Концерти для перемоги: у Хмельницькому виступить людина-свято з оркестром

Концерти для перемоги: у Хмельницькому виступить людина-свято з оркестром
  • Хмельничан кличуть на благодійні концерти академічного муніципального естрадно-духового оркестру та співака Олександра Кварти. 
  • Де та коли заплановані виступи та як долучитись до збору коштів, дізнавайтесь далі. 

“Готуйте серця до фантастичних емоцій”: хмельничан кличуть на благодійний концерт української музики. Усі зібрані кошти підуть на допомогу нашим захисникам. 

З найкращими композиціями виступить співак з Харкова Олександр Кварта, а також Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр із солісткою Мариною Українець.  Олександр Кварта родом з Харкова. Артист активно займається волонтерством з 2014 року. Своїми благодійними концертами він піднімає бойових душ наших воїнів на передовій.  

“Людина-свято”. Саме так називають харків’янина, який завоював народну популярність. Відомий також завдяки проектам “Україна має талант” та “Караоке на майдані”. 

Відео дня

Марина Українець - відома у Хмельницькому співачка й волонтерка ГО “Мистецька сотня Гайдамаки”.  Артисти вирішили об’єднатись і розповіли про результати своєї співпраці.

“Публіку любить українську музику”

Олександр Кварта розповідає, це його перша співпраця з хмельничанами. Окрім творчого тандему, це ще й чудова можливість допомогти нашим захисникам. Зі співачкою і волонтеркою Мариною Українець вони познайомились лише нещодавно через спільного товариша. Так виникла ідея створити благодійний проєкт. 

Під час концерту лунатимуть переважно твори самого Олександра Кварти, а також інших композиторів. Хмельничани матимуть змогу насолодитись українськими піснями. Наразі команда працює над втіленням репертуару співака у виконання оркестру. 

  • Для нашої хмельницької публіки - це буде незабутнім концертом. Українська музика народного виконання дуже легка на сприйняття і публіка її дуже любить. Тому ми впевнені, що цей концерт буде доречним, - каже диригент естрадно-духового оркестру Роман Чернюк. 

Перший виступ відбудеться вже сьогодні, 18 листопада, в мультиплексі  “Оазис”. Початок: о 16:00 . Масштабний благодійний концерт запланований на 24 січня у Хмельницькій обласній філармонії. 

“Такі концерти зараз потрібні не лише військовим”

Марина Українець активно займається волонтерством вже багато років. Хмельничанка поділилась, зараз у суспільстві спостерігається  моральний занепад, адже війна впливає на кожного українця. Тому українська пісня може стати тими ліками для підняття бойового духу не лише військовим, а й пересічним українцям. 

  • Всі ті, хто відвідають наш концерт, стануть невід’ємною частиною доброї справи. Не лише піднімуть собі настрій, а й матимуть можливість допомогти захисникам, - додає Марина. 

До слова, під час концертів будуть стояти благодійні скриньки. На виручені кошти волонтери планують придбати тепловізор для нацгвардійців, які брали участь у звільненні Харківщини, а зараз відвойовують наші землі на Сході. 

Подібні благодійні концерти Олександр Кварта проводить й в інших західних областях України. Артисти також поділився враженнями від своїх поїздок до бійців на “нуль”. 

  • Під час перших поїздок на передову, у мене часто виникло запитання: “навіщо я це роблю?”. Але кожен раз, коли хлопці мені тиснули руку після виступу і дякували за заряд позитиву, я повертався додому і знову збирався їхати на передову. Були різні концерти. І на танку виступав як імпровізованій сцені, і в бліндажі. З того часу я ніразу не замислився над тим, чи треба українська пісня.  Я вважаю, що її треба просувати, бо вона підтримує наш дух і дух наших бійців, - переконує співак.

Хмельничан запрошують приєднатись до великого благодійного концерту, який пройде в обласній філармонії 24 січня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Чорний Кіт

    Оркестр. Клас)
  • ЧитачЧитачів

    Песни хоч тресни.
  • Алочка Воловець

    Ціна квитка

keyboard_arrow_up