«Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем

«Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем
  • Історія хмельничанки Лесі Перець триває майже два роки. 
  • Спершу жінка шукала безвісти зниклого на війні чоловіка.
  • Потім – чекала на його тіло.
  • Олександра Перця поховають у Хмельницькому в цю п’ятницю, 19 квітня.
  • У нього залишилася сім’я – дружина та двоє донечок. 

 

– Перець Олександр Станіславович 25.06.1971 р.н. Крайній раз виходив на зв’язок 10.05.2022 р. З 11.05 вважається безвісти зниклим.Орієнтовне місце зникнення с.Богородичне Донецької.обл. Потрапили у засідку. Далі доля невідома. Можливо хтось має хоч якусь інформацію, будь ласка, повідомте, – такі дописи поширювала дружина Олександра Перця в соцмережах у 2022-ому. 

Жінка сподівалася, що коханий живий. Згодом – побачила світлини у ворожих пабліках, на яких чоловік був мертвий. Після цього – майже два роки чекала на підтвердження ДНК-експертизи, аби достойно поховати Героя. 

Був безвісти зниклим від травня 2022 року

Олександру Перцю на момент зникнення було 50 років. Він служив у 86-му окремому батальйоні територіальної оборони. Як раніше розповідала його дружина, Олександру зателефонували з військкомату ще до повномасштабної війни. Тоді він зібрав речі й відправився до військової частини. Згодом – поїхав на завдання до іншої області. З дружиною вони не встигли попрощатися, бо Леся того дня була на роботі.

Відео дня

Олександр та Леся були разом більш як 30 років. Виховали двох доньок. Старшу –         Роксолану та молодшу – Олесю. Всі вони з нетерпінням чекали на повернення Олександра додому. Сподівалися, що він живий. 

Олександр Перець був офіційно безвісти зниклим від 10 травня 2022 року. 

– Ми нічого не знали – ні як він, ні де він. Це вже пізніше я сама про все дізналася. Що їх направили в село Богородичне. Наших хлопців з ТрО кинули на нульові позиції. Там були жахи. Хлопці стояли під шквальними обстрілами. Вони були без їжі та води. Я йому казала, що дуже хвилююся за нього. Він відповідав, що пішов на війну, аби захищати всіх наших українських діток, жінок. Аби у всіх було вільне майбутнє, – розповідала раніше пані Леся.

Пізніше жінці вдалося натрапити на побратимів чоловіка. Один із них показав світлини з російського телеграм-каналу. На них Леся впізнала свого Сашу. Він був мертвим. 

- Це були фото, де лежать наші хлопці в лісі, розстріляні. На них я впізнала свого чоловіка – Сашу. Ми не знаємо, чи наші хлопці в полоні, чи дійсно вбиті. Ми чекаємо їх живими, – казала жінка раніше. 

«Був підписаний, як невідомий»

Від січня 2023 року Леся Перець чекала підтвердження ДНК-експертизи. Жінка хотіла достойно поховати чоловіка. Попрощатися. Лише вчора, 16 квітня, в морзі в Дніпрі знайшли залишки тіла Олександра. Вже завтра їх привезуть в Хмельницький. 

– Вчора знайшли залишки тіла мого чоловіка, в морзі, в Дніпрі. Був підписаний в камері, як невідомий. Нарешті ми дочекалися свого Сашуньку. Рік і 11 місяців ми чекали. Такого тата, як наш, дуже мало. Він в нас Герой, який заслуговує на все найкраще. Він завжди буде з нами й буде оберігати своїх дівчаток, – говорить Леся Перець.

Прощання з Олександром Перцем відбудеться в п’ятницю, 19 квітня, о 12 годині, у міській ритуальній службі на Святослава Хороброго. Захисника поховають в мікрорайоні Ракове на Алеї слави. 

Читайте також: Незадовго до загибелі одружився. Історія 26-річного військового Артура Терпелюка

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Лозяний

    Вічна пам'ять !!! Співчуття родини..

keyboard_arrow_up