У Хмельницькому на День матері народилося троє дітей

У Хмельницькому на День матері народилося троє дітей
  • У Хмельницькому продовжують з’являтися на світ малюки. 

  • Іноді це відбувається під час повітряної тривоги й навіть в укритті.

Мер Хмельницького, Олександр Симчишин привітав трьох жінок, які народили синочків саме на День матері. Двоє з них приїхали до Хмельницького з Сум та Харкова. “Зараз немає кордонів між містами. Всі ми - єдині, одна нація, одна країна. Нехай ці дітки зростають у мирній незалежній Україні!” - йдеться  на сторінці Олександра Симчишина в Інстаграм.

Від початку російської агресії, лише в Хмельницькому обласному перинатальному центрі народили 53 вимушені переселенки. 

Серед них й киянка Інна Литвинова.  У перший день війни вона разом з чоловіком тікала зі столиці, якомога далі від ракетних обстрілів.  Залишити рідну домівку жінці довелось на останньому місяці вагітності.

Відео дня

Про це Суспільному. Поділля розповіла виконувачка обов’язків заступниці директора обласного перинатального центру Наталія Королюк.

Донечка Інни Литвинової народилась 4 травня. Перейми у жінки відбувались під звуки повітряної тривоги. Наразі жінка з новонародженою дівчинкою залишаються у відділенні сумісного перебування матері й дитини.

«Тут, як правило, всіх породіль спускають в підвал. Не залишають нікого на поверсі. І вночі була сирена, і я з дитиною спускалася на ручках в підвал. Потім зранку спускались. Хочеться, щоб діти наші цього не чули й не знали, що таке сирени та чому нам потрібно сидіти в підвалі», - розповідає киянка.

Як згадує Інна, залишатися у Києві було страшно, а вибратись із Києва вирішили тоді, коли почули перші обстріли.

«Я вагітна, переживаю за свою меншу дитину, за себе, за те янголя, яке в тобі. Я прокинулась о 4:50 чи о 4:20, я вже не пам’ятаю, і почула перші обстріли. Ці обстріли я запам’ятаю на все життя. Коли ми виїжджали, о 6-й ранку, вже були затори в Києві, над нами пролітав вертоліт, дитина плакала. Ми їхали до Хмельницького 8 годин,” - каже Інна.

Новонароджену донечку поки ще не назвали. Ім'я дитині обиратиме сестричка.

Нагадаємо, що дитину  в укритті на Хотовицького народила й хмельничанка Олександра.

Читайте також: 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач50

    Значить буде Україна.... 🥰🥰🥰🌹🌹🌹👍👍👍

keyboard_arrow_up