Сатанівський квест “Шлях бобра”. Що це та коли запрацює

Сатанівський квест “Шлях бобра”. Що це та коли запрацює
Всі фото в матеріалі з архіву Сергія Толстіхіна
  • Замість нудних екскурсій - пригоди, загадки та подарунки.

  • На Хмельниччині взялися за квестинг. 

  • Розпочали від мандрів з бобрами. Що буде далі, розповів веломандрівник Сергій Толстіхін.

Від карантину у когось “їде дах”. Для більшості домашня самоізоляція - нестерпна. Та є у Хмельницькому люди, які намагаються винести з карантину щось корисне та пізнавальне. Особливо щастить тим, хто зміг перевести свою роботу та хобі в онлайн-режим. Серед таких - відомий хмельницький веломандрівник Сергій Толстіхін. 

Карантин у житті цього “енерджайзера” практично нічого не змінив. 

  • Відео дня
    /li>

“Реалізовую старі ідеї”

Сергій навчає польської, веде цікаві вебінари та працює над розвитком туризму на Хмельниччині. На роботу ходить стабільно. Став дуже пунктуальним, адже до робочого місця тепер три кроки. Всі заняття він веде онлайн.

Уже повністю готовий до виходу в світ проект “Легенди Пониззя”. Його Сергій розробляв разом із Староушицькою ОТГ. Це цікавий веломаршрут околицями Бакоти, який ламає всі шаблони типових екскурсійних турів. Жодних нудних лекцій із Вікіпедії. В ході мандрівки лише краса природи, місцевий колорит, локальна їжа, винні дегустації та цікавинки від місцевих виробників. До проєкту вже готові інформативні буклети, які відповідають на три питання: “Що подивитися?”, “Де заночувати?”, “Що поїсти?”. Словом, все в кращих європейських традиціях зеленого туризму.

Замість нудних екскурсій - пригодницькі квести

Ще одним карантинним дітищем Сергія став проєкт квестінгів, як альтернатива традиційним нудним екскурсіям. Ця тема дуже популярна за кордоном, однак в Україні її мало розвивають. Переважно у нас можна зустріти квест-кімнати у закритих просторах, а Сергій Толстіхін пропонує проводити все на відкритій місцевості, із залученням місцевого колориту.

Над проєкт Сергій почав працювати ще до карантину. А вимушена самоізоляція - лише прискорила процес. Тож перший велосипедний квест уже не за горами. Пройде по “місцях бойової слави” Сатанова. У роботі над проєкт Сергій Толстіхін зібрав у цілу плеяду молодих і креативних хмельничан. 

Над квестом по Сатанову команда Сергія добряче покреативила. Він буде оповитий легендами та матиме нотку містичності. Символом квесту сане бобер на ім’я Мартин. 

Легенда про бобра Мартина

Згідно з легендою, на мальовничих берегах річки Збруч розкинулось прадавнє містечко Сатанів. Тисячоліттями там жили древні слов'янські племена тиверців та уличів. Уламки посуду, древні знаряддя праці кам'яної, бронзової та мідної діб свідчать, що край цей був залюднений ще в сиву давнину. І до сьогодення знаходять сліди трипільської культури. Століття минали, щедра тутешня природа, вапнякові гори, ліси, цілющі джерела, чисте повітря були свідками зміни культур, епох і традицій. Римські війська, польські королівства, магдебурзьке право, незалежна Україна… Але ніхто і ніколи навіть не здогадувався, що справжнім хранителем міста над Збручем є…. бобер Мартин! Ну вірніше, він є нащадком древніх тиверських, улицьких, трипільських, римських і польських пращурів-прабобрів... Боброве царство містечка Сатанів існувало паралельно до розвитку людської цивілізації, а його історія, його легенди і традиції ще більш загадкові. Молодий бобер Мартин, як нащадок славетного роду Надзбручанських бобрів має довести усьому звірячому царству, що він достойний прийняти від свого батька Бобрячу Корону. Для цього, згідно тисячолітній традиції, він має пройти надзвичайно складне випробування - легендарний Шлях Бобра. Лише розгадавши численні загадки, які залишили прабобри, знайшовши усі найпотаємніші закутки Сатанова і околиць, він зійде на престол і отримає Бобрячу Корону та титул “Хранителя Сатанова”.

Квест буде пішо-велосипедний. Маршрут бобра - не довгий, всього 4,8 кілометра. 

У кінці квесту переможці отримають подарунки та диплом “Хранитель Сатанова”. Квест уже на завершальній стадії розробки і після карантину Сергій запрошує всіх гайнути у цікаві мандри історичною пам’яткою Хмельниччини. 

Паралельно мандрівник готує ще один квест - навколо Сатанова. Він буде значно довший. На велосипедах можна буде проїхати 25 кілометрів, зазираючи у наймальовничіші місцини Сатанівського краю.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Warp Speed

    Сатана? странное имя для города

    Сергей Толстихин reply Warp Speed

    Сатанів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up