Хмельницьким добровольцям вручили відзнаки «Воля та мужність»

Хмельницьким добровольцям вручили відзнаки «Воля та мужність»
Світлини зі сторінки Олександра Симчишина та військової частини 3053 Національної гвардії України
  • Посвідчення й нагрудний знак добровольцям вручив міський голова.

30 добровольців-хмельничан 14 березня отримали почесні відзнаки міського голови «Воля та мужність». Дехто з них воює ще від 2014-го.

«День добровольця - не свято, а привід ще раз подякувати людям, чиєю мужністю вже 9 років захоплюється весь світ. Людям, які стали кісткою в горлі ворогу, які зламали його плани. Наші добровольці - феномен, який вражає! – наголосив у соцмережах мер Олександр Симчишин. - Рік тому я вперше чітко зрозумів, що ми вистоїмо, коли побачив величезну чергу під військкоматом. Старші чоловіки, юні хлопці, дівчата.  Ніхто не силував тих людей ставати на захист України. На жаль, декого з тієї черги вже нема серед живих. Я вдячний кожному, хто з доброї волі одягнув військову форму, взяв у руки зброю і пішов захищати наших дітей».

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?21" data-telegram-post="symchyshyn_oleksandr/5018" data-width="100%">

Серед нагороджених нагрудним знаком – двоє гвардійців. Про це інфорують у військовій частині 3053 Національної гвардії України.

«Для мене є великою честю отримати відзнаку, яка була заснована мером нашого міста та підтримана цілою громадою, — зазначає нацгвардієць Андрій. – Служимо та захищаємо наших людей, наш народ й це дійсно почесно для нас. Сьогодні, у День українського добровольця, ми отримали ці відзнаки й за тих наших побратимів, хто з власної волі став на захист рідної землі й віддав найдорожче – власне життя за її свободу. Схиляємо голови в пам’ять про них. Вічна слава Героям-добровольцям!»

ДОВІДКА.
Почесна відзнака міського голови «Воля та мужність» заснована в 2022-му з метою відзначення жителів Хмельницької міської територіальної громади, які брали участь в АТО/ООС, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, проявили виняткову волю, мужність, відвагу при виконанні військового обов’язку.
Нагородження проводиться на підставі розпорядження міського голови за поданням громадських організацій, військових формувань та добровольчих формувань і приурочується до свят: День українського добровольця (14 березня), День Героїв (23 травня), День незалежності України (24 серпня), День захисників і захисниць України (14 жовтня), День Збройних сил України (6 грудня).

 Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up