На Хмельниччині попрощалися з шістьма Героями. Хто вони?

На Хмельниччині попрощалися з шістьма Героями. Хто вони?
  • На війні з росією загинули Михайло Данилюк, Аркадій Зібер, Ростислав Костенюк, Василь Кухар, Олександр Миронов та Максим Отінов.

Шестеро захисників поклали свої життя у бою з російським загарбником. Впродовж останніх днів з воїнами прощалися в їхніх рідних містечках. Про трагічні звістки повідомили у місцевих громадах. 

Михайло Данилюк

26 березня, у Старокостянтинівській громаді в останню путь провели 44-річного солдата Михайла Данилюка, який загинув 20 березня 2024 року на Донеччині, – повідомили у Старокостянтинівській міській раді.

Відео дня

Михайло Данилюк до повномасштабного вторгнення працював на заводі "Катіон" у Хмельницькому. У квітні 2023 року був призваний до лав ЗСУ.

21 листопада цього року Михайло Данилюк мав би відзначити 45-річний ювілей. Втім, не судилося. Його життя обірвалося в бою за Україну 20 березня в районі населеного пункту Тоненьке Покровського району Донецької області.

У військовослужбовця залишилися мати, сестри та брат. Поховали Михайла Данилюка на сільському кладовищі у селищі Стецьки.

Аркадій Зібер

29 березня 2024 року живим коридором пам'яті провели Аркадія Зібера. Аркадій Вікторович був мешканцем села Кошелівка, Заслучненської сільської громади Хмельницького району. Захисник народився 1995 року. На війну пішов солдатом, був старшим стрільцем-помічником гранатометника 3-го десантно-штурмового батальйону 82-ї окремої десантно-штурмової бригади. Йому назавжди 28 років, йдеться в дописі громади.

Ростислав Костенюк

26 березня попрощалися із захисником на Дунаєвеччині – в останню дорогу проводжали померлого захисника Ростислава Костенюка.

Як повідомляють в Дунаєвецькій міській раді, Ростислав Іванович народився 8 жовтня 1987 року в селі Сокілець Дунаєвецького району. Був завжди дружелюбним, ввічливим та вихованим хлопцем, готовий завжди допомогти товаришам. Перед мобілізацією працював охоронцем на сонячній електростанції.

«26 квітня 2023 року став на захист держави. Свою службу розпочинав у Рівному, потім був на східному Донецькому напрямку в Куп'янську, Слав'янську, в останній час проходив військову службу в Надвірній Івано-Франківської області. Отримавши відпустку приїхав до рідного села, де 22 березня, від серцевої недостатності, захисник відійшов у вічність. Йому назавжди 36…»

Василь Кухар

27 березня у селі Пижівка Новоушицької громади проводжали Героя Василя Кухара. Чоловік родом з села Пижівка Новоушицької громади. Народився боєць 23 грудня 1980 року. Як повідомляють в Новоушицькій селищній раді, Василь Кухар з квітня минулого року захищав Україну від ворога, був командиром відділення. Його життя обірвалося під час виконання бойового завдання 22 березня 2024 року біля Білогорівки Сєвєродонецького району на Луганщині. У загиблого бійця залишилися батьки та брат. Героєві навіки 43 роки.

Олександр Миронов

28 березня 2024 у Летичівській громаді попрощались із 36-річним українським солдатом – Олександром Мироновим.  Олександр Миронов народився 27 липня 1987 року, проживав у селі Антонівка Сусловецького старостинського округу.

На російсько-українській війні був гранатометником. Загинув військовослужбовець 27 грудня 2023 року, виконуючи бойове завдання, в районі населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області.

Максим Отінов

29 березня у Волочиську провели у засвіти – Максима Отінова. Максим народився 1990 року в місті Волочиську. Навчався у Волочиському НВК.

Максим був трудолюбивий, з малих літ допомагав батькові, який працював на будівництві.

26 лютого 2022 року Максим пішов добровольцем в тероборону, цього ж року втупив до лав ЗСУ, — повідомили в міській раді.

Максим Отінов був розвідником на псевдо "Тор", з окремого стрілецького батальйону.

Він загинув 23 березня 2024 року під час виконання бойового завдання в селі Роботине на Запоріжжі.

В Героя залишилась дружина та маленька донечка. Бійцю було 33 роки.

Читайте також: У Хмельницькому попрощалися з Героями – Віктором Шмирком та Юрієм Прудким

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (60)
  • Нина Цихонь

    Вічна пам'ять Царство небесне Героям Співчуття рідним
  • Ирина Шевченко

    🙏
  • Надія Степанюк

    Царство небесне, вічна пам"ять Героям!!! 🙏😢
  • Володимир Шаховал

    Героям Слава, співчуття рідним.

keyboard_arrow_up