На Донеччині загинуло троє захисників з Хмельниччини. Ким вони були

На Донеччині загинуло троє захисників з Хмельниччини. Ким вони були
  • Тіло Андрія Кудли не могли повернути додому півтора роки.
  • Сергій Філюс пішов на війну з перших днів.
  • Станіслав Форос був снайпером-штурмовиком.

На війні з російським загарбником загинуло троє воїнів з Хмельниччини. Про трагічні звістки повідомили у місцевих громадах. 

Кудла Андрій

Сьогодні, 19 березня, в останню дорогу провели Кудлу Андрія Олеговича, який загинув, захищаючи державний суверенітет та незалежність України.

Народився Кудла Андрій Олегович 23 жовтня 1990 року в селі Грузевиця. З дитинства, кажуть односельчани, Андрій був добрим, спокійним та сором’язливим. У навчанні хлопець був наполегливим і досягнув гарних результатів. Юнак навчався в Кам’янець – Подільському будівельному коледжі, де здобув спеціальність «Проектування будівельних споруд». Згодом продовжив навчання в Вінницькому університеті на політехнічному факультеті. Після навчання працював у товаристві «Будівельний Альянс Груп».

Відео дня

В квітні 2022 року Андрія Олеговича призвали до Збройних Сил України в 36 стрілковий батальйон, – розповіли в Чорноострівській громаді.

18 серпня 2022 року старший солдат Кудла Андрій Олегович разом з своїми чотирма побратимами потрапив під артилерійський обстріл. Це сталось в районі населеного пункту Піски Донецької області. Так, Герой вважався зниклим безвісти.

23 серпня 2022 року на сторінці незнайомої людини рідні взнали про обстріл і про загибель Андрія.

З того часу сестра загиблого воїна – Світлана Сергіївна, її чоловік – офіцер запасу Ігор Генадійович приклали багато зусиль, щоб знайти тіло Андрія Олеговича. І лише в цьому році, за сприяння організації «Патріот», тіло героя знайшли в морзі Бориспільської районної лікарні.

Філюс Сергій

У російсько-українській війні обірвалося життя Філюса Сергія Івановича. Чоловік був жителем села Судилків. Народився Сергій Іванович 1976 року. На військову службу його призвали у березні 2022 року.  Сергій Іванович був водієм-заправником I відділення автомобільного взводу підвозу пального та мастильних матеріалів групи матеріального забезпечення. Про смерть солдата стало відомо вчора, 18 березня 2024 року.

Сергій Філюс загинув у бою з окупантом в одному з населених пунктів Краматорського району Донецької області.

«Висловлюємо щирі співчуття родині загиблого Захисника.

Про церемонію прощання з Філюсом С.І. та чин похорону буде повідомлено додатково», – зазначили у Судилківській сільській раді.

Форос Станіслав

Ще один Герой поклав своє життя у бою з ворогом – додому «на щиті» повернеться Станіслав Форос. Народився майбутній Герой 1980 року, кажуть в Нетішинській міській раді. Станіслав Форос був мешканцем Старого Кривина.

Мобілізували Станіслава на війну солдатом. Він був снайпером штурмового відділення штурмової роти військової частини А4640.
Свій останній бій Станіслав Форос прийняв 17 березня. Це сталось поблизу населеного пункту Бердичі Покровського району Донецької області. Захисник отримав смертельне поранення в результаті атаки FPV дрона.

«Щирі співчуття родині. Вашому смутку складно зарадити, ми усією громадою поділяємо ваш біль.
Про день та час зустрічі Воїна-Захисника громаду буде повідомлено додатково
»,– йдеться в дописі Виконавчого комітету Нетішинської міської ради.

Читайте також:

Трьох солдатів із Шепетівщини нагородили посмертними відзнаками

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (67)
  • Світлана Вербова

    Вічна і світла пам'ять Героям, царство небесне, щирі співчуття рідним та близьким
  • Майя Мазур

    Щирі співчуття рідним а Героєві царство небесне нехай спочиває збогом!
  • Світлана Францівна

    Вічна пам'ять Героям, доземно вклоняюсь.
  • Наталія Матвійчук

    Вічна пам’ять Героям!

keyboard_arrow_up