Думка хмельничан: чи варто відмовитись від поліетилену

Думка хмельничан: чи варто відмовитись від поліетилену
  • Завтра, 3 липня, в Україні оголосили день без поліетилену. 
  • Для цього пропонують провести день у форматі флешмобу і знайти поліетиленовим пакетам альтернативу.
  • Журналісти vsim.ua запитали хмельничан, чи приєднаються до дійства й вони.

Вже близько сорока країн світу ввели заборону або обмеження на продаж і виробництво поліетиленових пакетів. В Україні такі нововведення ще не прижилися, тому усім охочим пропонують відмовитись від поліетилену хоча б на один день. Для цього вже завтра, 3 липня, по всій країні пройде флешмоб - день без поліетилену. 

Саме поліетилен є одним з найпоширеніших видів пластикових відходів, що засмічує довкілля. Викинуті пакети зберігаються ще досить довго. До того ж, біологічному розкладанню вони не піддаються.

Журналісти vsim.ua вийшли на вулиці міста, аби дізнатись, чи готові хмельничани відмовитись від поліетилену.

Відео дня

Ірина

“Поліетилен - це щось страшне”

  • Поліетилен - це щось страшне. Саме тому я думаю, що флешмоб - це чудова ідея. Завтра буду ходити із паперовими пакетами. Взагалі в нашій країні всім слід відмовитись від поліетилену, адже це справжня екологічна проблема.

Олександр

“Щоб країна змінилась, варто відмовитись не лише від поліетилену”

  • Ідея з флешмобом хороша, але участі в ньому я брати не буду. Адже альтернативи поліетиленовим пакетам я не маю. Загалом думаю, що нашій країні варто відмовитись зовсім від нього, це і стане нашим рухом вперед.Та щоб країна змінилась, варто відмовитись не лише від поліетилену. Наприклад, викиди газів - це теж забруднює нашу планету. 

Надія

“Користуюсь і поліетиленовими, і паперовими пакетами”

  • У звичайному житті я користуюсь і поліетиленовими, і паперовими пакетами. Я вважаю, що відмовитись від поліетилену вже давно пора. Адже це забруднює наше середовище, яке є майбутнім для наших дітей. Тому думаю, що у флешмобі варто взяти участь. 

Олександр

“Так буде краще для тварин і риб”

  • Брати участі в флешмобі не буду, але думаю, що нам всім варто відмовитись від поліетиленових пакетів. І тоді екологія стане чистіше і так буде краще для тварин і риб. Замість поліетилену  варто користуватись сіточками. Їх вже давно використовують у Європі. Особисто я ходжу з поліетиленовими пакетам, замінити їх не можу, бо альтернативу ніде не продають.

Оксана

“Не знаю, де придбати паперові пакети”

  • Участі у флешмобі не буду брати, бо в мене маленька дитина. А взагалі від поліетилену варто відмовитись, бо в нас все дуже засмічене. Нам слід думати про наших дітей і про екологію, в якій вони житимуть. Поки альтернативи поліетиленовим  пакетам я не знайшла. Адже речі, якими можна було б їх замінити недоступні в продажі. Я навіть не знаю, де придбати паперові пакети.

Владислав

“Ці флешмоби не потрібні”

  • Я вважаю, що ці флешмоби не потрібні. Замість них краще збирати кошти на очищаючі заводи. Загалом, звісно, українцям варто відмовитись від поліетилену, але мені здається це станеться не скоро. Адже наша країна зазвичай відстає від Європи. Я, наприклад, пакетами не користуюсь. Звик все носити або в сумці, або в паперовому пакеті.

Друзі, а ви готові відмовитись від поліетиленових пакетів?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Tatyana Kalitka

    БУДЬ ЛАСКА ДОПОМОЖІТЬ ЛЮДИ ДОБРІ, ДУЖЕ ПРОШУ ВАС. Я з дитям опинилась у дуже важкому становищі. Моя дитина хворїє на гепатит с. Треба поїхати у обласну лікарню на обстеження та купити ліки для підтримуючої терапії щоб хвороба не прогресувала та не викликала рак або цироз печінки. Але поїхати на обстеження мені ні за що, грошей на платні аналізи, ліки та на дорогу не маю, зараз навіть ні за що жити та купувати необхідне, та ще маю великі борги з якими не можу розрахуватися. Доглядаю за малою вдома тому що в дитсадок не ходимо, тільки інколи маю невеликі підробітки яких дуже не вистачає. Також є борги по квартплаті що приносять попередження про стягнення боргів через суд та принесли попередження про встановлення заглушки на каналізацію якщо борг не погашу, але розрахуватись з боргами я не знаю як. Так соромно що доводиться просити допомоги але я вже не знаю що робити, вже і деякі речі попродавала тому прошу вас люди добрі, якщо можете та є хоч якась можливість допоможіть будь ласка чим зможете хочаб на продуктіи, не дайте нам пропасти. Я буду щиро вдячна вам навіть за невелику допомогу, зараз треба хоч за щось купляти їсти та кожна копійка зараз на рахунку. Я маю у приватбанку картку 5169360005091230 Калитка Тетяна. Заради Бога благаю відгукніться добрі люди, не будьте байдужі.

    валентина reply Tatyana Kalitka

    Зато большой османской империи помогают .Они числятся как переселенцы, и на каждого взрослого  по 8000 грн, а на каждого рождённого по 6000 грн в мес А вы хмельничане выживайте как хотите ....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up