Дітлахи зі Старокостянтинова зібрали більше 40 тисяч гривень на ЗСУ

Дітлахи зі Старокостянтинова зібрали більше 40 тисяч гривень на ЗСУ
Тут і далі фото зі сторінки Сергія Жмурка та видання Армія. Inform
  • На Старокостянтинівщині дітлахи організували вже більше 10 блокпостів.

  • Звичні ігри вони замінили на збір коштів для наших військових. 

  • А усі до копієчки виручені гроші передають волонтерам.

Днями ми розповідали історію 12-річної переселенки Фаїни Гусарової. Разом з мамою дівчинка напекла кексів та продала, аби допомогти придбати пікап для снайперів. Її історію можна прочитати в матеріалі “Наш солдат Джейн”: дівчинка Фаїна продає кекси, щоб зібрати на пікап для снайперів Перед цим ми поділилися з вами розповіддю про дітлахів з Старокостянтинова, які організували блок-пост в своєму дворі. Зупиняли проїжджі автівки та збирали гроші військовим на амуніцію. Аби було цікавіше — щодня змінювали “пароль”. 

Так от, їхні дії, а також ситуація в країні, надихнули решту старокостянтинівських дітлахів. Відтак, в самому місті та прилеглих громадах вже функціонує понад 10 дитячих блокпостів. Та не лише цим дітлахи збирають гроші для військових. Вони роблять патріотичні сувеніри, плетуть браслети, пригощають випічкою. А кожну виручену гривню відкладають, аби передати дорослим волонтерам, які купуватимуть необхідні захисникам речі. 

Лише за місяць часу діти різного віку у Старокостянтинові зібрали понад 40 тисяч гривень для воїнів Збройних Сил України, повідомляє Армія.Іnform.

Відео дня

— Першим у нашому місті з’явився блокпост на вулиці Свободи, − розповів голова правління громадського об’єднання «Учасники АТО міста Старокостянтинова» Сергій Жмурко. — Діти облаштували його імпровізованим знаком «Стоп», плакатом «На ЗСУ», вітали усіх, хто зупинявся, просили повторити за ними слова-ідентифікатори володіння українською: паляниця, полуниця, нісенітниця, пригощали цукеркою і бажали вдалого дня і гарного настрою. 

Атовець зізнається, часто й водії вступали в діалог з малими захисниками. Запитували чи знають ті Гімн України, про кольори боротьби і незалежності України, який коктейль став національним, хто може викрасти коня і танк тощо, та клали хлопчакам й дівчаткам у банку гроші. Таку ініціативу діток від 6 до 12 років перейняли й інші їхні однолітки та облаштували свої блокпости. 

Є й такі дітлахи, які власноруч виробляють сувенірну продукцію — прапорці, листівки, ангеликів, різні поробки з паперу, пластику і передають кошти «Учасникам АТО міста Старокостянтинова».

Одним з них є 10-річний Богдан Пасічник. Кошти для ЗСУ хлопець заробляє плетінням червоно-чорних і жовто-блакитних патріотичних браслетів, які потім продає недорого в центрі міста.

У День молоді автовці навіть вручили Богданові справжнє посвідчення волонтера їхньої громадської організації. 

 — Богданчик передав нам на потреби ЗСУ майже 8 тисяч гривень. Блокпост із Свободи — назбирав 21200 гривень. Таким чином, від дитячого десанту ми отримали наразі понад 40 тисяч гривень, за які придбали: 

Я низько вклоняюсь цим діткам, а надто їхнім батькам за таке виховання справжніх патріотів, — додав Сергій Жмурко. 

Та не лише в Україні, а й за кордоном старокостянтинівські діти долучаються до допомоги, як можуть. Так, десятирічна Олександра Коваленко наразі перебуває у Великобританії. Школа у якій навчається дівчинка щороку проводить ярмарок і усі кошти передаються на потреби закладу. Саша не прогавила таку нагоду.

Вона виготовляла браслетики, і реалізувала їх серед учнів та персоналу школи. Дівчинка розповіла про допомогу військовим волонтерами Старокостянтинова та передала зароблених 70 фунтів (близько 3000 гривень) на рахунок об’єднання «Учасники АТО міста Старокостянтинова». Про це повідомив Сергій Жмурко

 

Нагадаємо вам ще історії маленьких хмельничан, які волонтерять для наших військових.. Детальніше про юних патріотів можна прочитати у матеріалах:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (18)
  • Сергей Душний

    діти збирает,а та підарасня з верховної ради в монако живе і їм похуй на нас
  • Люба Погончук

    Молодці діточки.ви справжні. Герої мирного неба вам над вашими голівками!
  • Антоніна Бондар

    Молодці, дітки!!! Маленькі  герої!!!
  • Пєтя Мельник

    Молодці

keyboard_arrow_up