“Подруги в шоці, що я почала цим займатися”: як 15-річна хмельничанка працює футзальним арбітром

“Подруги в шоці, що я почала цим займатися”: як 15-річна хмельничанка працює футзальним арбітром
  • Вже два роки десятикласниця Каріна проводить вільний час по-іншому, ніж її однолітки.
  • Щовихідних дівчина судить футзальні матчі, більшість гравців яких є значно старшими за неї.
  • Читайте історію юної Каріни й дізнавайтеся про її хобі, що приносить прибуток. 

Футбол - як правило, це заняття пов’язане із чоловіками. Більшість хлопців ще з дитинства починають “буцати” м’яча і уявляти себе зіркою футболу. В дорослому віці хтось перетворює це в хобі, а хтось навіть в заробіток. Наша історія суперечить всім стереотипам. Головним персонажем є 15-річна дівчина Каріна Лучковська. 

Вже два роки вона працює футзальним арбітром або як кажуть рефері. Одягаючи спеціальну форму, беручи карточки та свисток, вона годинами перебуває в залі чи на міні-футбольному майданчику. При цьому контролює хід гри - тобто дотримання усіх правил. 

Ми запросили Каріну на інтерв’ю, щоб дізнатися про її заняття більше. Про причини вибору такого незвичного хобі, суперечки із дорослими чоловіками, стресові ситуації та інше читайте в нашій розповіді.

Відео дня

Любов до футболу прищепив батько

Наша зустріч із Каріною відбулася після її уроків і додаткових занять. У будні всі справи дівчини завершуються майже у вечірній час. Тоді вона або відпочиває, або займається спортом. Цього разу дозвілля дівчина присвятила розповіді про своє незвичне хобі.

Десятикласниця з Хмельницького працює футзальним арбітром. Займається цим вона переважно у вихідні. У такий спосіб отримує прибуток і задоволення. В те, що ця юна й худорлява дівчина може керувати грою дорослих чоловіків - повірити складно. 

Ще в дитинстві вона відклала свої ляльки в сторону і стала цікавитися іншим. За руку зі своїм татом дівчина ходила на футбольні матчі. Поки батько тішився, що донька розділяє його інтереси, Каріна майже закохалася у футбол. Каже, все відбулося раптово. І вже від першої побаченої гри зрозуміла: хоче дивитися ще. З часом без візиту дівчини не проходив жоден матч у місті. Жага до цієї справи в неї росла і росла. Тоді вона й подумати не могла, що скоро це перетвориться в її стиль життя і навіть заробіток. 

Йшов час, дівчина дорослішала. В підлітковому віці любов до футболу її не залишила. У свої 13 вона чітко зрозуміла, що хоче пов’язати із цим видом спорту своє життя. Спершу думала над тим, аби бути гравцем. Цю думку вона виношувала в голові не один день. А якось прокинулася й чітко зрозуміла: хоче бути арбітром.

Те, що вона є значно молодшою за більшість гравців, аніяк не турбувало дівчину. Вона серйозно взялася за опанування всіх футбольних правил. А коли отримала для суддівства свої перші матчі - освоїла все на практиці. Зізнається: спершу було лячно. Та почуття впевненості в своїй справі відкинуло всі страхи.

Як сприймають юну рефері дорослі гравці

Тепер кожні вихідні багато часу Каріна присвячує футзалу. Футболки, шорти, футзалки і гетри - такою є її форма. Десятикласниця розповідає, що один матч триває близько години. Максимальна кількість ігор в день - сім. 

За два роки Каріна відсудила сотні матчів. Більшість гравців є значно старшими від неї чоловіками. Спершу висловлювати їм свої зауваження було непросто. Дівчина каже, що всерйоз її не сприймали через юний вік.

Нет описания.

Не всі матчі дівчини проходять без конфліктів. Трапляється, що суперечки зав’язуються між самими гравцями. Такою була перша гра Каріни. Її вона пам’ятає і досі, бо закінчилося все бійкою. Попри це, дівчина зізнається - насолоджується процесом майже під час кожної гри. 

“Подруги в шоці, що я почала цим займатися” 

Деякі матчі принесли Каріні не лише задоволення, а й загартованість. Йдеться про характер, що став у дівчини практично “залізним”. Були моменти, коли в неї опускалися руки. Тоді Каріна збиралася залишити роботу арбітра. 

Нет описания.

Найрідніші люди дівчини - головна її підтримка. Навіть під час важких моментів вони радять Каріні не відмовлятися від роботи рефері. Батько десятикласниці обома руками “за” хобі доньки. Тому вони завжди на одній хвилі. Каріна каже, що і мама не проти її заняття. Мовляв, найголовніше, щоб подобалося дівчині. 

А от подруги Каріни були ошелешені від її вибору. “Вони в шоці, що я почала цим займатися” - розповідає рефері. Водночас із хлопцями-однолітками юна арбітр тепер має чимало тем для розмов.

Улюблена справа приносить дівчини і дохід. Скільки саме вона заробляє - не розповідає. Та переконує - цими грошима повністю задовольняє свої потреби. 

За два роки суддівства Каріна стала однією з кращих футзальних арбітрів в області. До слова, вона є єдиною на Хмельниччині дівчиною-рефері, що обслуговує матчі футзалу.

Не залишати цю справу дівчина планує і в майбутньому. На професію арбітра має чималі плани. Каже, до 25 років буде набиратися досвіду в Хмельницькому. А згодом Каріна хоче вийти на всеукраїнський рівень. 

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр Рижук

    Дівчина, молодець, з нервами на цих іграх не справляються навіть досвідчені арбітри, а тут така молода! Правда інколи шкода батька, який стримується, щоб не наваляти гравцям, що ображають тендітного арбітра!
  • Читач 007.

    Молодец, футбол это навсегда.
  • Читач48

    Молодчинка!!!
    Займайся улюбленою справою і ні на кого не дивись, головне, щоб тобі це подобалося і приносило задоволення!
  • valeryi karnayh

    Молодець!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up