“Для серйозних стосунків та інтиму”: кого шукають самотні хмельничани на сайтах знайомств

“Для серйозних стосунків та інтиму”: кого шукають самотні хмельничани на сайтах знайомств
Скрін із сайту знайомств
  • Популярність віртуальних знайомств набирає обертів. 

  • Іноді вони переростають у міцні шлюби, іноді - закінчуються у поліцейському відділку. 

  • Кого шукають в інтернеті хмельничани та що з цього приводу говорять у поліції, читайте в матеріалі.

Щоб не пив, не курив, на руках носив, гроші заробляв і квартиру мав… З кожним днем в інтернеті все популярнішими стають сайти знайомств. Шукають там кохання, серйозні стосунки, флірт та друзів для спільних розваг. Реєструються самотні люди від 18 і до 60. Іноді трапляються оголошення від пенсіонерів, які шукають людину для простого спілкування. 

Популярні такі сайти і серед хмельничан. Ми вирішили дізнатися, кого ж шукають самотні мешканці нашого міста. 

Попередньо в соцмережах провели опитування серед хмельничан. Як з’ясувалося, більшість опитаних не проти віртуального спілкування, а у багатьох - з переписки та інтернет-флірту виростають серйозні стосунки, в майбутньому - міцний шлюб і спільні діти. 

Відео дня

Довіряють не всім сайтам

В інтернеті ми знайшли купу різноманітних сайтів, на яких шукають кохання. На них переважно залишають коротку інформацію про себе та пишуть мету знайомства. Майже всі вони мають відкриті профілі. Тобто з головної сторінки можна побачити користувачів та інформацію про них. Таким сайтам хмельничани, які хочуть серйозних стосунків, не дуже довіряють. Мовляв, там шукають лише розваг або легких відносин. На таких сайтах реєструється переважно молодь від 18 до 30.

 

Серед опитаних найпопулярнішим виявився сайт Mamba. Щоб зайти на нього, потрібно зареєструватися, побачити користувачів без цього не можна. Для реєстрації просять вказати існуючу електронну адресу або здійснити вхід через профіль у соцмережах. Далі на сайті просять підтвердити анкету. Зробити це можна лише по мобільному, через Viber або Telegram. На сайті запевняють, що ці дані ніде не будуть опубліковані. Після підтвердження особи користувачу пропонують різні варіанти. Знайти тут можна своїх земляків-хмельничан, користувачів з усієї України та з-за кордону. На сайті є два розділи для пошуку: по анкетах та по оголошеннях. В останніх переважно інтимні пропозиції та одностатеві відносини.

В анкетах хмельницькі чоловіки здебільшого шукають дівчат приємної зовнішності, важливим критерієм для багатьох є любов до дітей та хазяйновитість. Дівчата до 30 років шукають переважно матеріально забезпечених чоловіків, а старші жінки мріють про сім’ю та хочуть познайомитися із людиною, яка розділить їхні інтереси. 

Ще один популярний сайт серед хмельничан, за даними опитування, Obyava. Він має відкритий профіль. На ньому зареєстровані переважно хмельничани та мешканці регіону вікової категорії 30+. Там також шукають кохання та спілкування. Але вже більше описують власні якості та побажання від майбутніх стосунків.

“Шукаю дівчину з характером”

Хмельничанка Ірина переконує, що знайомства в інтернеті жодним чином не відрізняються від вуличних. За її словами, в сучасному світі в мережі більше пристойних чоловіків, ніж в повсякденному житті. У них немає часу на нічні клуби та легкі стосунки. А на сайти йдуть за простим людським спілкування. З якого, в перспективі, виростає кохання та шлюб.

Свої слова жінка підтверджує власним прикладом. Їй 40, йому 29. У неї троє дітей та болісний досвід за плечима. Він шукав рідну душу, і відшукав її в Ірині. Разом вони два роки. А 4 вересня відгуляли весілля. 

А почалося все із повідомлення “Шукаю дівчину з характером”

На фото Ірина з чоловіком Іваном
  • На сайті знайомств мене зареєструвала подруга. У мене помер чоловік, захворіла донька. Ми з нею поїхали на лікування до Італії. А коли повернулися, подруга каже: “Я там тебе на сайті знайомств зареєструвала, а то ти геть скисла. Хоч по інтернету з людьми поспілкуєшся”. Я не заперечувала, зареєструвала, то й зареєструвала. Я вже навіть не пам’ятаю, як той сайт називався. Але там все було досить пристойно. Пошлих постів я там не бачила, - розповідає Ірина. 

“Пиши, характер закачаєшся”

Майбутнього чоловіка Ірини на сайті теж зареєстрував друг. Його пост активно коментували, а фраза “шукаю дівчину з характером”, привернула увагу й Ірини. 

  • Під цим постом всі писали, що вони поступливі. Я в житті керуюся принципом, що краще про себе говорити правду, щоб не було потім сюрпризів. Написала “Пиши, характер закачаєшся”. Через кілька днів він знайшов мене у Facebook і написав. Спочатку просто спілкувалися, я навіть не сприймала його серйозно. Переписуватися - це не моє, сказала, що якщо хоче спілкуватися, то ось мій номер телефону. Він подзвонив, - говорить жінка.

Крім Івана Ірині писали ще кілька чоловіків. Скидали фото свого господарства, корів та свиней, пропонували переїхати в село. Але, за словами жінки, свою людину видно відразу, тому шанс вирішила дати лише Івану. 

  • Мені писали чоловіки. Але я прекрасно розуміла, чого я хочу в житті та який чоловік мені підходить. Один навіть скидав мені світлини своїх корівок та свиней. Було кумедно, але я розуміла, що не поїду бавити те господарство. І він не переїде до мене, бо в тому сенс його життя. З Ванею ми знайшли відразу спільну мову, але мене лякала різниця у віці. Я сказала йому, що мені 38, він відповів “Ну не 50”. Спілкування продовжили, але сподівань на стосунки у мене не було, - розповідає Ірина. 

“Дітей прийняв відразу”

Наближався Новий рік, і зустрічати його на самоті Ірина не хотіла. На сайті знайомств написала повідомлення: “У кого немає з ким святкувати? Давайте зустрінемо Новий рік разом.” Першим на повідомлення відповів Іван. 

Фото з річниці Ірини та Івана
  • Він запропонував святкувати удвох. Я віднеслася до пропозиції з пересторогою, вирішила відразу на нього подивитися. Оскільки я на той момент не працювала, поїхала в гості я. Він сам із Харкова. Я там домовилася за хостел. Зустрілися, прогулялися. По телефону він був більш розкутий, у житті виявився скромняга. Ми пару днів поспілкувалися, він познайомив мене з мамою. Ми відразу знайшли спільну мову. А потім він приїхав до мене на Новий рік. А в квітні вже переїхав жити до мене,- розповідає Ірина. 

Жінка розповідає, що у Хмельницькому Іван знайшов себе відразу, через 3 дні вже мав роботу. У нашому місті йому подобається більше, ніж у Харкові. З дітьми Ірини Іван спілкується залюбки. Часто допомагає жінці з молодшою дочкою, яка має інвалідність. А 4 вересня пара офіційно зареєструвала шлюб. 

  • Це була ініціатива Івана. Він хотів цих офіційних стосунків, бо раніше одружений не був і ставився до цього відповідально. Моя умова була - поважати моїх дітей. Вони зійшлися відразу. Я зрозуміла, що всі перестороги типу: “троє дітей, кому така потрібна” чи “не красуня або повненька” - все це у нас в голові. Для кожного в світі є своя пара. А де ти її знайдеш - в інтернеті чи на вулиці - не важливо. Головне, щоб було добре разом, - зазначає жінка. 

Щоб знайти свою пару на сайті знайомств Ірина радить бути відкритими та чесними. Не боятися власних недоліків та не ставити завищених вимог. 

  • З дитинства всі дівчатка мріють про принців. В дорослому житті треба знімати ці рожеві окуляри і реально оцінювати речі. Ми не в казці, самодостатня жінка, має чітко знати чого вона хоче. Я принца не шукала. Оцінювала, що можу дати йому я, що він мені. Щодо сайтів знайомств можу сказати, що ми не застраховані там ні від чого. Так само, як і в реальному житті. Це лотерея, комусь щастить, комусь - ні. В мене купа знайомих, які познайомилися на сайті і щасливі вже багато років. В когось сумний досвід, буває по-різному, - пояснює жінка.

“Жертви переважно дівчата”

Про сумний досвід інтернет-знайомств знають у поліції. У списку шахрайств вони займають не останнє місце. Однак, пояснюють правоохоронці, кількість звернень різко зменшується. В поточному році таких взагалі не було. До правоохоронних органів зверталися лише кілька молодиків, які знайшли собі дівчат на сайті для інтимних забав. Ті гроші отримали, а послуг не надали. Хлопці написали навіть заяву по даному факту. Але згодом із поліції її забрали. 

  • У нас зараз популярні шахрайства, що стосуються пенсіонерів. У самотніх людей виманюють кошти під приводом інфляції. Також представляються лікарями чи правоохоронцями, кажуть, що їх дитина чи онука потрапила в біду і літні люди віддають їм всі свої заощадження. Ще популярне шахрайство, коли “знімають за винагороду порчу”. На таке переважно попадаються молоді жінки. Що стосується шахрайств на сайтах знайомств, то є лише випадки, коли дівчата або чоловіки виманюють кошти під приводом оформлення візи. Жертви - дівчата, які хочуть красивого життя. Їм обіцяють повезти їх на курорт або забрати заміж в іншу країну і просять гроші для оформлення візи. Типу все інше компенсує кавалер. Гроші скидають, а тоді шукай вітра в полі, - розповідає речник міського відділу поліції Людмила Берестовська.

“Менше сидіти в інтернеті”

Також поліцейська радить бути обережними із світлинами інтимного характеру. Часто в переписці чоловіки просять молодих дівчат надіслати їм фото в стилі “ню”. Далі світлини можуть використати на різноманітних сайтах інтимних послуг або в як предмет для шантажу.

  • У нас наразі зафіксованих випадків немає, але це поширена схема серед недобросовісних залицяльників. Дівчата часто бояться втратити нового знайомого і надсилають оголені світлини. Потім вони з’являються на різноманітних сайтах. Також дівчат, які знайомляться в мережі, мають насторожити дуже активні чоловіки. Якщо їм багато чого обіцяють, це вже сигнал. Також дзвіночком може бути надмірна цікавість до оточення, проживання, роботи та доходів, будь-які грошові операції на рахунок залицяльника, навіть незначні. До речі, гроші виманюють в соцмережах не лише чоловіки. Дуже часто молоді люди стають жертвами жінок. Дівчата маніпулюють скрутним становищем, хворобою рідних і так далі. А притягнути до відповідальності у таких випадках нереально, адже гроші скидають добровільно, - пояснює Людмила Берестовська.

Щоб убезпечити себе від шахрайства на сайтах знайомств у поліції радять менше сидіти в інтернеті, не шукати розкішного життя в мережі, а частіше гуляти на вулиці і спілкуватися з однолітками. 

Опитування

Що думаєте про сайти знайомств?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up