“Багато хто дивується, що жінка за кермом”. Розповіді хмельничанок, які працюють таксистками

“Багато хто дивується, що жінка за кермом”. Розповіді хмельничанок, які працюють таксистками
  • Жінка за кермом - тема не одного анекдоту.
  • У Хмельницькому героїні подібних приколів перетворили водіння на заробіток. 
  • Хмельничанки-таксистки розповіли про свої робочі будні й про те, яких пасажирів бояться, немов вогню.

Про них вигадують анекдоти й жартома називають “мавпами з гранатами”. Йдеться про жінок за кермом. Попри ряд анекдотів і приколів, кількість водіїв жіночої статі в Хмельницькому з кожним роком збільшується. Про це каже одна з досвідчених водіїв. Однак, “підколів” в сторону жінки-водія не меншає. Фахівці називають це автомобільним сексизмом. 

У Хмельницькому серед жінок є не лише любителі водити автомобіль, а й ті, хто перетворив це в заробіток. При чому в непоганий, кажуть вони. Журналіст vsim.ua поспілкувалася із двома таксистками. Вони розповіли, як хмельничани реагують на водія жіночої статі. А ще поділилися своїми історіями про нетверезих пасажирів і “розбійних” ромів. Читайте про досвідченого водія Тетяну і таксистку-початківця Анастасію.

Табу на нічні зміни

49-річна Тетяна керує автомобілем вже 18 років. Водієм таксі вона стала 6 років тому. Каже, думала це буде тимчасовою роботою. А потім захопилася. “Я не уявляю життя без машини”, - говорить Тетяна. Разом із досвідом водія, вона набула й інших навичок. Може без проблем розібратися в технічному стані автівки.

Відео дня

Жінка працює в службі “7007”. Їздить на своєму автомобілі “Mazda”. Вона розповідає, що зараз пасажири дивуються жінці за кермом менше. Все ж є ті, хто вважає жінку-водія не більш як героєм анекдоту. Та й вони, каже Тетяна, розуміють - водій-початківець працювати таксистом не піде. 

Здебільшого робочий день Тетяни починається о 4-5 ранку. Триває близько 10-12 годин. Працювати вночі для неї - табу. Бо тоді, говорить жінка, не уникнути п’яних пасажирів. 

Історія про ромів, які побили скло, п’яного чоловіка і хлопця “під кайфом”

Хоч і вночі Тетяна не їздить, та все ж із нетверезими чи неадекватними пасажирами зустрічається. Деякі історії називає кумедними, а деякі - геть не смішними. Одна з них про ромів, які побили Тетяні лобове скло. 

Сталося це вдень, коли, як то кажуть, ні що не передвіщало біди. Її пасажиркою була жінка, яка їхала з травмпункту. Коли під'їжджали до пункту призначення - вона попросила зупинитися. Раптом звідки не візьметься циганка. Тетяна розповідає, що та взялася лупцювати її пасажирку. І навіть побила лобове скло автомобіля. Таксистка зізнається: тоді злякалася. 

Зрештою “розбійні” роми заплатили за нанесені пошкодження. 

Ще одна історія таксистки стосується нетверезого пасажира, за яким приїхала на Озерну. Розповідає, що той сказав куди їхати і заснув. Коли Тетяна приїхала на місце призначення - чоловік не міг пригадати, де він і куди приїхав. Тож жінка чекала, доки той прийде в себе. 

Нет описания.

А наступний випадок змусив Тетяну дещо розгубитися. Бо вона мала діло із хлопцем “під кайфом”. Таксистка розповідає, що він вигадав цілий детектив. Буцімто його шукають і хочуть спіймати. Жінка говорить, що він просив доставити його за кількома різними адресами й скрізь не виходив. Врешті решт і зовсім заснув. Тетяна боялася його розбудити. Мовляв, не знала чого чекати від людини в наркотичному сп’янінні. Тоді попросила про допомогу в інших таксистів. Ті хлопця розбудили й пересадили в авто, де водієм був чоловік.

Попри різні історії робочих буднів, Тетяна любить те, чим займається. Однією з переваг вважає вільний графік. Ще один “плюс”, каже вона - непоганий дохід. А із “мінусів” - організація руху в місті, від якого таксистка втомлюється.

“Є люди, які взагалі не сприймають жінок за кермом”

25-річна Анастасія працює таксисткою кілька тижнів у службі “7007”. Про нову роботу зі знайомих ще мало хто знає. Афішувати жінка поки не готова, тож своє фото для публікації надати відмовилася. 

За кермом Анастасія їздить вже 7 років. Каже, стала таксисткою, аби працювати за власним графіком. “Я ні перед ким не звітую і сама володію своїм часом”, - каже вона. 

Працює жінка лише вдень. А вночі не виїжджає, щоб уникати п’яних пасажирів. За два тижні своєї роботи із курйозними випадками ще не зустрічалася. Проте вже вивчила хмельничан, які замовляють таксі. І навіть умовно поділила їх на групи. 

Перша - ті, хто завжди мовчать. Друга - це люди, які люблять чесати язиками. І третя - пасажири, які постійно говорять по телефону. За словами Анастасії, є і ті, хто весь час скаржиться на що-небудь. Або пасажири, які дивуються жінці-водію і навіть намагаються вказувати, як їхати.

Загалом на роботу жінка не скаржиться. За весь час таксування, натрапила лише на одного нетверезого пасажира. Та й той, каже жінка, залишив пристойні чайові. “Кажуть, що нам залишають більше чайових, ніж чоловікам”, - говорить вона.

Обидві жінки-таксистки наголосили на тому, що хмельничани - здебільшого спокійні люди. Кажуть, хамовиті пасажири трапляються вкрай рідко. А от ті, що хочуть навчити жінку керувати авто - доволі частіше. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Галина Грановская

    Сексизм - такой сексизм... Ехали с подругой по трассе, спокойно, никого не обгоняли, никто нас не догонял - все нормально. Догнали два долбодятла на бусах, зажали с двух сторон и развлекались, глядя, как женщина-водитель старается не потерять самообладание. Немного повернула бы руль в любую сторону - была бы авария. Выдержала. Этим идиотам надоело, поехали дальше. Другую женщину за рулем такие же мудни "гнали" по трассе, а у нее в машине - трое детей. Любят у нас некоторые альтернативно одаренные тестостероновые создания мериться мужскими гениталиями с женщинами. Достойное занятие, конечно.
    Что касается женщин на такси - шикарно водят, спокойно, уравновешенно, в машинах всегда чисто, никакого шансона, никаких криков в окно: "Куда ты лезешь, придурок?!" Отличные водители, спокойные и дисциплинированные.
  • Валентин Несмілий

    Вчора на 579 приємна дівчина підвозила
  • Alex Winter

    А хто більше всього аварій робить на дорозі, не там паркується, сідає нетверезим за кермо? Хіба жінки? Якщо і були такі випадки то одиничні, так що не там дивуються

    Андрей Никифоров reply Alex Winter

    Alex Winter ага, про парковку особенно смешно🤣
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up