“Якість контрацептиву впливає на оргазм”: сексолог з Хмельницького розповіла про захист під час сексу

“Якість контрацептиву впливає на оргазм”: сексолог з Хмельницького розповіла про захист під час сексу
  • Від вагінального кільця до перерваного статевого акту.
  • Методів контрацепції нині є чимало.
  • Та чи всі вони є ефективними?
  • Про це та більше розповіла сексолог Анна Свіровська.

Контрацепція - одна із делікатних тем, що відповідає за безпечний секс і здоров’я обидвох партнерів. Сьогодні методів контрацепції налічують десятки. Втім кожен із них має свої переваги та недоліки. До слова, й обирати контрацепцію варто зважаючи на власний стиль життя. Все про захист під час сексу розповіла сексолог Анна Свіровська. 

Контрацепція і підлітки

Як розповідає сексолог, контрацепція передбачає собою грамотне планування сім’ї. Мовляв, знати про це варто не лише дорослим, а й дітям у пубертатному періоді. Адже не розуміння важливої ролі контрацепції може неабияким способом сказатися на майбутньому. Так, сексолог розповідає, що сьогодні один із методів контрацепції є досить таки популярним серед підлітків. Йдеться про екстрені контрацептиви. До них відносять гормональні препарати.

Скажімо, під час сексу щось пішло не так. Аби уникнути небажаної вагітності, багато юних дівчат вдаються до наступних дій: купують екстрені препарати для її переривання. Адже зараз такі є у вільному доступі. Тож не дивно, що дівчата-підлітки починають користуватися цим методом періодично. Сексолог розповідає, що такі контрацептиви впливають на гормональний фон. Тож приймати їх на постійній основі категорично заборонено. 

Відео дня

Оргазм і перерваний статевий акт

Хоч і ефективність екстрених контрацептивів є високою, та обирати його фаворитом серед усіх методів не варто. До того ж, зупиняючись на конкретному варіанті слід взяти до уваги й інші фактори. Зокрема, такі як постійний партнер та рекомендації лікаря. Адже обираючи якийсь із засобів самостійно - можна нашкодити не лише собі, а й партнеру. Стосується це і захворювань, що передаються статевим шляхом, і незапланованої вагітності. 

Часто-густо за наявності постійного сексуального партнера, люди вдаються до одного й того самого методу контрацепції. Анна Свіровська каже, що в нашому соціумі - це ніщо інше, як перерваний статевий акт. Насправді саме це несе в собі ряд негативних для здоров’я речей. Водночас цей метод сексолог називає неефективним. До того ж, він має кілька побічних ефектів. 

Відносять до них і жіночу аноргазмію. Простішими словами - відсутність в жінки оргазму. Виникає це в результаті неякісної контрацепції. Адже перерваний статевий акт - метод, що залежить суто від чоловіка. Тим часом жінка психологічно не готова до отримання задоволення. Бо на думці в неї лиш одне: “А чи встигне він?”

Календарний метод й секс під час менструації

Подібним до перерваного статевого акту вважається календарний метод контрацепції. Полягає він у вирахуванні днів овуляції. Саме в ці дні яйцеклітина жінки має максимальну готовність до запліднення. А всі інші - вважають цілком безпечними для занять сексом. Втім і цей метод сексолог називає неефективними. До слова, деякі жінки вважають безпечними для занять сексом дні менструації. Та чи дійсно так воно і є?

Презервативи - чи надійно?

Ще одним із найдоступніших методів контрацепції є презервативи. Бувають вони і чоловічі, і жіночі. На всяк смак, розмір і гаманець придбати їх можна чи не в кожному магазині. Презерватив вважають якісним захистом від хвороб, що передаються статевим шляхом. Та і цей контрацептив має свої підводні камені.

Сперміциди, вагінальне кільце й діафрагма

Наступні методи контрацепції хоч є й не дуже зручними у використанні, проте більш дієвими за попередні. Одним із них є сперміциди. Це такі контрацептиви, що руйнують сперматозоїд. Вони є у вигляді свічок, таблеток і навіть пінки. Дія цього методу контрацепції обмежена в часі. Саме це й є його мінусом.

Додатково використовувати сперміциди можна до такого методу, як діафрагма. Вона являє собою кільце, яке жінка має ввести всередину. Анна Свіровська каже, що при використанні його не відчуває ані жінка, ані її партнер. Та й тут є своє “але”. Справа в тім, каже сексолог, що в кожного своя особлива будова. Відповідно є ймовірність, що діафрагма всередині ляже неправильно. Саме тому й радять використовувати додатково сперміциди.

Діафрагма
Діафрагма. Фото bbc.com

До одного з якісних методів контрацепції сексолог відносить вагінальне кільце. Насправді це і є кільце, яке знову ж таки слід вводити у вагіну. Гормони потрапляють у кров та забезпечують контрацепцію протягом місяця.

Новітні методи контрацепції

До методів, що вважаються новими, відносять контрацептивний пластир. На вигляд це і є звичайнісінький пластир. Жінка має наклеїти його на поверхню, яка не пріє і на якій немає волосяного покриву. Анна Свіровська каже, що його ефективна дія 99%. “Пластир містить в собі гормони й використовується протягом 21 дня”, - каже сексолог. 

Наступний метод - контрацептивний імплант. Його поміщає під шкіру руки виключно лікар. Саме в тому місці він випускає гормони. На вигляд - це тоненька паличка. Проте і її ефективність складає 99%. 

Контрацептивний імплант
Імплант. Фото bbc.com

Ін’єкція - ще один вид контрацепції, що є доволі ефективним. Полягає він у внутрішньовенному введенні препарату. Роблять його раз на 3 місяці. Однак фахівці кажуть, що такий метод може призвести до нерегулярних циклів у жінки.

Поширеним серед жінок є й такий метод, як внутрішньоматкова спіраль. Хоч вона й має назву “спіралі”, та насправді цей контрацептив має інший вигляд. Бувають вони у формі петлі, літери “С”, чи “Т”. Також існують спіралі з різних матеріалів. Вставляє її лише лікар. Крім того, медики мають періодично контролювати її розташування. “Якщо вона не рівно розташована, може бути неефективна її дія”, - каже Анна Свіровська.

Ну а ефективним методом на всі 100%, за словами сексолога, є стерилізація. Мовляв, цей варіант жінки обирають усвідомлено. Анна Свіровська каже, що сам по собі цей метод є адекватним.

Ефективна дія будь-якого контрацептиву залежить від правильного його використання. Тож при виборі, варто бути особливо обачними. Зрештою, слід пам’ятати й про те, що контрацепція є цивілізованим способом планувати майбутнє.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Анонім

    Не знаю, що то  за точки Г. Але від сала я отримую оргазм.
  • Сергей Черненко

    Я перепрошую, що втручаюся, але мені одному здається, що "дипломований" інструктор з інтим-фітнесу не повинен займатися медичною практикою(радити, підбирати контрацептиви через інтернет)?! Редакція Всім-це незаконно, і карається! Я розумію, що люди на карантин дичавіють, але гінекологів, у нашій державі, здається ще поки вистачає. Не займайтеся дурницями.
  • Мастер Автополив

    Очень сложная и насыщенная специальными терминами статья. Для многих, кто школу прокурил за углом будет недоступна. Такие обычно не пользуются контрацепцией и плодят себе подобных.
  • Izabel Adam

    Новости Хмельницкого запустил секс портал

keyboard_arrow_up