Волонтерський фронт: як на Хмельниччині діти наближають перемогу

Волонтерський фронт: як на Хмельниччині діти наближають перемогу
Фото зі сторінки «Захист – об’єднання волонтерів»

На що й скільки назбирали діти.

Війна змінила мрії наших дітей, зробила їх не за роками дорослими й мудрими, вкрала в них безтурботне дитинство й показала, як виглядає смерть.

Спільно з дорослими вони навколішки зустрічають загиблих Героїв, спільно з дорослими волонтерять, збираючи військовим на дрони й техніку.

Волонтерять, як можуть і як уміють, творячи непереможний дитячий волонтерський фронт.

Відео дня

Ось кілька великих справ маленьких волонтерів.

98 100 гривень на дрон від дітей Ізяславщини

Упродовж декількох тижнів на літніх канікулах школярі Ізяславщини збирали благодійні внески на імпровізованих «блокпостах». Спершу чергували на декількох локаціях тільки в Ізяславі, а згодом до них приєдналися маленькі мешканці сусідніх Лютарки, Ріпок, Сахнівців.

Спільними зусиллями юні волонтери зібрали 96 100 гривень й передали отцеві Володимирові.  А він - громадській організації «Захист – об’єднання волонтерів».

За словами очільниці організації, ветеранки ЗСУ Катерини Луцик, до грошей докладуть ще необхідну суму й придбають дрон для військового з Ізяслава, який перебуває на передовій.

«Дякуємо кожній дитині - ви неймовірні, українці!» - зазначила вона.

Овочі – для військових

Овочі для військових вирощував учень Федірківської гімназії, що на Волочищині, Назар Крулик.

Сіяв, ростив, доєднавшись до Всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги».

А виросли - передав бійцям з територіальної оборони.

4678 гривень від юних бандуристів з Шепетівщини

Благодійний концерт на підтримку ЗСУ біля готелю «Горинь», що в Нетішині, влаштували юні бандуристи під керівництвом наставниці Наталії Боднар.

Талановиті волонтери з Ганнопільської громади Устим Закусіло, Ярослав Оксенюк, Уляна Адашинська, Ірина Віннік та Софія Чувпенюк наспівали й награли 4678 гривень.

Усі кошти передали Штабу допомоги ЗСУ в Нетішині. Там зазначили: гроші підуть на закупку теплих флісових кофт для захисників.

Голуби від маленьких нетішинців

Власноруч створених голубів передали захисникам на передову учні 2-го класу Нетішинського ліцею №2. А ще – витіюваті смаколики. Усе для того, щоб  Воїни були здоровими й швидше перемогли зло!

Подільські штурмовики 128-ї бригади дарунки отримали й щиро дякують дітям.

А голуби, зізнаються, стали  їхніми оберегами. Вони додають сили та енергії для перемоги.

Пише книгу, щоб купити HIMARS

Софійці Подолянчук зі Шепетівки всього шість років. Вона навчається в другому класі й вже - письменниця. Щоб допомогти ЗСУ, дівчинка пише, видає та продає власні книги.

Нещодавно спродалася історія про бешкетливого Мопсика. Видрукували, розповідає «Суспільному» , всього 50 примірників.

Продавала книжечку на різноманітних заходах й самостійно. Виручені 5100 гривень передала волонтерам «Армії-SOS» для придбання кровоспинних джгутів.

Фото  зі "Суспільне Хмельницький"

До війни Софійка з мамою жили в Італії. Там дівчинка власноруч написала листа, якого передали Папі Римському. В ньому просила про молитву за Україну, її родину та щоб усіх росіян вивели з нашої рідної землі. Дівчинці відповіли телефоном й пообіцяли молитися.

Нині талановита красуня зосереджено працює над новою книгою. Вона  буде про Тінь. Планує на виручені від неї кошти купити для армії HIMARS.

До написання  підходить дуже відповідально. Трудиться з натхненням й зізнається, що її заповітна мрія, щоб завершилася війна і не потрібно було збирати гроші на зброю.

Фото зі "Суспільне Хмельницький"

А ви знайомі з маленькими волонетрами? Якщо так, то будь ласка, напишіть нам про них. Розкажіть, про їхні великі справи для нашої спільної перемоги! 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up