Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО)

Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО)
Фото: Львівська міська рада
  • Їхня ідея стане основою у створенні меморіального комплексу полеглих воїнів.

У Львові завершився архітектурний конкурс на меморіальний комплекс поховань Героїв України. Переможцями стала команда архітекторів з Хмельницького – Віктор Голубєв та Дмитро Райфшнайдер.

Про це повідомили у міській раді.

У Львівській міськраді зазначають, що переможців журі обирало серед 27 поданих конкурсних робіт. Представники родин загиблих схвально відгукнулися про проєкт, адже чекали на нього з 2014-2015 року.

Відео дня

За проєктом, як повідомляють у міськраді, намогильні споруди на цвинтарі будуть виконані з білого архітектурного бетону із вкрапленнями натурального каменю. На надгробному камені буде місце для фотографії та місце для розміщення квітів та лампадок, збоку біля могил облаштують місця для сидіння.


Окрім зони поховань тут планують облаштувати меморіальний сквер, музей, монумент невідомому солдату, каплицю.

Важливою частиною зони поховань стане колумбарій – місце для захоронення урн із прахом, куди можна буде спуститися як сходами так і пандусом.

Також на площі розташують  плиту,  на якій  зобразять графічні знаки бригад і підрозділів, герої яких воювали за Україну. Тут же буде і місце покладання квітів.



У міськраді зазначають, що проєкт ще будуть доопрацьовувати з військовими, родинами загиблих та представниками духовенства. В планах, кажуть – відзначити на меморіалі імена зниклих безвісти захисників, щоб їхні родини також мали де вшанувати рідних.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up