На Хмельниччині попрощалися з п'ятьма Героями. Хто вони?

На Хмельниччині попрощалися з п'ятьма Героями. Хто вони?
  • На війні з росією загинули Ярослав Бортник, Сергій Гайдай, Євгеній Кузнєцов, Ляшук Сергій та Віктор Чміль.

П’ятеро захисників поклали свої життя у бою з російським загарбником. Впродовж останніх днів з воїнами прощалися в їхніх рідних містечках. Про трагічні звістки повідомили у місцевих громадах. 

Ярослав Бортник

Вчора, 4 квітня, у Летичеві прощалися із 36-річним головним сержантом ЗСУ, командиром артилерійського розрахунку артилерійського дивізіону Ярославом Бортником.

Відео дня

Як повідомляють в Летичівській селищній раді, захисник загинув 30 березня 2024 року, виконуючи бойове завдання в Покровському районі Донецької області.

«Дитинство та юність Ярослава минули в рідному Летичеві, - розповідають про Героя в селищній раді. - Навчався у Летичівському ліцеї №1. Здобував професійну освіту у Вінницькому технікумі залізничного транспорту. Згодом самостійно освоїв чимало навиків, які згодилися йому в житті. Та всі подальші плани й задуми перервала війна. Керований патріотичними прагненнями, добровольцем пішов захищати Україну від ворога. І до останньої миті Ярослав Бортник залишався вірним військовій присязі на вірність Українському народові».

За сумлінне виконання військового обов'язку в жовтні 2023 року Ярослав Бортник був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий Хрест». Також нагороджений нагрудним знаком «Ветеран війни», численними грамотами та подяками командування.

Сергій Гайдай

Учора, 4 квітня, проводжали в останню дорогу загиблого захисника на Деражнянщині: «на щиті» додому повернувся Сергій Гайдай.

Як повідомляють в Деражнянській міській раді, прощалися з Героєм в рідному селі Гатна.

«Він вірив у Перемогу, він виборював її і загинув заради неї, залишивши по собі безумовний біль і вічну славу... Жовті квіти встеляли його останню дорогу. Односельці, жителі сусідніх сіл громади, рідні віддали шану загиблому захиснику», - кажуть в міській раді.

Односельці згадують, що Сергій був дуже доброю людиною, чудовим братом та сином. Співав, як соловейко та любив Україну, коли прийшов ворог - без коливань пішов на її захист…

Євгеній Кузнєцов

В понеділок, 1 квітня, на Старокостянтинівщині в останню земну дорогу проводжали загиблого захисника України, старшого солдата Євгенія Петровича Кузнєцова.

Як повідомляють в Старокостянтинівській міській раді, Євгеній загинув 27 березня 2024 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Первомайське Покровського району Донецької області.

Сергій Ляшук

Сьогодні, 5 квітня, у селі Браженці Полонської громади, що на Шепетівщині, попрощалися з 30-річним солдатом Сергієм Ляшуком. Він загинув 28 березня 2024 року на Запорізькому напрямку.

Сергій народився у селі Браженці у 1994 році.

У грудні 2022 року він став на захист України. На фронті військовий був заступником командира бойової машини 2 десантно-штурмової роти.

Боєць загинув 28 березня 2024 року на Запорізькому напрямку.

У Сергія Ляшука залишились мати, чотири сестри та брат.

Віктор Чміль

3 квітня до села Крупець на Шепетівщину повернувся «на щиті» захисник України Віктор Олександрович Чміль, житель села Стригани. Він був гранатометником піхотного відділення однієї з військових частин. Захисник загинув 25 березня. Йому навіки 46 років...

Як повідомляють у громаді, вшанувати оборонця прийшли рідні, друзі, військовослужбовці, жителі громади. Поховали Героя в селі Крупець. На території громади оголосили жалобні дні.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Olga Zugan

    Дорогі наши захисники дуже сумно, Вічна Пам'ять Героям.
  • Валентина Навроцька (Герасимчук)

    Вічна пам'ять Царство небесне
  • Татьяна Войтова

    Вічна і світла пам'ять героям України.
  • Валентина Коваль

    Вічна пам'ять Царство Небесне щирі співчуття рідним

keyboard_arrow_up