Четверо хмельничан у гаражі розробили український аналог шолома для спецпризначенців

Четверо хмельничан у гаражі розробили український аналог шолома для спецпризначенців
Світлини зі сторінки «АрміяInform»
  • Модернізовані хмельничанами шоломи не раз рятували життя військовим.
  • А три шоломи має в своєму «арсеналі» Залужний.

Шоломи для українських захисників уже кілька років в своєму гаражі модернізують четверо хмельничан.

Із початком повномасштабної російсько-української війни умільці працюють майже без вихідних, аби якомога швидше забезпечити замовлення для військовослужбовців, що виконують бойові завдання. А крайні місяці - ще й без світла.

Відео дня

«Зараз ми вже запустили у виробництво аналог американського шолома FAST Ballistic High Cut, який використовують найчастіше військовослужбовці Сил спеціального призначення, а також мінометники та артилеристи, - зазначає «АрміяInform» один із майстрів Дмитро Столярчук. - Ці шоломи - «безвухі». Маємо і його та загальновійськовий варіант»

Ідейним розробником шоломів для українських воїнів є очліьник групи на йменння Андрій. Із перших днів широкомасштабного вторгнення він захищає Україну від російських окупантів у складі одного з підрозділів Сил спеціальних операцій.

«Саме він генерує ідеї, як краще модернізувати шоломи, що потрібно додати, що змінити, - зауважує Дмитро. - Він — мегамозок нашого колективу, а ми — руки, якими він працює».

Модернізують хмельничан і  новітній український шолом TOR-D, ставлять свою запатентовану підвісну систему, свої подушечку та кавери власного виробництва.

Авторська розробка хлопців й металевий обвіс. Саме завдяки їй вони з легкістю впізнають свої шоломи на фото чи відео з передових позицій.

Не раз шоломи хмельничан й життя бійцям рятували.

«У 90% випадках шоломи захищають саме від уламків, - пояснює майстер. - Але військові розповідали, як виходили з-під обстрілу, влучило по одному з них з автомата й кулемета, і шолом витримав, лише залишились вм’ятини. Все залежить від відстані й удачі».

Від квітня 2022-го хлопці виготовили вже понад 800 шоломів. У планах умільців – робота над обвісами для автоматичної зброї та бронежилетів.

До слова, три модернізованих хмельничанами шоломи має у своєму «арсеналі» навіть Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрій Ільчук

    Як знайти контакти розробника казок
  • Аріна Лебедєва

    Ви неймовірні!!!!!! Дякую Вам!!!! Просто гордість величезна жити поряд з такими людьми!!! Нехай береже Вас Всевишній
  • Oksana Danilova

    Як знайти контакти розробників?

keyboard_arrow_up