На Хмельниччині попрощалися з чотирма воїнами. Ким вони були?

На Хмельниччині попрощалися з чотирма воїнами. Ким вони були?
На фото загиблі Герої
  • 22 березня останню дорогу провели Крука Станіслава, Миколу Нестерчука, Миколу Пархомця та Петра Хом'яка.

Хмельниччина втратила ще чотирьох воїнів. Вчора, 22 березня, захисників проводжали у засвіти. Про це повідомили у місцевих громадах. 

Станіслав Крук

Не всі, кого можна назвати Героєм, загинув на фронті. Війна вбиває не лише кулями, вона забирає здоров’я захисників.

Відео дня

Вчора, 22 березня, у селі Іванівка громада попрощалася з колишнім військовослужбовцем Круком Станіславом Васильовичем. 21 березня раптово обірвалося його життя, – повідомили в Новоушицькій територіальній громаді.

Станіслав Васильович Крук народився 5 квітня 1964 року в селі Іванівка. Навчався у Новоушицькій ЗОШ №1, згодом здобув професію водія. Проходив строкову військову службу в армії. Працював на різних роботах.

З 2018 року Герой став на захист України. Станіслав Крук був учасником бойових дій, за шість років служби пройшов гарячі точки війни. У вересні 2023 року Станіслав Васильович був звільнений з військової служби за станом здоров’я.

Станіслава Крука неодноразово відзначали. Станіслав нагороджений двома почесними нагрудними знаками “ВІДЗНАКА КОМАНДИРА 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого”, нагрудним знаком “Честь і слава” другого ступеня.

Микола Нестерчук

22 березня, у Старокостянтинові, що на Хмельниччині, відбулося прощання із захисником Миколою Нестерчуком. Воїн помер 19 березня 2024 року внаслідок отриманих поранень.

Про це повідомили у Старокостянтинівській міській раді.

За їхньою інформацією, Микола Нестерчук народився 5 березня 1979 року в Старокостянтинові. Закінчив місцеву школу. У цивільному житті працював на різних роботах. До лав Збройних сил України чоловіка мобілізували у лютому 2022 року. Військову службу проходив у складі 24 окремої механізованої бригади. У Миколи Нестерчука залишились матір і син. Йому було 45 років.

За інформацією Старокостянтинівської міської ради, прощання з солдатом Миколою Нестерчуком відбулося у приміщенні Гарнізонного будинку офіцерів. Поховали військовослужбовця на міському кладовищі.

Микола Пархомець

У Теофіпольській громаді попрощалися із захисником Миколою Пархомцем. 22 березня він назавжди повернувся додому, повідомили у громаді.

Живим коридором воїна зустрічали мешканці селища Базалія, села Караїна та селища Теофіполь. У місцевому храмі відбулася панахида. Микола Пархомець знайшов на місце вічного спочинку на кладовищі у селі Човгузів.

Петро Хом’як

У Ленковецькій громаді 22 березня зустріли живим коридором Героя Петра Хом'яка.

Про захисника розповіла староста Вербовецького старостинського округу № 1 Ольга Хацаюк.

Народився Петро Хом'як 12 липня 1986 року в селі Вербівці. Тут пройшло його дитинство і юність. Працював в колгоспі, їздив на заробітки, жив...Як згадують у громаді, завжди старався для сім'ї, для дітей. Був турботливим татусем.

Чоловіка мобілізували до лав Збройних сил України 14 лютого 2023 року. На фронті був стрільцем 2 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти військової частини.

Він загинув, виконуючи бойове завдання, на Запорізькому напрямку, повідомили у громаді. У Петра Хом'яка залишилась дружина та троє дітей. Йому назавжди 37.

Читайте також: На Хмельниччині попрощались зі снайпером Андрієм Парфенюком

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (57)
  • Володимир Шаховал

    Героям Слава, співчуття рідним.
  • Olga Zugan

    Вічна пам'ять Героям
  • Надія Юрчук

    🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
    Вічна пам'ять Героям України!!!
    Царство небесне, вічний спокій...
    Щирі співчуття рідним та близьким 🙏🙏🙏
  • Светлана Помирча

    Вічна. Пам'ять. Героям

keyboard_arrow_up