторінки Валерії в Instagram
  • Все не стоїть на місці, і словниковий запас молоді теж.
  • Аби розуміти їх лексикон, старшокласниця Валерія пояснила що і яке слово означає.

На зупинці, що неподалік філармонії стоять дві дівчини. За теревенями вони не помічають наскільки голосно розмовляють. В результаті, свідками їх балачок стали ледь не всі перехожі. Одна до одної каже: “Це рілі трабл”. На що подруга їй відповідає: “Треба мати більше кешу”. В голові відразу з’являється кілька запитань: що за каша? і взагалі, що за мова? може то іноземки? 

Та насправді, то була звичайнісінька розмова двох підлітків. Адже ті вже давно ввели до свого лексикону слова, що не зрозумілі дорослим. Як виявилося, таких серед сучасної молоді є багато. Щоб познайомитися із ними ближче, ми звернулися до однієї із старшокласниць Хмельницького. 

Відео дня

17-річна Валерія в цьому році закінчить школу. Дівчина має багато друзів, тож активно проводить час у їх колі. Зазвичай вони збираються на власній “точці”, пліткують чи обговорюють останні події, що трапилися в їх оточенні. Валерія полюбляє бути з друзями “на одній хвилі” і звісно ж, розмовляти “однією мовою”. Тож зізнається, що нині однолітки користуються модними та вже звичними для них словами. На прохання журналістів vsim.ua дівчина склала міні-словник, в якому пояснила що і яке слово означає. 

Слово Значення
кеш гроші
трабл проблема
дедлайн останні терміни здачі
хейтери ті, хто залишають погані коментарі
мейнстрім щось популярне
чсв самозакоханий
рандом випадковість
сасний сексуальний
рофл жарт
скілл уміння
кріпово страшно
фіксити виправити
юзати використовувати
лут здобич
факап провал
олди старші люди
чілити розслаблятися
фейк підробка
рілі реально
лівнути піти
таргет мета
агритися злитися
варік скорочено від слова варіант
топчик актуальне
харе вистачить
крінж обурення
форсити акцентувати увагу на чомусь
лойс вподобання в соцмережах, "лайк"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Kostya Jazz

    Парочку штук некоректне пояснення рофл - катаюсь від сміху, застріле, як і лол. частіше lmfao зараз. Laughing my fucking ass off.
    Чсв не прикметник а іменник від російского чуство собствєнного вєлічія, типу чсв овер 9000. Так що олди (жаргончик ще з 70х, як не раніше) більше в темі ніж школярка ))
  • Оксана Григорчук

    оце так навчили англійської в школах)))). До реч, форсити і харе- ці слова використовувались ще за мої молодості, а я вже олда)))))
  • Віталій Малий

    Згадати би тюремний жаргон  90-х, атвічаю
  • Петя Скалолаз

    Да це вже всі давно знают Підлитки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації 09:04 Куди здати небезпечні відходи? Графік роботи екобуса у травні 20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 20:01 На Хмельниччині зростає захворюваність на кишкові захворювання: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали 18:28 Заступник Симчишина особисто прийматиме громадян: де та коли 17:43 У громаді на Хмельниччині таксистів зобов’язали зареєструвати свою діяльність 17:04 "Мам, я скоро прийду": у Хмельницькому попрощалися із 41-річним захисником Юрієм Шамраєм photo_camera 16:41 Як сдати ексзамен ПДР і отримати водійське? Green Way допоможе! (новини компаній) 16:33 На Хмельниччині затримали жінку, яка вдарила чоловіка ножем в живіт 16:01 Рейтинг хмельницьких ВНЗ в Україні 15:33 На Хмельниччині викрили організатора, який переправляв чоловіків через кордон 14:55 Робота у Хмельницькому: є 348 вакансій (СПИСОК) 14:31 Розклад Великодніх богослужінь у храмах Хмельницького 13:46 Військового з Хмельниччини засудили до 5 років ув’язнення 13:14 Як хмельничанам поводитися у поминальні дні: відповідає військовий капелан 12:15 Викрадачу електросамоката дали 5 років увʼязнення 11:18 Скасували 24 закупівлі на 128,5 мільйона. Дізналися деталі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up