Був зразковим батьком для своєї доньки. Хмельничани попрощалися з Іваном Гасюком

Був зразковим батьком для своєї доньки. Хмельничани попрощалися з Іваном Гасюком
  • Іван Гасюк служив у десантно-штурмових військах. 
  • Він загинув на Бахмутському напрямку, під час виконання завдання.
  • У нього залишилася донька, яка навчається у 6 класі.

Чорні стрічки на квітах. Сльози. Гімн України. Жовто-синій прапор. Фотографія Героя.

З-поміж усього цього хмельничани сьогодні, 11 вересня, прощалися з Іваном Гасюком. Віддати шану військовому прийшли в міську ритуальну службу на Святослава Хороброго. О 12 годині до прощальної зали зайшли капелани й розпочали траурні обряди. Присутні тримали в руках свічки. Споглядали на світлину захисника й опускали очі, наповнені болем.

Відео дня

Івану Гасюку було 35 років. До повномасштабної війни він працював у сфері торгівлі. Захоплювався спортом. А саме - атлетикою та боксом. Про все це розповідають його близькі. Також Іван Гасюк виховував дочку. Для неї він був справжнім прикладом у всьому. Тож дитина дуже тягнулася до батька. Це помічали навіть вчителі у школі.

- Це був зразковий батько. Не був, а є. Він залишиться і буде завжди з нами. Бо ми будемо його пам’ятати завжди. Це був приклад для всіх батьків. Він віддавав кожну частину себе своїй дитині. Він віддавав не тільки матеріальність, а й духовність. Він показував приклад зразкового життя. Він був відповідальним. Комунікабельним та доброзичливим. Справжнім батьком. Дуже шкода, що так склалося життя. Шкода цієї людини, бо знаємо його як доброго, чуйного, ввічливого, - розповідає вчитель дочки загиблого, Ірина Цвігун.

Іван Гасюк вирішив стати на захист країни після початку повномасштабного вторгнення. Як розповідають його близькі, він не ховався від військкомату. І попри те, що мав деякі проблеми зі здоров’ям, все ж пішов обороняти Україну. Служив у десантно-штурмових військах. 

Захисник загинув 5 вересня, на Бахмутському напрямку. Сталося все під час виконання бойового завдання. Про це розповіли рідні чоловіка.

- Він свідомо зробив свій вибір й вирішив стати десантником ЗСУ. Сталося це наприкінці весни цього року. Він гідно прожив своє життя, не ховаючись від військкоматів. Маючи проблеми зі здоров’ям, він мав можливість не служити. Пам’ятаю нашу останню переписку. У мене є друг, який зник безвісти. Я попросив, щоб Іван допоміг його знайти. Бо вони були на одному напрямку. Він відправив своїх хлопців на це. А сам пішов на завдання на кілька днів і не повернувся, - каже близька людина загиблому, Роман.

Івана Гасюка в Хмельницькому проводжали навколішках. Його поховали на Алеї слави в мікрорайоні Ракове.

Читайте також: Хмельницький попрощався з солдатом Павлом Шимковим



 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (111)
  • Люда Брила

    Вічна пам'ять герою України
  • Наталя Муляр

    🙏🙏🙏
  • Ирина Меринова

    Вічна пам'ять герою України!
  • Zinaida Sheremeta

    ЯК СУМНО ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ ЦАРСТВО НЕБЕСНЕ ЩИРІ СПІВЧУТТЯ РІДНИМ

keyboard_arrow_up