Мешканцю Хмельниччини повернули медаль, яку він продав на благодійному аукціоні (ФОТО)

Мешканцю Хмельниччини повернули медаль, яку він продав на благодійному аукціоні (ФОТО)
  • Тренер Володимир Копичинський продав на аукціоні медаль від Книги рекордів Гіннеса, щоб допомогти ЗСУ.

  • Переможці аукціону благородно повернули медаль її власнику.

  • Дізнавайтесь, хто вони й чому так вчинили.

Разючим є фінал історії, яку започаткував відомий подільський тренер Володимир Копичинський, вирішивши підтримати наших воїнів.

Нагадуємо, спортсмен виставив на аукціон одну із найцінніших своїх нагород – медаль, що посвідчує встановлення світового рекорду та внесення його до Книги рекордів Гіннеса у категорії масового, тривалого та одночасного підняття гир трьома сотнями учасників Чемпіонату світу з важкої атлетики, що відбувся у 2013 році. Аукціон оголосили 12 квітня на фейсбук-сторінці Хмельницької ОВА, і вже за тиждень був визначений переможець – Олександр Гуліцький, який запропонував за медаль 28 тисяч гривень. Згідно з умовами проведення, він перерахував зазначену суму БФ “Захисти Хмельниччину”, аби ці кошти були використані для потреб наших ЗСУ.

Відео дня

Брати Олександр та  Валерій Гуліцькі – колишні вихованці Володимира Копичинського. Чоловіки уже багато років мешкають в Британії, мають там свій власний бізнес, проте не забувають про Батьківщину. 

З початком російської агресії вони розпочали активну волонтерську діяльність. Дізнавшись про проведення аукціону, брати вирішили, що мають підтримати ініціативу свого тренера.

Вони віддячили йому за життєву мудрість та підтримку і повернули виграну медаль її власнику.

Вчора, 28 квітня, до невеличкого спортзалу у Макові, де Володимир Копичинський тренує місцеву молодь та дітей-переселенців, завітали гості: заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, мати переможців аукціону Анастасія Гуліцька та очільниця БФ “Захисти Хмельниччину” Олена Полянська.

“Ми розуміємо, якою цінною для вас є ця нагорода, немає сумніву, що вона – результат важкої та наполегливої роботи над собою, заслужена, як кажуть у народі, потом та кров’ю. Те, що медаль повертається сьогодні до вас із рук матері ваших вихованців, дуже символічно, бо демонструє, що ви не просто тренер, а справжній наставник для дітей та молоді. Здоров’я та наснаги вам!” – зазначив посадовець.

Передаючи Володимиру Копичинському нагороду, Анастасія Гуліцька подякувала йому за багаторічну працю та любов до спорту, якою він ділиться з усіма своїми учнями, і яку прищепив свого часу Олександру та Валерію.

Олена Полянська вручила пану Володимиру подяку від благодійного фонду та розповіла, що за отримані від аукціону кошти уже закуплено товари медичного призначення, які будуть використані при формуванні індивідуальних аптечок однієї із військових частин Хмельниччини та врятують не одне життя.

Читайте також: На Хмельниччині рекордсмен Книги рекордів Гіннеса продав медаль і допоміг військовим

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Ванюшкіна

    Володимир Васильович , Ви неймовірна людина , ЛЮДИНА з великим ,добрим серцем  ,я пишаюся знайомством з Вами. Ви наш найкращий вчитель фізрук

keyboard_arrow_up