Вчителька із Хмельницького здобула грант на здійснення мрії: як його використала

Вчителька із Хмельницького здобула грант на здійснення мрії: як його використала
Фото зі сторінки Лесі Шевчук у Facebook. Леся посередині
  • Леся Шевчук мама хлопчика з особливими освітніми потребами. Він має рідкісну генетичну хворобу. 

  • Син надихнув її на участь у престижній вчительській премії Global Teacher Prize Ukraine. 

  • Лесину мрію здійснили. Чому її заяву обрали з поміж сотень?

Молода, красива і надзвичайно талановита Леся Шевчук із Хмельницького увійшла у ТОП-50 кращих вчителів України. Сталося це ще восени минулого року. Весь 2019 жінка не зупинялася на досягнутому. У своєму рідному НВК № 31 вона працювала над створенням комфортних умов навчання для молодших школярів. Вчила першачків медіаграмотності та любові до довкілля. Експериментувала у своїй творчій лабораторії та активно співпрацювала з ГС «Всеукраїнський батьківський проєкт «МІО-ЛАЙФ». Його головна мета - захист прав і свобод дітей, хворих на м’язову дистрофію Дюшена та м’язову дистрофію Беккера. 

Леся має 12-річного сина Богдана. Хлопчика теж уразила ця рідкісна генетична аномалія. Саме хвороба посадила дитину в інвалідний візок. За ловами Лесі, до першого класу Богдан ішов своїми ніжками, а в четвертий - вже їхав на візку. Хвороба почала прогресувати. І родина Шевчуків зіштовхнулася із рядом проблем. Школа, де навчався хлопчик, була зовсім не пристосована для його потреб. Довелося шукати інший навчальний заклад. Леся обрала спеціалізовану школу №8. 

Фото зі сторінки Лесі Шевчук у Facebook
  • Відео дня
    /li>

Леся почула про особливу номінацію від премії Global Teacher Prize Ukraine, яку три роки, як реалізує в Україні ГО “Освіторія”. Мова йде про “Здійснення вчительської мрії”. Подати заявку на конкурс може будь-який вчитель безвідносно до його досягнень та регалій. Спробувати удачу вирішала і хмельничанка. Мрію Лесі вибрали з-поміж сотень інших заявок. Адже просила вона не за себе, і навіть не лише за свого Богданчика. Леся прагнула покращити умови для десятків діток з особливими освітніми потребами. Вона просила про спеціалізований автобус для СЗОШ № 8. І мрія вчительки здійснилася. Вчора, 16 січня, на територію школи заїхав комфортабельний автобус. Його подарували постійні партнери премії агроіндустріальний холдинг МХП.

Фото зі сторінки Лесі Шевчук у Facebook

У заявці жінка також просила про басейн, пристосований для дітей з особливими потребами. Агроіндустріальний холдинг МХП пообіцяв виконати й цю мрію. 

На територію закладу спецтранспорт вітали схвильовані батьки та діти. Людмила Сороковська - мама 15-річного Андрія, який хворіє на ДЦП розповіла, що її син кілька днів із захватом говорив про такий чудовий подарунок для школи. Хлопчик навчається у 8 класі. Сам він на новому авто їздити не буде, бо живе зовсім поруч, а от за друзів неймовірно радий.

На фото Богдан Шевчук та Андрій Сороковський

Незабаром “Освіторія” розпочне шукати нові таланти. Вчителів закликають мріяти й писати їм про свої прагнення. Адже, за словами директора з комунікацій ГС «Освіторії» Жанни Дуфіної, вчителі - це рушійна сила нації і їхні мрії мають здійснюватися. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Nataliya Gurinovich

    Дякую за таке велике добре  серце

    Леся Дядюк reply Nataliya Gurinovich

    Nataliya Gurinovich
  • Natasha Matsiuk

    Це чудова жінка. Бажаю, щоб і надалі здійснювались мрії, а Богданчику бажаю одужання!
  • Саша Наумен

    Вдачі
  • валерія

    УЖАССС В селах таких хвороб нема. Взагалі хвороб нема. Інфекційні лікарні пустують по сорок років.Наприклад ярмоленецька, дунаєвецька, волочиська , чорноострівська ... Ліжкомісця ніразу незайняті , за ці роки, пустують.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up