Оприлюднили рейтинг відкритості місцевої влади на Хмельниччині

Оприлюднили рейтинг відкритості місцевої влади на Хмельниччині
Фото зі сторінки Хмельницької обласної ради
  • Читайте, наскільки відкритими для громадян є Хмельницькі міська й обласна ради.

Рух «Чесно» оприлюднив рейтинг відкритості міських та обласних рад для громадян.

Хмельницька обласна рада в ньому займає «золоту» серединку, здобувши з 11 можливих балів всього 5. А ось Хмельницька міська рада запит «Чесно» взагалі проігнорувала.

Нагадаємо, для укладення рейтингу відкритості «Чесно» надсилав запити до місцевих рад. У них було 11 маркерних питань щодо діяльності міськрад та облрад від 24 лютого до кінця липня 2022-го, які й стали критеріями для оцінювання.

Відео дня

Всі ці критерії не суперечать чинному законодавству. За кожну позитивну відповідь на сформульоване у запиті питання рада отримувала бал.  Якщо інформація оприлюднювалася до 24 лютого 2022-го або публікується частково, то це оцінювалося у пів бала.

Згідно з рейтингом, найбільш відкритими обласними радами є Івано-Франківська та Львівська. А ось найбільш закритою – Чернігівська.

Облради Полтавщини, Харківщини, Тернопільщини, Одещини запити «Чесно» проігнорували. Чернівецька облрада повідомила, що у неї… проблеми зі сервером.

Щодо міських рад, то найвідкритішою є Чернівецька, а найзакритішими – Івано-Франківська й Запорізька.

Хмельницька й Полтавська міськради запити «Чесно» взагалі проігнорували.

 Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач99

    Хмельницька міська рада давно всіх ігнорує, саме прикро що це стосується мешканців міста. Спробуйте попасти на прийом до замів чи мера, то був карантин ті роки, а зараз вони не приймають....зате з/п і премії отримають,  а в місті багато безладу, на який не реагуючи управління міської ради. Новачки і тому подібні себе вже показали і понизити рейтин мера на наступні вибори
  • Андрей Кузнецов

    А чого це?

keyboard_arrow_up