“Без рукавичок пощупала кожен банан”: реалії хмельницьких супермаркетів у карантин

“Без рукавичок пощупала кожен банан”: реалії хмельницьких супермаркетів у карантин
  • Адміністрації супермаркетів попереджають про дотримання дистанції та просять не заходити без масок. 

  • Хмельничани слухають та не дослухаються.

Із 17 березня у Хмельницькому діють жорсткі обмежувальні заходи. Закриті всі кав’ярні, магазини, торгові центри та розважальні заклади. Наразі працюють лише продуктові магазини та супермаркети. В них адміністрація також намагається контролювати потік клієнтів. До прикладу, в “АТБ”, з 19 березня, пускають не більше 15 осіб одночасно. 

В  більшості супермаркетів перед касою на підлозі наклеїли спеціальні обмежувальні стрічки, а покупців ще при вході закликають дотримуватися дистанції та користуватися дезінфекторами. Наприклад, в маркетах мережі “Сільпо”, їх встановили просто біля турнікетів. 

Та користуватися ними хмельничани не поспішають. До речі, як і  виконувати ще ряд правил. В один із магазинів мережі “Сільпо”, що розташований у нашому місті, журналісти завітали близько 15:00. В супермаркеті було досить людно. На вході про обмеження кількості одночасних відвідувачів не йшлося, тому сюди спокійно заходили відразу декілька клієнтів. Найбільше скупчення людей було - біля фруктів та овочів. Нехтуючи попередженням адміністрації, яке висіло на вході, в черзі, щоб зважити товар, відвідувачі дихали одне одному в потилицю. 

Відео дня

Наш погляд зупинився на жінці похилого віку. Вона була у масці, але без рукавичок. Це не завадило їй кілька хвилин провести біля стійки з бананами, обмацуючи кожен із них. Те саме жінка повторила і біля стійки з яблуками.  

До речі, варто зауважити, що на час наших відвідин у супермаркеті було дуже багато пенсіонерів. І саме вони найбільше порушували. На касах саме люди пенсійного віку не дотримувалися дистанції. Молодь переважно враховувала перестороги адміністрації. 

Адміністраторка супермаркету Ольга зазначає, що перш за все, у їхньому пріоритеті безпека своїх працівників. Для цього поставили на вході дезінфікатор, поклеїли стрічки та запустили ролик по гучномовцю, який постійно транслює обмежувальні правила.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (43)
  • Екатерина Болдырева

    бананы это что....а вот яблок купить тоже .......
  • Vera Corolyova

    Так, продукти, товари не стерильні...  А ВИ, шановне панство, ті самі яблука-банани-апельсини, елементарно, НЕ МИЄТЕ ВДОМА ПЕРЕД вживанням під проточною водою???
  • Vera Corolyova

    Та невже так складно взяти одноразові рукавички, та й тоді вже перемацувати весь товар? Чи так складно скласти список необхідного товару і НЕ ЗАБУТИ його вдома? То ж усі йдуть у знайомі магазини, знають, де який товар розміщено... Просто ТРИМАЙ список ПЕРЕД очима! Невже так складно???!!!
  • Vitalii Yuriyovich

    Які ви всі злі, ви думаєте що оті фрукти і овочі в магазин стерильні поступають? В любому випадку що до чи під час карантину ВСІ овочі і фрукти потрібно мити, чи ви не знали? Кожен покупець має право обирати товар який йому до вподоби. Ніби ви самі так не робите.
    ps .В чужому оці і скалку видно, а у своєму і колоди не побачиш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up