Віолета Лабазюк у США: де була та про що домовилася (пресслужба В. Лабазюк)

Віолета Лабазюк у США: де була та про що домовилася (пресслужба В. Лабазюк)

Цього тижня голова Хмельницької обласної ради працює у Солт-Лейк-Сіті, США. Про це вона повідомила на своїй сторінці у ФБ.

З початку повномасштабної війни в Україні  в Хмельницькій області працює більше 40 міжнародних організацій з допомоги ВПО , що проживають в нашому регіоні. З August Mission Віолета Лабазюк познайомились під час роботи у гуманітарному штабі при Хмельницькій обласній раді.  Саме на їх запрошення зараз перебуває з робочим візитом в США разом з Андрієм Кланцою, депутатом обласної ради, з  метою налагодити тісну співпрацю  між штатом Юта  та  Хмельниччиною задля підтримки та гуманітарної допомоги нашому регіону в умовах війни.

Минулої неділі делегація з Хмельниччини відвідала Храмову площу у Солт-Лейк-Сіті, де почули від жителів міста багато теплих слів підтримки для України. Це світова штаб-квартира Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів. Більшість населення штату ( близько 60%) належить до цієї релігії.

Під час недільної молитви в знак підтримки України , святкова сцена була освітлена в синьо-жовтих кольорах українського прапора!

З початку робочого тижня голова Хмельницької обласної ради розпочала зустрічі з гуманітарних питань.

Про потреби Хмельницької області поговорила з Жаклін Ловелл-Ланц, консультантом Церкви Ісуса Христа Святих останніх днів у Східній Європі.

Були сформовані конкретні кроки з подальшої співпраці:

  • облаштування бомбосховищ в освітніх та медичних закладах;
  • забезпечення обігрівачами та твердопаливними котлами закладів, де проживають переселенці;
  • придбання ліжок, візків та додаткового медичного обладнання для госпіталю та серцево - судинного центру;
  • придбання реабілітаційного обладнання для закладів соціального спрямування;
  • придбання продуктів харчування та м’якого інвентарю,
  • придбання оргтехніки для закладів освіти.

Також Віолета Лабазюк і Андрій Кланца відвідали найбільший Гуманітарний центр у Солт-ЛейВк-Сіті. Саме звідси доставлятимуть посилену допомогу на Хмельниччину. Зокрема, і до гуманітарного штабу Хмельницької обласної ради. Тут об`єдналось багато людей, щоб забезпечити українців усім необхідним.

 "Серця Америки б`ються в унісон з усією Україною. Кожного дня ми молимось за вас", - такими словами зустріла Віолету Лабазюк віце-губернатор штату Юта Дейдре Хендерсон. Керівниця штату висловила свою підтримку колегам з Хмельниччини і запевнила у співпраці. В свою чергу, Віолета Лабазюк, передала пані Хендерсон прапор з передової  від воїнів з 8-го полку спецназу.

Важливою була зустріч голови обласноїї ради з Бреді Маккейном, представником керівника компанії AMTAC Suppressors Inc.

Компанія виробляє критично важливі компоненти для аерокосмічної, медичної та оборонної промисловості вже понад 35 років. Їх компоненти знаходяться в ракетах SpaceX та в безпілотнику Predator.

Були сформовані потреби по амуніції для наших військових: тепловізори, каски, бронежилети , медичні рюкзаки та мобільні госпіталі.

У свою чергу  Хмельницька обласна рада спільно з August Mission потурбуються про логістику.

Наші люди всюди! Під час візиту до найбільшого унівеситету штату - "Університет долини Юта" голова обласної ради зустрілась з Ліною Варіоновою. Дівчина родом із Деражні, зараз навчається у США. Ліна, разом з іншими студентами із України, купують дрони для ЗСУ.

keyboard_arrow_up