Хотів освідчитися дівчині та збудувати будинок: спогади про загиблого хмельничанина Максима Квасницького

Хотів освідчитися дівчині та збудувати будинок: спогади про загиблого хмельничанина Максима Квасницького
  • “Макс завжди був веселий й налаштований на позитив. Він хотів побільше русні покласти, бо дуже їх не любив”, - розповідає побратим Максима Квасницького.
  • Захисник був добровольцем.
  • Він загинув вночі, з 6 на 7 травня, потрапивши під обстріл.
  • Йому назавжди 27 років.

Доброволець. Гарний товариш, люблячий син та брат. Герой, який віддав за країну своє життя. 

Хмельничанин Максим Квасницький навчався у Технологічному багатопрофільному ліцеї імені Артема Мазура. Ще зі шкільних років у нього формувалося чітке почуття справедливості. Про це пригадує класний керівник Максима, Таміла Михайлів.

- Максим вчився в нас до 9 класу. Був завжди активним. Завжди цікавився життям класу і школи. Брав участь у всіх активних і спортивних заходах. Мав загострене почуття справедливості й нахили до історико-правових предметів. Хоч він у 10 та 11 класі з нами не вчився, та продовжував дружити зі всіма своїми однокласниками. У них завжди була велика й дружня компанія, - каже Таміла Михайлів.

Відео дня

Вранці 24 лютого пішов у військкомат

Згодом Максим здобував освіту у “виші” в Івано-Франківську. Закінчив військову кафедру. Коли отримав диплом, мав можливість виїхати на роботу за кордон. Проте відмовився. Тоді пояснив рідним: “Я батрачити на іноземців не буду”. Максим хотів жити й працювати у своїй країні й бути поруч з близькими та рідними, - говорить його сестра Катерина.

Нет описания.
Максим складає присягу

В ніч, коли росіяни почали повномасштабну війну, Максим Квасницький прийняв рішення йти боронити державу. Вже вранці, 24 лютого, він разом з батьком відправився до військкомату. Тата не взяли через стан здоров’я. А Максим відтоді долучився до лав ЗСУ. Був розвідником.

- Максим закінчив військову кафедру, коли навчався у Франківську. Потім якийсь час він працював в магазині техніки “ВМ-Техніка". Вранці, коли почалася повномасштабна війна, він відразу поїхав із батьком у військкомат. Так він потрапив на війну. Був там вже понад рік. Востаннє він приїжджав додому на початку березня цього року. У нього були сильні перепади тиску. Ми йому казали, можливо досить. Хотіли, щоб він беріг своє здоров’я.Та він відповів - буде перемога, тоді буду вдома, - пригадує сестра Максима, Катерина.

Йшов забирати тіло побратима й загинув

За декілька днів до загибелі Максим та його побратими потрапили під обстріл. Внаслідок чого хмельничанин отримав контузію. Тоді вони рятували з поля бою трьох поранених і одного загиблого. Від лікування в госпіталі Максим тоді відмовився. Тож його стан здоров’я підтримували на місці. 

Батьки та сестра востаннє розмовляли із Максимом Квасницьким у суботу, 6 травня. Вони знали, що через контузію, його не відправлять “на нуль”. Тож це дало можливість близьким зайвий раз не хвилюватися. 

Того дня Максим розповів, що має готувати вечерю. Цікавився інгредієнтами для свого улюбленого салату. І ще обіцяв зателефонувати рідним ввечері. Проте цього так і не сталося.

Нет описания.

Максим Квасницький та його побратим тієї ночі йшли забирати з поля бою тіло загиблого товариша. Так вони потрапили під обстріл й обидвоє загинули. 

Хотів освідчитися дівчині й збудувати будинок

Рідні, друзі та знайомі не могли повірити в те, що сталося. Адже Максим завжди був на позитиві. Він вірив у перемогу та майбутнє України. Саме тому будував плани на своє життя. Зокрема - хотів освідчитися дівчині, з якою разом вони були понад 5 років. 

Нет описания.
Праворуч - побратим Антон, ліворуч - Максим

Важко переживають втрату й побратими Максима Квасницького. Один із них, на ім’я Антон каже: “Таких людей, як Макс, ще не зустрічав”. Вони разом тримали оборону, сиділи в одному окопі, ділили їжу на двох, були одне одному підтримкою.

Антон розповідає: Максим дуже не любив росіян. Саме тому хотів знищити ворога. Ну а після перемоги планував збудувати будинок, одружитися й бути щасливим.

Нет описания.
З побратимом Антоном

Коли відбудеться прощання із 27-річним Максимом Квасницьким, рідні наразі не знають. Щойно про це стане відомо, ми опублікуємо дату та час. 

Тим часом друзі та знайомі в соцмережах організували збір коштів на допомогу сім’ї Максима. Долучитися можна за реквізитами, що подані нижче.

  • 5168 7520 0925 8446 - Квасницька Раїса Степанівна.
Нет описания.
Максим із сім'єю під час відпустки
Нет описания.
Максим зі своєю дівчиною
Нет описания.
Максим Квасницький на роботі у ВМ-Техніці

Читайте також: «Може, ми востаннє бачимося». Поблизу Бахмута загинув доброволець Руслан Ткачук

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (231)
  • Володимир Телько

    Вічна пам'ять Герою України. Спочивай з Богом.
  • Людмила Данилец

    Вiчна пам'ять Герою
  • Irina Vipritska

    Світла пам'ять та низький уклін!🙏🙏🙏
  • Galina Lobodina

    Вічна пам‘ять Герою

keyboard_arrow_up