“Понад 20 років по гуртожитках”: п'ятеро прикордонників із Хмельницького отримали гроші на житло

“Понад 20 років по гуртожитках”: п'ятеро прикордонників із Хмельницького отримали гроші на житло
  • На омріяні квадратні метри вони чекали десятиліттями.
  • Кажуть, що тим часом жили в гуртожитках або ж винаймали помешкання.
  • Тепер власне житло матиме 5 родин. Кому дали гроші на квартири?

Кожен прикордонник по завершенню навчання в академії може стати на чергу для отримання житла. Переважно квадратні метри роздають в уже збудованих академмістечках. Іноді на ключі від власної квартири військовослужбовці чекають до самої пенсії. Та й не факт, що після виходу на неї житло знайдеться. Наприкінці 2019 року новий Голова ДПСУ полковник Сергій Дайнеко трішки корегував цю систему. Тепер отримати компенсацію на житло можна і в грошовому еквіваленті. З державного бюджету на реалізацію проєкту виділили 112 мільйонів гривень. Гроші отримали 99 родин українських прикордонників. Серед них 5 хмельничан. Всі вони є працівниками прикордонної академії. 

Грошові сертифікати вручили: 

  • Відео дня
    /li>

Військовослужбовці в загальній сумі отримали 5 099 000 гривень. Ці прикордонники стали на чергу в період з 1987 по 1999 рік. Тобто, деякі чекали на омріяні квадратні метри понад 20 років. Всі вони мають родини та дорослих дітей. Як планують витратити кошти, розповіли журналістам vsim.ua.

Полковник Сергій Синкевич у лавах прикордонників 27 років. У далекому 1993 році він вступив на навчання до інституту прикордонних військ. Проходив службу на кордоні, згодом потрапив у столицю. Працював у державному комітеті по справах охорони держкордону. Зараз він доцент загальновійськових дисциплін факультету охорони та захисту державного кордону у прикордонній академії. Каже, що завжди відчував міцний тил, і не думав міняти професію. В усіх починаннях підтримувала кохана дружина. Довелося жінці й чимало помотатися по країні за офіцером. Пара має двох дорослих доньок. За словами Сергія, дитинство їхнє пройшло в орендованих квартирах та гуртожитках. 

Полковник Аркадій Дзяворук працює в академії старшим викладачем кафедри прикордонного контролю. Зелений берет він одягнув близько 30 років тому. На житло Аркадій Дзяворук чекав також 22 роки. Каже, що всю службу винаймає житло. Час від часу жив у службових квартирах, доводилося відчути на собі життя гуртожитку та всі “переваги” життя на кордоні. На отримані гроші житло уже придбав. Наразі займається ремонтом та найближчим часом планує переїхати до омріяної квартири.

Побажання полковника незабаром може здійснитися ще для 36 прикордонних родин. Ректор академії Олег Шинкарук розповів, що наразі продовжує розбудову академічне містечко, яке знаходиться неподалік навчального закладу. Незабаром планують здати під'їзд на 36 квартир. Їх розподіл відбудеться після 23 січня. Саме тоді на міськвиконкомі мають затвердити призначення квартирного фонду. Також планується побудова ще одного під'їзду за кошти ДПСУ.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Демис Карибидис

    Деякi фахiвцi i дня не служили на "зеленому" кордонi
  • Тимур Халимов

    Про такую статистику нужно молчать а не с гордостью писать
  • Александр Павлов

    С арифметикой не сходится друзья !
  • Олександр Бойко

    А де саме кордон в ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ. ЯК Я РОЗУМІЮ ВІН ЖИВЕ У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ А ЗА КОРДОНОМ СЖЕЖИТЬ ОНЛАЙН З ДОПОМОГОЮ ГУГЛ ???

    Sash Fila reply Олександр Бойко

    Павло Матіяш
    Не парся. Людина виключно заголовки читає, на прочитати статтю ......... не вистачає....

    Павло Матіяш reply Олександр Бойко

    Олександр Бойко ти що космонавт? Пишеш брєд повний
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up