Вінілові програвачі: сучасний подарунок у ретростилі (новини компаній)

Ви ж знаєте, хто такі хіпстери? Це люди, які цінують елементи стилю минулих епох. Найкращими подарунками для них стануть речі, які були символами свого часу, наприклад, вінілові програвачі. Ці пристрої поєднують у собі ретростиль, відчуття ексклюзивності та неперевершену якість звуку із характерним «теплим» рипінням голки.

Розповідаємо, як вибрати вінілові програвачі від fama.ua, щоб догодити адресату на 100%.

Конструкція звукової системи

Давайте будемо чесними. Не всі можуть дозволити собі користуватися преміальними аудіосистемами класу Hi-End. Саме тому у світі існують програвачі вінілу з рухомими магнітами (ММ). Вони дають той самий «теплий» звук, заради якого хіпстери відмовляються від цифрових плеєрів. Однак ці пристрої можуть «хибити» на дрібних нюансах, характерних для джазу, класичної та інструментальної музики. Водночас це абсолютно не буде проблемою для любителів року, танцювальної електроніки, інді та попу. 

Якщо ж ви шукаєте подарунок на день народження для справжнього аудіофіла, який знає напам’ять кожен вигук із натовпу на концерті Еріка Клептона, краще купити програвач із рухомою котушкою (MC). Це набагато складніший пристрій, який потребує під’єднання електроніки та колонок відповідного рівня. Крім того, для його використання знадобляться неабиякі технічні знання, адже заміна картриджа з голкою тут буде складною і клопіткою роботою. 

На що ще звернути увагу?

Ви будете здивовані, але на якість звуку впливають майже всі елементи конструкції пристрою, навіть корпус! Що важча вся конструкція, то вона стабільніша, і на рух голки менше впливатимуть дрібні вібрації. Саме тому існують моделі з важкими підставками під платівки, виробленими з чавуну чи навіть каменю. 

Якщо вам потрібен надійний та зручний вініловий програвач, купити краще пристрій із прямим приводом. У ньому мотор безпосередньо з’єднаний зі шпинделем, на який встановлюється платівка. Він служить довше та майже не потребує обслуговування — хіба що чищення. Ремінний привід набагато дешевший, однак його доведеться замінювати кожні 1000–2000 годин прослуховування музики (це приблизно 1–2 роки). 

Вибираючи програвач вінілу на подарунок, враховуйте й такі особливості:

  • наявність фонокоректора — дає змогу підключати колонки без перехідників;
  • спосіб керування — в автоматизованих моделях голка сама встановлюється на платівку і підіймається після закінчення альбому;
  • наявність додаткових можливостей — Bluetooth для навушників, USB для оцифрування музики, вбудованих динаміків чи акумулятора для автономної роботи. 

Ще одна корисна порада — вибирати пристрій із можливістю заміни картриджа. Якщо він вбудований у тонарм, навіть найменше обслуговування доведеться здійснювати в сервісному центрі. 

keyboard_arrow_up