Скільки заробили за минулий рік нардепи від Хмельниччини

Скільки заробили за минулий рік нардепи від Хмельниччини

Хтось живе на одну зарплату, а хтось декларує мільйони. Якщо позафракційний Олександр Герега задекларував найбільший дохід серед представників Хмельниччини у Верховній Раді – більше 11 мільйонів, то його «колега по цеху» Віктор Бондар показав лише зарплату у 70 тисяч гривень. 

На сайті Верховної Ради з'явилися декларації про доходи народних депутатів. Як бачимо, відразу три депутата із  Хмельницької області є мільйонерами, деякі володіють автопарками дорогих автомобілів, інші ж виявилися «біднішими» за членів своєї родини.   

Мільйонери з мандатом

З восьми хмельницьких нардепів свої мільйони задекларували троє – Олександр Герега, Олександр Ксенжук та Сергій Лабазюк. Річний дохід обранців складається не лише з заробітної плати. Наприклад, Ксенжук у 2015 році став багатшим більш ніж на 1 мільйон 300 тисяч гривень за рахунок продажі нерухомого майна. Народний депутат має у власності 5 земельних ділянок, будинок та 4 автомобілі, один з яких придбав минулого року.

Відео дня

Найбагатший серед депутатів, які представляють у Верховній Раді Хмельниччину – Олександр Герега. Його заробітна плата становить всього 70 тисяч гривень, тоді як загальна сума доходу перевищує 11 мільйонів. Має на рахунках у банках більше 4 мільйонів, з них 149 070 гривень він вніс у звітному році. Задекларував також 20  мільйонів  внесків до статутного капіталу товариств. Нема у декларації відомостей про автомобілі та гелікоптери Олександра Гереги. Однак вказані земельні ділянки, яких у співзасновника мережі гіпермаркетів «Епіцентр» є аж 7.

Ще один багатій Сергій Лабазюк задекларував більше 5 мільйонів сукупного доходу, з яких 4 мільйони 948 тисяч гривень - дохід від відчуження майна. З нерухомого майна оформлений на депутата лише будинок. Чотири земельні ділянки та ще один великий маєток записані на членів сім’ї Лабазюка. На рахунках в банках Сергій Лабазюк  275 661 гривню. Сума внесків до статутного фонду підприємств - 4 558 566 гривень.

На одну зарплату

Співголова депутатської групи «Партія "Відродження" Віктор Бондар, мабуть, ходить пішки. У його автопарку немає жодного автомобіля.  Увесь дохід обранця – заробітна плата, яка минулого року склала  70011 гривень.  Зате дохід від провадження підприємницької діяльності членів сім’ї складає більше 3 мільйонів гривень.   Сім’я Бондарів володіє  двома земельними ділянками, двома квартирами та приватним будинком.

Депутат із президентського блоку Андрій Шинькович  також живе на одну зарплату, яка у минулому році склала майже 80 тисяч гривень.  Живе нардеп, мабуть, в гуртожитку.  Задекларована квартира – всього 26 «квадратів».  Має  Андрій Шинькович кредит. В декларації зазначено, що минулого року він сплатив  74 000 гривень основної суми та відсотків за позикою. А це майже увесь його задекларований дохід.  

Екс-мер Хмельницького Сергій Мельник відколи став нардепом став заробляти менше. Про це свідчать його декларації за 2014 та за 2015 роки. Їздить нардеп на автомобілі  «Audi A6», 2006 року випуску. Має велику земельну ділянку, квартира записана на жінці. До речі, минулого року вона заробила  323 726 гривень.

Ще один депутат із президентського блоку – Володимир Мельниченко торік отримав 86 840  гривень сукупного доходу, з яких 80 тисяч – зарплата. Однак Мельниченко може похизуватися чималим автопарком,  катером  та великою кількістю нерухомого майна.

Співзасновник компанії «Перша приватна броварня» Роман Мацола, який вже акціями підприємства не володіє, задекларував півмільйона гривень сукупного доходу. Сума коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах – 6 з половиною мільйонів. Минулого року  вклав 963 гривень. Має квартиру у 200 «квадратів» та 15 «квадратів» іншого нерухомого майна.
 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • PAL

    Море работы фискальной службе. Ведь кроме нардепов мы и их содержим. Они обманывают фискалов, те обманывают народ. А народ идёт пазновать День Победы. Только над кем ?
  • Анонім

    "Бідні " нардепи,давайте їм допоможемо,заберемо в пенсіонерів пенсії,а в нас стипендії.
  • Оріянка Любов

    Може, скинемось декому?..
  • Анонім

    Ненажери
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up