На Шепетівщину вдалося повернути депортованих до росії матір з дворічною дитиною

На Шепетівщину вдалося повернути депортованих до росії матір з дворічною дитиною
Фото зі сторінки Верховної Ради України
  • За допомогою мешканець Улашковецької громади звертався аж до Уповноваженого з прав людини.

Допомогти воз’єднати родину просив наприкінці липня в Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця пан Леонід з Улашівецької громади, що на Шепетівщині. Його неповнолітній племінник Богдан з матір’ю та старшою сестрою мешкав у Маріуполі.

«Після обстрілів міста родина хлопця втратила все, ракета влетіла безпосередньо в будинок. Мати загинула. Хлопець залишився проживати зі старенькими бабусею і дідом. Разом з тим, повнолітня сестра підлітка і її дворічна дитина були депортовані на територію росії. Заявник просив возз'єднати родину та повернути родичів», - зазначає у соцмережах Дмитро Лубінець.

За сприяння Уповноваженого з прав людини та його команди 28 серпня родина нарешті об’єдналася. Племінник пана Леоніда виїхав з Маріуполя. Враховуючи той факт, що він втратив батьків, дядько став його опікуном. Повернути в Україну вдалося і племінницю з дволітньою дитиною, яких було депортовано до росії.

Відео дня

«Кожна така історія — це набір окремих індивідуальних заходів, і я радий кожен раз коли така робота закінчується успіхом, - зазначає Дмитро Лубінецбь. - Дякую всім небайдужим, хто долучився до повернення родини, зокрема Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Улашанівській сільській раді Хмельницької області».

Нагадуємо, якщо ви потрапили у схожу ситуацію чи потребуєте допомоги, телефонуйте до Консультаційного центру Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за номерами телефону: 0800-50-17-20 (безкоштовно в межах України), 044-253-75-89 (для дзвінків із-за кордону) або можете звернутися особисто за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 21/8 (найближчі станції метро «Кловська», «Арсенальна»).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up