"Коли від тебе не відвертаються при першій проблемі", - хмельничани розповіли про дружбу

"Коли від тебе не відвертаються при першій проблемі", - хмельничани розповіли про дружбу
  • 9 червня – привід згадати та поздоровити близьких за духом людей, адже сьогодні в усьому світі святкують Міжнародний день друзів.
  • Чи вірять у справжню дружбу хмельничани та чи мають людину, якій готові прийти на допомогу у будь-яку хвилину, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 9 червня, Україна та світ святкують Міжнародний день друзів. Є безліч висловів та афоризмів про дружбу. Філософи всіх часів та народів століттями намагалися знайти відповідь на питання: «Що таке дружба?». Та правда в тому, що кількома словами це почуття не опишеш. Кожен має своє уявлення дружби: для когось – це люди, які можуть допомогти у складних обставинах, для інших – ті, що розділять з ними радість, а хтось вважає другом людину, яка зрозуміє вас без слів, яка живе «на одній хвилі» з вами.

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9144.JPG

Чи зустрічали хоча б раз у житті людину, яку вважають справжнім другом хмельничани та чи вірять вони в силу цього почуття, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Відео дня

Олена, домогосподарка

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9121.JPG

- У юності було багато друзів, зараз – значно менше. З віком зв’язки втрачаються, кожен має свої проблеми, родини. Іноді просто не вистачає часу на дружбу. Є в мене подруга, з якою ми разом ще з училища. Проживаємо в різних містах і бачимося дуже рідко, але я можу зателефонувати їй раз у місяць і розказати про все наболіле. А є люди з якими спілкуєшся кожного дня, а якогось духовного зв’язку з ними не має. Потрібно фільтрувати кожне слово, думати що і як сказати. Гадаю в дружбі має бути якась невимушеність, легкість у спілкуванні. Дружба – це відкритість без зайвих пересторог. Коли кожне сказане слово залишиться між вами, коли за твоєю спиною не судитимуть про тебе.

Алевтина, студентка

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9127.JPG

- Дружба – це ті самі стосунки, які просто стоять на трішки нижчому рівні ніж кохання. У мене є три подруги, з якими ми пройшли різні ситуації разом. І вони жодного разу не відвернулися. Коли якісь проблеми, не було такого, щоб вони залишилися байдужими. Іноді прості слова підтримки підбадьорюють. Дівчата завжди стараються розрадити, розвеселити. Без друзів – життя не таке яскраве.

Микола, приватний підприємець

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9140.JPG

- Головне в дружбі – це коли інтереси пересікаються. Можна працювати у різних сферах, не мати спільних знайомих, мати абсолютно полярні характери, але так би мовити, бути на одній хвилі. Для кожного – це індивідуальне поняття, але всі, як на мене, хочуть бачити в якості друга близьку по духу людину.

Дарина, студентка

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9128.JPG

- Кажуть, що жіночої дружби не буває – я з цим не згодна. У мене є чудові подруги, з якими ми разом не один рік. За весь час не було ситуації, щоб між нами були якісь конфлікти. Смаки у нас різні, тому через чоловіків теж суперечок немає. Якщо виникають якісь розбіжності, то це легко поправити. Друзі – завжди йдуть на компроміс. Важливо, коли подруги дійсно тебе знають, вгадують твій настрій, і готові миритися з усіма складностями характеру. Коли з спиною не обговорюють, а захищають і не дають іншим і слова поганого про тебе мовити.

Анжеліка, мама в декреті

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9135.JPG

- Для мене дружба – це, перш за все, спільні інтереси. Зараз наше місто так розвивається, є куди вийти, що відвідати. І прекрасно, коли є людина, а можливо й не одна, з якою можна разом провести час. Друг – думає з тобою в одному напрямку, з ним завжди є спільні теми для розмов. Це людина легка на підйом: десь вийти на вихідних, сходити на той самий фестиваль чи виставку або просто прогулятися парком. Головне – щоб було цікаво разом.

Лідія Іванівна, пенсіонерка

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9122.JPG

- Життя змінюється, люди змінюються і поняття дружби також уже не те. По молодості подруг було безліч, зараз, на жаль, уже багатьох немає. Сьогодні дружба перейшла трохи у матеріальну площину. Друзів обирають по соціальному статусу, а не по духу. І потім виходить, що вважаєш людину близькою, а за спиною вона судачить про тебе. Присутня якась заздрість у стосунках. Не люблю облесливих людей, з роками розумієш, що криється за тією «милістю та привітністю». Як на мене, головне в дружбі – це взаєморозуміння. Бувають різні ситуації в житті, справжній друг – вкаже на помилку, але не засудить, а порадить як краще вчинити.  

Назар, студент

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9142.JPG

- Без друзів – нікуди. Справжня чоловіча дружба – це назавжди. В мене є друзі, з якими ми зовсім не схожі характерами, але спільних занять море. Нам цікаво разом. Вільний час – також разом. Якщо є якісь проблеми – кілька хвилин з друзями, і ти про ці проблеми забуваєш.

Лілія, перукар

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9137.JPG

- Щоб стати дійсно близькою людиною – другом, потрібно бути чесним та відкритим. Між друзям має бути довіра, як основа стосунків. У людини може буди безліч приятелів, але друзів знайти важко. Хороший друг зберігає секрети, з ним завжди затишно та приємно спілкуватися. Я гадаю, що перш ніж хотіти справжнього вірного друга, необхідно самому бути гарним другом. Це взаємовіддача.

Марина, студентка

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9125.JPG

- Дружба має пройти випробування часом. Лише з роками ти розумієш, хто тобі справжній друг. Це підтримка: коли від тебе не відвертаються при першій проблемі, коли готові допомогти і тобі навіть не доводиться про це просити. Дружба потребує зусиль від людини. По суті, це ті ж стосунки, над якими потрібно постійно працювати.

Приклад справжньої непорушної дружби чотири юнаки на фото.

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9145.JPG

На фото: Богдан, Олександр, Максим, Андрій

Хлопці нерозлучні з першого класу, весь вільний час проводять разом. Школу закінчили вже давно, навчаються у різних ВУЗах, але спілкувалися не припиняють. Пояснюють, що за майже 15 років дружби навіть конфліктів серйозних не було. Через дівчат жодного разу не сперечалися, бо вірять, що дружба все залагодить, лише потрібно знайти компроміс та іноді поступитися своїм амбіціям.

- Ми всі на одній хвилі, думаємо про одне і теж. Завжди прийдемо одне одному на виручку. Навіть на відстані не втрачаємо зв'язок, такою і має бути справжня дружба, - пояснює Олександр.

Більшість опитаних хмельничан все ж таки вірять у силу справжньої дружби та вважають, що їм пощастило знайти рідних по духу людей. Проте є і переконливі скептики, які запевняють, що дружби – не існує взагалі. Наприклад, хмельничанин Сергій, говорить, що дружба – це фікція, придумана для отримання власної вигоди.

Сергій, водій

C:\Users\Користувач\Desktop\дружба\DSCN9130.JPG

- Дружби – не буває, така моя думка. Яка може бути в наш час дружба? Я щось не зустрічав її жодного разу. Можливо, що вам посміхаються в обличчя і навіть раді бачити при зустрічі, телефонують калька разів на тиждень, щоб дізнатися як у вас справи, але… варто вам попрости про послугу – найдуть сто причин, щоб відмовити. А коли справи ідуть у гору – знову зʾявляються з тією ж «псевдо» дружбою. При цьому тихо заздрять, а ще й обговорюють за спиною. Не повірю, що хоч хтось, хоча б раз у житті не пліткував по заочі своїх «друзів».

Що думаєте, хмельничани? Трапляються в житті справжні друзі, чи ви солідарні з Сергієм? Висловлюйтесь та пишіть цікаві історії із власного життя у коментарях!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up