Хмельничан просять оцінити доступність міста: як проголосувати

Хмельничан просять оцінити доступність міста: як проголосувати
Ілюстративне фото
  • Наскільки Хмельницький доступний і безбар’єрний?
  • Агенція розвитку міста проводить опитування.
  • Беріть участь в дослідженні й діліться думками.

Проблема доступності міст особливо загострилася під час війни. Захисники повертаються з фронту з різноманітними пораненнями. А більшість громадських місць, центральних вулиць та житлових будинків не відповідають нормам безбар’єрності. 

Щороку в Україні проводять рейтинги зручності та доступності міст. Хмельниччина не на першому місці. 

Агенція розвитку Хмельницького запустила опитування. Планують дослідити, що думають мешканці про доступність різних мікрорайонів міста для людей з інвалідністю та маломобільних осіб. 

Відео дня

Як пояснює vsim.ua керівник Агенції Олег Черненко, наразі команда працює над ідеєю проєкту з покращення доступності в місті. Однак для того, аби подати заявку на майбутній проєкт, спершу слід провести дослідження. В ньому хочуть вислухати думки хмельничан й ознайомитись з потребами мешканців. 

Для цього слід заповнити форму. Окрім віку та сфери діяльності, потрібно відповісти на наступні питання: «Який мікрорайон Ви найчастіше відвідуєте поза межами дому?», «Які головні проблеми доступності в нашому місті?». А також пропонують оцінити доступність по кількох категоріях: громадських місць, вуличної мережі (включно із зупинками, навігацією та переходами) та доступність публічних просторів (парків, площ, набережних). 

Діліться своїми думками й пропозиціями. Пройти опитування можна за посиланням: 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Лесовой К.

    Хоча б існуючі тротуари довели до ладу. Лемент про плитку та велодоріжки до неба, а вони тим часом по сорок років без ремонту стоять і ями роками.
  • Lidija Banashko

    влада міста дозволяє захарещення новобудовами хоч незакінчених об"єктів кишма кишить тії будівництва не припиняються навіть під час тривог нічні освітлення на повну  будують де-попало просто візьміть ПРОСПЕКТ за ТЕМПОМ(за спорткомплексом) так гепає аж наші старенькі пятиповерхівки здригаються  я б ще зрозуміла якби тії квартири в новобудовах були для наших ВИЗВОЛТЕЛІВ а ні..... тамка все у кишені  новостворюваних мільйонерів .......на жаль......
  • Вася Рогов

    Хмельницкий как и любой другой город в капиталистическом мире. Если у тебя есть деньги, значит будет прекрасно. Денег нет? Жизнь будет адом.

    Вася Рогов reply Вася Рогов

    И у большинства их нет

    Tereshenko reply Вася Рогов

    А еще держат людей в постоянном страхе: то свет обещают отключить, то газ обещают отключить... Вот недавно дал пресс конференцию журналистам главный прокурор Хмельницка (здесь на сайте был об этом материал) и рассказал что у нас половина жителей города распространяет наркотики (ясно, что по причине отсутствия оплачиваемой работы), но коммуналку нужно платить. Интересно, из каких денег, тех что на наркотиках заработали, рискуя оказаться там где небо в клеточку а друзья в полосочку?

    Tereshenko reply Tereshenko

    Вот и судите сами о доступности проживания в городе. Пристойно жить здесь могут только те у кого энные суммы на счету. Остальные выживают как могут, многие за счет пенсионеров или приусадебного участка, в безнадежном постоянном поиске работы (при этом многие на успокоительных). А не дай Бог заболеть и попасть в областную больницу - всё, пиши пропало, можно заказывать музыку.
  • Tereshenko

    Дуже дороге місто (продукти харчування, комунальні послуги, медикаменти, стоматологія, лікування). Дуже тяжко вижити простій людині. Немає роботи на якій плотять хоча б мінімалку, попри те що на кожному магазині і аптеці висять об'яви про те що потрібні робітники. Треба щоб влада створювала заводи багатотисячні. Наприклад, в мене був знайомий з Кропивницького, я йому розказую що в нас в місті після перебудови усі заводи закрили. А він дуже здивувався і каже що в них все місто в машинобудівних підприємствах, і всі як працювали так і працюють. І після універу зразу на завод інженером, і зарплатня є така яку обговорили. Ніхто не обманює.

    Чув коментар однієї жінки з Харкова (переселенки), яка приїїхала до Хмельницького. То вона просто була в шоці. Казала: "За що у вас тут люди живуть?".

    Уявіть, в них в Харкові є роботи. Не дарма вони всі назад від нас повтікали, не зважаючи на те що там кожен день прильоти.

keyboard_arrow_up