На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам

На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам
  • Володимир Просяний до мобілізації був машиністом в "Гречанах".
  • Павло Машура на війні був десантником.
  • Денис Ясинецький захищав Україну ще в часи АТО.
  • Сергій Білий боровся з ворогом в найгарячіших точках.

На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом військовослужбовцям, які полягли в боях з російськими окупантами. Про це повідомили у місцевих адміністраціях.

Володимир Просяний

У Кам'янці-Подільському відкрили пам'ятну дошку молодшому сержанту Володимиру Просяному. Її встановили на будинку, де жив воїн.

Відео дня

Про це розповіли в Кам’янець-Подільській міській раді.

Володимир Просяний народився 22 вересня 1984 року в селі Тарасівка Кам'янець-Подільського району. Після закінчення баговицької школи навчався в Чернівецькому професійно-технічному училищі №14, здобувши фах помічника машиніста тепловоза. Спочатку працював помічником машиніста тепловоза, а згодом машиністом в локомотивному депо "Гречани".

Володимира Просяного мобілізували до лав Збройних сил України у травні 2022 року. Влітку того ж року він брав участь в операціях зі звільнення Херсонщини, а з жовтня — у складі 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого служив на Куп’янському напрямку. Володимир Просяний загинув 11 серпня 2023 року поблизу села Орлянське Харківської області під час виконання бойового завдання. Йому було 38 років.

Рішенням 33 сесії Кам’янець-Подільської міської ради №9/33 від 20 вересня 2023 року Володимиру Просяному посмертно присвоїли звання "Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського".

Павло Машура

Павлу Машурі пам'ятний знак встановили на фасаді Довжоцького ліцею, повідомили в Кам'янець-Подільській міській раді.

Павло Машура народився 24 квітня 1995 року в селі Довжок Кам'янець-Подільського району. Після закінчення школи навчався у професійно-технічному училищі, здобувши фах зварника. Упродовж певного часу працював у Польщі. З початку повномасштабного вторгнення пішов до ТЦК і записався добровольцем до лав Збройних сил України, повістку отримав 6 січня 2023 року.

Павло Машура проходив військове навчання у Німеччині. Був командиром десантно-штурмового відділення 82 окремої десантно-штурмової бригади. Воював на Херсонському і Запорізькому напрямках. 30 серпня 2023 року загинув біля Запоріжжя унаслідок масованого мінометного обстрілу. Павлу Машурі було 28 років. У нього залишились батьки та два старших брати.

Президент України Володимир Зеленський нагородив Павла Машуру орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Рішенням 33 сесії Кам’янець-Подільської міської ради №16/33 від 20 вересня 2023 року Павлу Машурі посмертно присвоїли звання "Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського".

Денис Ясинецький

У Кам’янці – Подільському відкрили пам’ятну дошку Денису Ясинецькому. Її встановили на будинку де жив захисник.

За словами пресслужби Кам’янець-Подільської міської ради, Денис Ясинецький народився 23 березня 1993 року у селі Кам’янка Кам’янець-Подільського району. Закінчивши місцеву школу, вчився у Подільському центрі професійно-технічної освіти на реставратора декоративних штукатурок і ліпних виробів. Деякий час працював на будівництві.

Денис Ясинецький уклав контракт зі Збройними силами України. Вивчився на сапера і виконував завдання в районі проведення ООС. Після закінчення контракту демобілізувався і продовжив працювати на будівництві. З початку повномасштабного вторгнення долучився до ЗСУ. Денис Ясинецький загинув 22 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Багатир, що на Донеччині.

Рішенням 27 сесії Кам’янець-Подільської міської ради №215/27 від 23 березня 2023 року Денису Ясинецькому посмертно присвоїли звання "Почесний громадянин міста Кам’янця-Подільського".

Сергій Білий

У Війтовецькій громаді відкрили меморіальну дошку на честь Героя Сергія Білого. Її встановили на фасаді Писарківського ліцею вчора, 26 квітня, повідомили у громаді.

Сергій Білий боронив Україну у складі 86-го окремого батальйону територіальної оборони 106-ї окремої бригади Сил територіальної оборони. Разом із побратимами пройшов гарячі точки. Загинув захисник 1 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на лівому березі Дніпра, поблизу села Кринки, що на Херсонщині. 6 березня відбулося прощання з Героєм. Йому назавжди залишиться 34…

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up