Чоловіки і пологи. Зібрали історії хмельничан, які народжували разом зі своїми жінками

Чоловіки і пологи. Зібрали історії хмельничан, які народжували разом зі своїми жінками
  • Для них пологи почалися тоді, як дружина сказала: “Пора”. 
  • Вони розрізали пуповину, плакали від щастя чи просили кохану потерпіти. 
  • Допоки жінка народжувала, у деяких із татусів “у голові був хаос”, а хтось відчував паніку. 
  • Як пологи виглядають очима чоловіків? 
  • Поспілкувалися з чотирма хмельничанами, які поділилися своїм досвідом.

Партнерські пологи користуються популярністю серед породіль вже довгі роки. У Хмельницькому перинатальному центрі кажуть, що жінки найчастіше йдуть народжувати зі своїми другими половинками. Таким чином вони відчувають моральну, а подекуди й фізичну підтримку. Адже партнер на пологах має виконувати цілий ряд функцій, що допомагає створити якомога комфортніші умови для жінки. 

Головний лікар міського перинатального центру Андрій Ропотан розповідає, що партнером під час пологів може стати будь-яка близька людина породіллі. На таку особу покладається низка обов’язків. Серед них - контролювати стан жінки і, при необхідності, покликати лікаря, розмовляти з нею, виконувати дихальні вправи чи робити спеціальний масаж. Також партнер має зберігати спокій свій та жінки, яка народжує.

В умовах карантину перед пологами партнер має здати ПЛР та ІФА тест. Зробити це можна в перинатальному центрі. Крім того, в медзакладі радять пройти спеціальні курси. Зазвичай на таких розповідають про методи, що допомагають справитися з болем або почуттями паніки під час пологів. 

Відео дня

Оскільки жінки найчастіше обирають собі за партнера саме чоловіків, ми зібрали історії татусів про пологи. Представники сильної статі пригадали той день і розповіли подробиці своїх емоцій та відчуттів. Як виглядають пологи чоловічими очима, дізнаєтеся, гортаючи далі.

Юрій, 29 років

“Здавалося натер мозоль на долоні, розтираючи дружині поперек”

У Юрія народився син 4 роки тому. Чоловік та його дружина за освітою медики. Під час навчання вони вже бували на пологах. Тож приблизно розуміли, що на них чекає. 

Чоловік розповідає, що перед пологами кохана часто жартувала, що от-от народить. А якогось дня видалося не до жартів. Бо в неї дійсно відійшли води. 

Юрій згадує: аби покращити перебіг перейм у дружини, не припиняв розтирати їй поперек, розмовляти й жартувати. Однак згодом жартівливий настрій перейшов у стадію напруження та хвилювання. 

Павло, 24 роки

“З’ясувалося, що пуповина не така, як я собі уявляв”

Павло пішов з жінкою на пологи у 2017 році. Тоді на світ з’явився його син - Артем. Чоловік був із дружиною під час всього процесу пологів. Каже, відчував паніку. Зовні цього не показував, аби зайвий раз не хвилювати кохану. 

Павло бачив увесь процес пологів. Каже, що залишити кімнату чи встати десь позаду його не просили. В результаті, чоловік не пожалкував, що зважився на партнерські пологи. Радить отримати такий досвід усім майбутнім батькам. 

Сергій, 35 років

“Коли вперше взяв малу на руки - розплакався”

Сергій має двоє дітей. Найменшій Поліні - півтора року. Коли дружина носила її під серцем, подружжя прийняло рішення про партнерські пологи. Чоловік був з жінкою від самого початку. Каже, що йому було шкода дружину, бо бачив, як вона мучилася. 

Коли його кохана почала народжувати, Сергія попросили залишити родзал. У коридорі він не міг знайти собі місця, бо хвилювався за дружину й маля. Говорить, що в той момент у голові був хаос. Тому навіть не може пригадати про що думав.

Максим, 33 роки

“Частково знімав на відеокамеру”

17 грудня 2013 року в Максима та Олени з’явилася донька - Варвара. Батьки чекали на неї з нетерпінням. Тож коли все почалося - були повністю готові до зустрічі з немовлям. Мова йде не лише про зібрану сумку з речами в перинатальний центр. Напередодні пологів подружжя навідалося до психолога. На той час візит до фахівця був обов’язковою вимогою, аби отримати дозвіл на партнерські пологи.

Максим розповідає, що не уявляє себе в очікуванні під дверима родзалу. Мовляв, йому було значно спокійніше бути поряд з коханою.

Нет описания.

У медзаклад чоловік захопив відеокамеру. Там йому вдалося відзняти деякі фрагменти того, що відбувалося. 

Нет описания.

Ну а день, коли в пари народилася донька, автоматично спростив вибір імені для дівчинки. Вони розглядали два варіанти. Цікаво, що один із них саме Варвари. І саме 17 грудня - День святої Варвари.

Друзі, діліться власними історіями в коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач53

    Цікавий досвід)

keyboard_arrow_up