Без батька лишилися двоє синів. Попрощалися з військовим Олександром Желінським

Без батька лишилися двоє синів. Попрощалися з військовим Олександром Желінським
  • Військового не стало тиждень тому, 8 травня.

  • Сьогодні, 15 травня, йому віддали останню шану в Хмельницькому.

У Хмельницькому віддали останню шану військовому, сержанту Олександру Желінському. Захисника України не стало 8 травня. Йому було 39 років. Церемонія прощання відбулася сьогодні, 15 травня, у міській ритуальній службі. Віддати останню шану загиблому прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади.

Серед присутніх був і побратим Олександра, який служив з ним в одному взводі. Обоє познайомилися восени минулого року під час навчань на Тучинському полігоні біля Рівного. Більшість хлопців у підрозділі були молодшими за Олександра, але з нього брали приклад.

— Мало хто його міг перегнати на тренуваннях, мало хто його міг перевершити у військовій справі, йому давалося все і завжди з легкістю і з посмішкою. Майстер на всі руки. Коли були вихідні, інструмент у руках його горів. «Саня, поможи, Саня, навчи, Саня, розкажи». «Зараз, хлопці, докурю і все зроблю». Безвідмовний, сміливий, завжди з холодною головою й виваженим розумом. Його сміливості заздрили бойові командири, які побачили набагато більше боїв, — розповів побратим.

Відео дня

За словами побратима, Олександр знав, для чого пішов на війну:

— Він знав, для чого він це робив, він був справжнім патріотом і націоналістом. Він всім серцем ненавидів кацапів. Він знав, чого все це варте, він готовий був за все це заплатити. Не лише заради України, вільного та мирного Хмельницького, а тому числі й Донбасу. Хлопці (до синів Олександра — прим. авт.), він робив це заради вас. Кожного вечора, коли в нас були вихідні, коли ми були не на полі, не на роботі, я чув, як він з вами розмовляв, кожного вечора.

Поховали Олександра Желінського на Алеї слави у мікрорайоні Ракове.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (81)
  • Богдан Панчишин

    Спочивай з Богом....
  • Тоня Гурняк

    Вічна пам'ять і Царство Небесне Герою.
  • Valentina Zaklevska

    Світла і вічна пам'ять Герою, низький уклін, земля пухом, Царство Небесне, рідним, близьким і друзям щирі співчуття,біль,сум і сльози, Боже милосердний, припини цю страшну війну, благаємо тебе
  • Руслана Малюта

    Вічна пам'ять Герою України. Низький уклін. Щирі співчуття рідним

keyboard_arrow_up